Военна мощ по земя, авиацията не литна: Парадът в Москва в снимки

10 000 души и 114 единици наземна бойна техника участваха в парада
428

Снимка: Reuters

С грандиозен военен парад в Москва Русия отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война. Парадът премина по Червения площад, като в него тази година участваха близо 10 000 души и 114 единици наземна бойна техника. Заради лошото време обаче предвидената военна авиация не участва в парада.

За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада специално внимание бе отделено на танкът от Великата отечествена война "Т-34". Освен него преминаха още многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

След тях беше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията бе представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У". Техниката включи също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПитамМи не Путин обяви русия като страната победител на парада :) ама забравиха хуманитарните конвои през Исландия явно...
196
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли им е уникалната "космическа" наземна техника? Tанкове, БТР-и и ракетни комплекси от 60-те. Докато другите страни вадят нови модели всеки 2-3 години, рашките си карат на доброто старо и изпитано в и след ВСВ. И с това ще завладяват света? Are you f*cking kidding me? А за липсващите самолети по-добре изобщо да не отваряме дума :)))))))))))))
195
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е велика държава.Руснаците са горд народ.Путин е велик държавник, а не държанка като нашия Бойко Борисов, който опростачения ни народ избра и най-вероятно ще продължи да избира, за да ходи и да целува зад/ника на баба Меркелица.Колкото и да се напъвате - парада беше страхотен/на репетициите видяхме и авиошоуто/.Да, и ние имахме армия и авиация, а сега имаме агнешки глави и *** души.Е все пак към всички, които ценят уроците на историята Честит 9-ти май.Ден на победата.
194
9
 
5
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Победители във ВСВ са Русия , САЩ и Англия.Интересно защо в САЩ и Англия не се правят паради?Дават го по скромно.Защо ли?ИПутин дали е казал една блага дума за американците ,че ги спасиха от глад и немски език?
193
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 274Аз си спомням един такъв клип в тубата където руските алкохолици пак прелитаха над американски кораб ама ти да видиш вместо моряците да сменят памперси се смяха на руската глупост.
192
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червената армия е окупирала България през 1944 год.За каква победа става дума не разбирам ???
191
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах ту160 на път за Сирия в тубата.Два ф18 го заобиколиха от двете му страни и го съпровождаха.От ту 160 смях се чуваше.По едно време единия Ф18 се обърна на една страна да покаже че има ракети.Също като малките кученца дето лаят.Руснаците си продължиха без да обръщат внимание.Голям майтап беше как няколко пъти си показва ракетите Ф18,ама ту160 не е.бават
190
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гостенкаТова на парада нали се сещаш че не е армията им а просто курсанти от военните училища?
189
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някакъв нов руски ребус е това със стопирането на авиацията от парада. Напредналост в дистанционното командване е едно на ръка. Остава някой по-любопитен да се опита да дръпне мечката за опашката. Всичко е на седем+. Досега никой не е забелязал празни приказки оттам относно отбраната им.
188
5
 
7
 
! Отговори
гостенка преди 7 години
Руската армия е велика за разлика от наашата, която е направо комична!
187
9
 
6
 
! Отговори
varg преди 7 години
Смърт за фашизма.Да живее народна Република България!!!
186
3
 
3
 
! Отговори
до 265 преди 7 години
Доста простоват коментар...
185
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 260Те ако ни бяха окупирали както окупираха западна европа ехеее да бяхме добре. Ама нямаме този късмет географски за това станахме буферна зона на СССР който после умря и помете цяла източна европа след себе си.
184
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Танковете Армата успяха ли да минат без да блокират ?
183
4
 
3
 
! Отговори
рент а еър преди 7 години
Руснаците ако нямат самолети що не се обадиха.Щяхме да им дадем под наем за парада.Имамр само 3 ама летят
182
7
 
10
 
! Отговори
Гай Гуй преди 7 години
Сигурно са изпили бензина, защото е свършил самогонът!
181
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия бледнеела пред Европа? Ама вие май наистина си вярвате?
180
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз гледах репетицията им.Като чета под мен раята и като гледам самолетите им дето не можели да излетят:)))))Ама то си е за сметка на клиента каквито сме.Гледайте как се паркира танк плътно до бордюр за нула време
179
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Св. МетърХаха, щото са скъпи екскурзиите! Иначе Русия трябва да се посети, след като си обиколил Европа. Просто ще бледнее пред нея.
178
3
 
2
 
! Отговори
ахахаха преди 7 години
и от кога шепа християни от севернотурската провинция се наричат свободни? И по-точно - защо?