Пуснаха под домашен арест Габриела Славова, баба й се разплака

Тя е обвинена за убийството на Пейо Пеев
30 апр 2024 12:42, Нели Христова
76

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдът пусна под домашен арест обвиняемата за убийството на мъжа си Пейо Пеев - Габриела Славова.  

Нямало данни тя да се укрие при по-лека мярка от "задържане под стража" или да извърши ново престъпление, защото е майка на две деца и има постоянен адрес. Освен това била неосъждана, с добри характеристични данни, полагала и грижи за децата си.

Защитниците ѝ посочиха, че клиентът им е с влошено здравословно състояние и е претърпяла мозъчен инфаркт, след който се наблюдава изтръпване на крайниците и затваряне на очите. Защитата помоли да бъде назначена съдебномедицинска експертиза и добави, че и едно от децата на Пеева има дихателни проблеми, а другото сърдечни.

Според адвокат Вълков определението на Софийския градски съд е неоснователно. По думите му единствените предположения на прокуратурата са от видеозапис и първите показания на Габриела в полицията, на които не е присъствал адвокат

Друг мотив бе, че след 22 януари с нея не се работело, няма процесуални действия, разпити и не било възможно да влияе на свидетели.

Бабата на Габриела се разплака, след като чу решението на съда, пишат от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
34
 
! Отговори
Яааа преди 1 месец
Отнемаш човешки живот и са кефиш у дома години ,след които я те осъдят , я не!Паричкиии,корупцияяяя!Това и в Руанда не може да се случи!
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ха-ха-ха-ха-ха-ха: разбира се, че е конституционно. Даже на европейско ниво. Но тук ще има мълчание и никой няма да раздуха този случай сред европейските институции, защото за тях дискриминацията към белите хетеросексуални мъже е приоритет номер едно! Те дори не искат и да чуят.
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ех... как всички убийци, докато чакат в ареста окончателна присъда изведнъж се разболяват от тежки болести... нямало вероятност да се укрие... дрън дрън, сега ще офейка с 300, както е с мозъчен инфаркт
38
0
 
25
 
! Отговори
До Втрещен преди 1 месец
Не само че сам се е душил, ами даже така е стресирал жените до себе си, че трябва да го съдят посмъртно. Виж какви болести докара на милите женици! Безсрамник!
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истанбулската конвенция какво казва по въпроса?
36
0
 
35
 
! Отговори
Втрещен преди 1 месец
Как така се случва, че заподозрян убиец се пуска практически на свобода? Имаме умрял,удушен човек. Сам ли се е душил?
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искаш да си убиец на свобода, е необходимо само да се родиш като жена.
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35, това се случва само в твоята глава! Да си спомним ли колко мъже убийци се пускат на свобода?
33
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изкривена Джендер-феминизъм идеология доведе до там, че една жена спокойно може да удуши, изкорми или запали мъжа си и после изкривеното ни ЕвроатлантическоЛГБТориентирано общество да я смята за герой а не за хладнокръвен убиец! До кога? До кога двоен неолиберален продажен двоен стандарт?
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега децата ще получат това което могат mаmа и баба,ще ги научат да убиват с голи ръце.
31
9
 
5
 
! Отговори
Чичака преди 1 месец
Искам да я любя
30
1
 
55
 
! Отговори
За Великден? преди 1 месец
Защо една хладнокръвна убийца е на свобода? Да удушиш някого, преди това да го упояваш, а после да го закараш на Витоша, където да го палиш в колата му, не ми изглежда на безобидна работа. Била майка. Ами много убийци са бащи. По тази логика да ги пуснем и тях? До никъде няма да я докарате с този криворазбран феминизъм. Ако е майка на място, щеше ли да лиши децата си доживотно от бащина грижа?
29
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кукунделката изглежда много спокойна и дори самодоволна на снимката. Това говори достатъчно. Разбрала е, че законите ни са така формулирани,че да подпомагат всячески престъпника, а не да въздават справедливост и възмездие.
28
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Радослав, а откъде знаеш че не е получила инсулта откакто е в ареста бе тъ*пак! За всеки човек това е голям стрес, без значение добър или лош
27
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как може изобщо децата да са довод да я пуснат? Тя е убила баща им! Как ще съжителстват нормално с убиеца на баща си? Този съдя има ли малко акъл?
26
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не забравяйте, че се е родила със златна лъжичка в устата. Всичко и е позволено. Майка и с колкото ... е cпала докато се издигне в кариерата ... сега и връщат услугите които е правила на младини.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да вкарат тогава Пара5 Лена на ротационен принцип
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** тя не го е душила,само му е държала краката да не рита...
23
0
 
31
 
! Отговори
въпросче преди 1 месец
как и защо всички престъпници се разболяват тежко след като ги хванат или влезнат ареста и затвора
22
2
 
28
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Щом претърпените мозъчен инсулт не и е бил проблем при извършването на престъплението, значи не е проблем и при изтърпяване на присъдата! Щом факта, че има деца Ане са и попречили да извърши деянието, значи не са смекчаващо обстоятелство! Стига с тези двойни стандарти! Единственият вариант за правосъдие в България е да се приеме закон, че ако престъпник се пусне под домашен арест и се укрие, то съдията който го е пуснал да заема мястото на укрилият се престъпник и тогава няма да ги пускат!