Мистерии в приказната гора

В Полша дърветата се сгъват по странен и необясним начин
Обновена: 16 окт 2012 14:23 | 16 окт 2012 10:21,
31
Мистерии в приказната гора
Снимка: raredelights.com

Замислете се в сюжета на колко много детски приказки има по една гора. Може би част от децата си представят тези енигматични гори горе-долу като този чудноват боров лес, който се намира в северозападната част на Полша.

Тук дърветата растат по странен начин, с удивително еднакъв наклон в основата си. Боровете са засадени около 1930 година и са израствали нормално в продължение на 10 години. След това растежът им е започнал да се изкривява, като според експертите това е свързано с човешка намеса.

Засега никой не може да докаже това твърдение, нито пък да обясни каква е причината за тези огънати на север стволове.

Според някои от спекулациите дърветата са подготвяни от местните за направа на определен вид мебели или за корпуси на лодки.

Каквото и да са имали предвид хората от района, плановете им са се объркали след избухването на Втората световна война.

Вижте снимките на тази мистериозна гора от около 400 бора в  галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Полшадърветанаклон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
шкембю преди 11 години
Някой местен швейк с големо шкембе ги е препикавал редовно докато са расли та затуй са тей. Да премерят шкембетата на местните и ще хванат тоя с точният R
27
0
 
0
 
! Отговори
ееееееее преди 11 години
Хайде хайде .... малко поправка по география въпросната гора се намира не в Полша а ш Калининград - Русия, или по точно на Куршката коса която е между Русия и Литва и се нарича "Танцуващата гора" или по известна като "Пияната гора" :))))
26
1
 
15
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
Дърветата са така, защото ако са прави ще им сложа голям данък разтеж, така данъка е наполовина viva Gerb.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еи на такъв като тия дървета да седнете
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен пък ми харесват и няма да пиша по политически теми свързани с природа, почивка, свободно време и т.н.И бих посетил тази гора, ако имах време и възможност.
23
2
 
32
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Паааак сме се загубили в превода, нали жирналя? Посадени са 1930г. и през първите 10 години от разтежа им е оказвана човешка намеса за да се изркивят така, за мебели, лодки или каквото им е трябвало! Но по време на ВСВ ги изоставят и затова сега си растат необезпокоявани и вече така изркивени! И пак казвам - не са си растли първите 10г. нормално, а напротив - първите 10г. от разтежа са били огъвани с цел! Хайде малко повечко старание...
22
7
 
6
 
! Отговори
анти-фидосова преди 11 години
ние и се подиграваме защото е дупетатка... тя е в категорията на хората които ни смучат кръвта, и за това на нас ни остава поне да се посмеем... защото на протести не ходим. а като цяло дебелите хора/и моля Ви се, много малко от вас имат реално някаква болест/ са за подигравка - слаба воля и мързел! разбирам един човек над 30-35 да не се занимава с това... но да си млад пухчо е жалко - особено ако си жена, мъжете не разчитат на визията за да успеят в живота, но при жените понякога е решаващо.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чък Норис го е сърбяла ръката и се е почесал малко :)
20
3
 
5
 
! Отговори
Еколог преди 11 години
Растенията и в частност дърветата са живи същества, които контактуват по между си, посредством химикали и рецептори и затова понякога реагират по сходен начин на общ дразнител.
19
0
 
10
 
! Отговори
кой преди 11 години
чудесен декор за филм:)
18
2
 
3
 
! Отговори
ime преди 11 години
наистина доста странно!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
каквато и да е причината, изглеждат много красиво
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато са били малки фиданки почвата е била отнесена, например от обилни валежи. Преобладаващите ветрове са ги накарали да полегнат в една и съща посока. След време са се насочили нагоре.
15
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е техника, наречена LST - Low Stress Training, често използвана за да се манипулира морфологията и топологията на растения в желаната посока. Растенията постепенно се огъват и връзват под желаната форма докато са млади и гъвкави и след като ствола се втвърди остават завинаги в желаната форма. За тия дървета най-вероятно са ползвали варели или нещо подобно. И е било от самото начало, никакви 10 години не са расли нормално, дърво на 10 години ще се строши при такава екстремна деформация...
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо странно няма, по-странно е защo другите дървета не растат тъй, поне изглежда красиво.
13
1
 
13
 
! Отговори
Фантазия преди 11 години
В основата ми приличат на сърп. Липсва им ***.
12
0
 
5
 
! Отговори
Вдънгоритилилеец преди 11 години
Над Железница, боровата гора малко преди да се излезе от нея в посока х. Физкултурник е абсолютно същата.
11
8
 
11
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Абе необясним :) Потърсете в интернет, да видите колко обяснения има. Това се случва в много части на света, и основният виновник за това са въздушните течения. Понеже са на цикли, ръстенията ръстежът е на една страна само в определени години. Ако се загледате дори в дърветата в БГ, те често са наклонени на юг, или имат повече листа и по-голямо развитие от южната си страна. Мистериозно, нали? Журналисти...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може би почвенния пласт там е много тънак. Виждал съм подобни изкривявания като пътувах за Анталия. На едно място беше разкопан пътя и се жиждаше почватас дебелина 60см и боровете бяха изкривени по подобен начин.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мистериозно свлачище, което се е активизирало в различни периоди. Или по друг начин казано - извънземни (на журналистически език).

Спонсорирани публикации