Путин кацна без Путина, на Орлов мост не го искат

Самолетът на руския държавен глава кацна на българска земя малко след 18 часа
17 яну 2008 18:26,
58
Путин кацна без Путина, на Орлов мост не го искат
Президентът на Русия пристигна в България за двудневната си официална визита. Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия пристигна в България за двудневната си официална визита.

Самолетът на руския държавен глава кацна на българска земя малко след 18 часа.

Руският президент беше посрещнат от българския външен министър Ивайло Калфин и началника на кабинета на българския президент Никола Колев.

Съпругата на руския президент Людмила Путина няма да го придружава при посещението му в България. Това съобщиха от прессекретариата на българския държавен глава.

От прессекретариата на президента не посочиха причините, поради които Людмила Путина няма да посети страната ни.

Според дипломатически източници здравословни причини в последния момент са й попречили да придружи Путин при визитата му в България.

На Летище София пристигна и самолетът с делегацията, съпровождаща Путин.

По-голямата част от руските журналисти, които ще отразяват събитието, са пристигнали още вчера, а със самолета на президента пристигнаха журналистите от Кремълския пул.

Над 75 представители на медии от Русия ще отразяват посещението на Путин в България.

Същевременно около 150 души от различни граждански организации са се събрали на Орлов мост на втория за днес протест срещу посещението на руския президент Владимир Путин.

Митингът се организира от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, Коалиция за честно управление, Гражданска инициатива „Справедливост” и други.

Проявата се охранява от около двадесетина полицаи.

Протестиращите носят плакати с надписи: "Вземи ни централата, тръбите, България ни остави", "Стига съветски колониализъм", "Путин и Гоце – КГБ и ДС".

Тази вечер Путин ще присъства на концерт в зала 1 на НДК по повод “Годината на Русия в България”.

Икономическите въпроси ще бъдат в центъра на визитата на руския държавен глава.

По време на посещението на Путин ще бъде подписан договорът с “Атомстройекспорт” за проектиране, доставка и изграждане на АЕЦ Белене.

Ще бъде подписано и споразумение за създаването на проектна компания за строителство на петролопровода Бургас - Александруполис.

Предвижда се и подписването на документ за създаването на фериботна връзка между пристанищата Кавказ и Варна.

Посещението в София ще е последната визита на Владимир Путин в чужбина като президент.

Неговото последно официално посещение у нас беше през 2003 година.

Първият вицепремиер на Русия Дмитрий Медведев ще пристигне в България с друг самолет два часа след Владимир Путин.

Медведев, който е кандидат за президент на Русия, е сочен за най-вероятния наследник на Путин.

У нас Медведев ще има срещи с българския президент Георги Първанов и с премиера Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да се маха от по бързо от тук тази руска *** !!МРЪСНИКА ПУТИНЯРНИК Е НЕЖЕЛАН ОТ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НОРМАЛНОМИСЛЕЩИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Костов си каза позицията.СДС си казаха позицията!А КЪДЕ Е БОЙКО БОРИСОВ???????Нали уж е сериозен политик,нали ще управлява държавата.Каква е неговата позиция спрямо Путин и икономическите ни отношения.Къде е медийният Бойко,къде??
15
1
 
2
 
! Отговори
Шчекн Итрч преди 16 години
...само един як Хуйн ще го оправи.
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Срещу него НЯМА повдигнати обвинения за престъпления, за разлика от ПиКлинтън. Няма и основания за повдигане на такива, за разлика от ИзБуш.А чоекът идва и сключва споразумение за строителството на АЕЦ. Не се учудвам, че не го щете, от унищожението на българската енергийна система Ванката Костов доста спечели и успя да убеди овцете да блеят по свирката му... Е, не всички в България са овце, затова, овце, блейте по-тихичко и не пречете на българските интереси!Що се отнася до плакатите на "Орлов мост", цитираните са доста глупави - руснаците ни дават газ на безценица, строят АЕЦ в доста къси срокове и на най-добра за нас цена; за ДС и КГБ няма какво да се каже, ако ДС не беше унищожено, в тая държава щеше да има ред. Досега не съм видял някой да протестира срещу ЦРУ, които са доста по-забъркани в американската политика. Защо протестирате срещу една организация, която има за цел да поддържа държавността? Аз имам идея, а вие, протестиращи?
13
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 16 години
Много се радвам че Путин е в България.Не мога да разбера негативното отношение на някои.Ако беше олигарх или диктатор, защо тогава го преизбраха и неговата партия влезе с пълно мнозинство.Просто не разбирам защо информационните агенции се занимават с шепа простаци,които просто се чудят към кого да си излеят омразата.Да живее Русия!
12
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Селяка с номер 9 който поздравява путин да си ходи с него в русия , а не да бълва смрадливите си ласкателства към този сатрап !!Селянин примитивен!! Какво търсиш в тази страна която вече е Европа бе безмозъчно мекотело комунистическо ??????????????
11
1
 
2
 
! Отговори
yanki преди 16 години
Костов - в Белене !1
10
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
МРЪСНИКА КАГЕБИСТ ПУТИНОКИО ДА СЕ ОМИТА ОТ ТУК !!!!!!!!!!!!*** РУСКА *** БОЛШЕВИШКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СВОЛО Ч КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Сега костовите клакиори се развихрят с пълна сила.Голями комплекси малка пишчица?!
8
1
 
2
 
! Отговори
2+2 преди 16 години
сега е моментът да го арестуваме за престъпления срещу човечеството, интелигентността, както и за педофилия, убийства и т.н. Велчев, недей спа!
7
1
 
2
 
! Отговори
Vecko преди 16 години
Владимире,спри на Орлoв мoст, пoгледни към тези кoитo не те искат и им пoдай ръка. В същят мoмент един сливенски ***, настанен на квартира в Лoзенец известен като пoдпалва4а на Българският парламент ще умре oт загуба на плюеща слюнка.
6
1
 
2
 
! Отговори
ico преди 16 години
az mnogo se radvam che Putin e v bg.Rusnacite vinagi sa ni pomagali , a nie vinagi sme im zabivali noz v gurba.Trqbva da sme im zadulzeni za osvobozdenieto.NIkoga ne trqbva da zabravqme tozi moment.A vsichki mitingi i raboti sa pod politicheskoto vuzdeistvie kakto stachkata na uchitelite v kraq na 2007 godina.
5
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Dobro pojavovat, tavarish Putin!
4
1
 
2
 
! Отговори
La4e преди 16 години
marsh obratno v SSSR, ruska svolach takava, dano umresh ot SPIN
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Путин, отивай си в Русия!
2
1
 
2
 
! Отговори
..... преди 16 години
Браво Братушка!!!Избра си България за последна спирка преди да му изтече мандата.Руснаците яко рамо ще ни ударят, както винаги са го правили, а не като хамериканската ***.
1
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Добре дошъл!А на концерта в НДК ще пее една от най-големите руски звезди - Йосиф Кобзон. :)