Путин: "Най-важното това да е добро за България"

Първанов: Крупните енергийни проекти връщат отново нашата страна в мача
18 яну 2008 08:24,
81
Путин: "Най-важното това да е добро за България"
Снимка: БГНЕС

„Руската страна би желала откриващата се Година на Русия в България да премине в приятелска атмосфера“. Това обяви снощи руският президент Владимир Путин при откриването на концерта "Година на Русия в България"

Путин смята, че уникалните традиции на дружба между народите на България и Русия са заложени от предците, скрепени са от славянските корени и духовните традиции.

Руският президент отбеляза, че българският му колега Георги Първанов е споменал за уважителното отношение на Русия към съвременния избор на България от гледна точка на опазване на нейната сигурност.

„Разбира се ние се отнасяме към това с уважение. Съвременна демократична Русия не може да се отнася към това по друг начин”, подчерта Путин.

Той отново повтори, че Русия уважава избора на България да бъде член на НАТО и ЕС, „главное, чтобы это пошло на здоровье Болгарии”.

Путин използва фразеологизъм, който буквално може да означава, че „най-важното това да е добро за България”.

„Няма я, фалшива е дилемата или с Европа, или с Русия“, заяви на свой ред  президентът Георги Първанов

„Показахме, че едното и другото е възможно“, посочи Първанов.

„Подписването на споразумения за АЕЦ Белене, петролопровода Бургас-Александруполис и други крупни енергийни проекти връща отново нашата страна в мача“, допълни държавният глава.

Според Първанов е време да осребрим кръстопътното си разположение, именно в сферата на енергетиката.

Днес е официалната церемония по посрещането на президента Владимир Путин на площад “Св. Александър Невски”.

По-късно в “Зелена зала” на “Дондуков” 2 Путин и Георги Първанов ще проведат среща на “четири очи”, след която ще започнат пленарните разговори на двете официални делегации.

Икономическите въпроси ще бъдат в центъра на визитата на руския държавен глава.

По време на посещението на Путин ще бъде подписан договорът с “Атомстройекспорт” за проектиране, доставка и изграждане на АЕЦ Белене. Ще бъде подписано и споразумение за създаването на проектна компания за строителство на петролопровода Бургас - Александруполис.

Това е второ посещение на Владимир Путин в България след визитата му през март 2003 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Фенът преди 16 години
Аве хора вие луди ли сте? Аз не мога да чувствам руснаците като братя. Това че са ни освободили е политика, не братска помощ. По същият начин сега се стремят да се изкарат братя със сърбите да си преследват целите с газта. Стига български наивинитет. Осъзнайте се най-накрая
19
0
 
0
 
! Отговори
Караславов преди 16 години
Радвам се, че Владимир Путин акцентира върху славянските корени и взаимността в двустранните отношения на нашите страни. Няма съмнение, че тази визита е на добра воля и ще докаже несъстоятелността на опасенията от руския държавник. В действителност както нашето развитие като демократична и свободна държава, така и нашата национална сигурност зависи от славянските ни братя. Кръвта вода не става. Заедно ще вървим напред и ще докажем, че можем да живеем в добър свят. Да ни е добре дошъл и дано остане с добрите си впечатления от визитата у нас.
18
0
 
0
 
! Отговори
Мо преди 16 години
Ние това си го знаем, но то важи в по-малка степен за българите набор 85 и нагоре. Аз мога да ти кажа че познавам много кадърни млади хора. Голяма част от хората, които са изкарали младежките си години по времето на прошляците, титулували се комунисти са изгубени. Просто се огледай и наблюдавай поведение, изказ, отношение и ще ти стане ясно за каква присхическа деформация говоря.
17
0
 
0
 
! Отговори
Dani преди 16 години
и и внаги ще бъдат такива. Руската култура е невероятна, обичам руснаците като всеки нормален българин. Ние сме братя, кръвта вода не става.
16
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Sega vseki den i na vsiakude ima material... ;)))
15
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Do 12 i 13..abe kolegi vie basnqta za mrawkata i Slunceto da ste chuvali...? Zashtoto u nas v Bulgaria vsichko e O.k....i sas pravata na horata i s ikonomikata...ta sme trugnali da davame akul na Amerika i na Rusiq... ;))) Smeh, smeh, smeh.... Istinata e che v Bulgaria sme murzelivi, murliachi i kompleksari....i trqbva nqkoj drug da ni e vinoven vseki put...i se prodavame za julti stotinki..... i te taka.... ;)))
14
0
 
0
 
! Отговори
acho преди 16 години
Добре дошъл господин Путин.Да посрещнем руския президент с уважение-така както го посрещат в Германия,САЩ,Китай и целия свят.А такива *** като Костов и сие -никога повече в политиката.
13
0
 
0
 
! Отговори
max преди 16 години
Русия е една много нещастна страна, която винаги е била мачкана и подтискана от управляващите. Това е така още от царизма, за да стигне епогея си при комунизма. Сега комунизма се видоизмени, но пак си е толитаризъм. В следствие на това управление векове наред руснаците са с тотално промити мозъци и не са нормални хора. Подобно е и положението при братчето САЩ. Замислете се защо.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Русия далеч не е идеалната страна, липсват и всякакви демократични традиций, а руснаците са озлобени мужици повечето, Но 100 пъти предпочитам приателство с Русия отколкото с ЧУДОВИЩНО-ОТВРАТИТЕЛНАТА Америка.
11
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Do 10 abe kolega tova e nqkakva razrabotka na voennite....Tiho tiho....v Rusia sum, v Rusia sum... ZASHTO SPRIAHA MELODIA NA GODINATA?
10
0
 
0
 
! Отговори
gtu преди 16 години
700 години под робство, екак тогава да мисли свободно този народ!!ТОй просто си търси камшика и самара сам! А тов.кгб бос е дошъл да си преебатизира нещичко и той от НАЩАТА ДЪРЖАВА!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Kak dela Volodq...?! Soigraem eshe dlia Bolgarii....da...?! ;))))Do 6...ja mi duhni.....lele vednaga hodi si kupi nekvi duvki... ;)))
8
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 16 години
На Путин шапка му свалям.Направо нашия "президент" е на светлинни години зад него.Русия завинаги !
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Koito e v usluga na Amerika e demokracia, koito ne e - diktatura :)
6
0
 
0
 
! Отговори
Tony преди 16 години
Путин е супер мъжкар и стабиляга. Иска се здрава ръка за всяка една държава. Вижте само как съживи Русия. Ако беше някой *** маринкин едва ли щеше да е така. Доколкото за демокрацията - никога и никъде по света я няма. Просто това е дъма с вълшебно действие върху електоралните единици.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
п р о с т о DAAAAAAA !!!! :)))
4
0
 
0
 
! Отговори
ivan4o mutov преди 16 години
zasramih se ot presidenta na mojata rodina!
3
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 16 години
Много ми се иска да са повече политиците като Путин!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Da jivee Rusia!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Бургазлия преди 16 години
п р о с т о Н Е ЕЕЕЕ !!!!!