ДСБ иска оставката на Румен Петков

Тъмносините настояват за оставки в МВР след скандала с арестувания шеф от ГДБОП
18 мар 2008 12:47,
29
ДСБ иска оставката на Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Сергей Станишев незабавно да отстрани от длъжност вътрешния министър Румен Петков заради прикриване на корупция и да предложи на президента да освободи главния секретар на МВР Валентин Петров, настояха от ДСБ.

Поводът е арестът на зам.- директора на ГДБОП Иван Иванов по сигнал на депутата от ДСБ Атанас Атанасов.

В справката, дадена от Атанасов са посочени данни за нерегламентирани връзки на висши полицаи с фирми от сивата икономика.

Ако премиерът не предприеме тези действия, от партията ще се обърнат към опозицията в парламента за обща реакция, както и ще подадат сигнал до Европейския съюз.

Атанас Атанасов настоя за цялостно разследване на скандалния случая

Според него от поста си трябва да бъде уволнен и главният секретар на МВР Валентин Петров, който “многократно е настоявал Иван Иванов да бъде назначен за зам.-директор на ГДБОП”.

По думите му в МВР има кадрова търговия.

„Ако не последва реакция от страна на премиера Сергей Станишев, ще последват действия в парламента“, посочи Атанасов.

Междувременно след среща в прокуратурата, главният секретар на МВР комисар Валентин Петров каза, че няма да коментира делото срещу зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов.

Петров допълни, че всеки носи персоналната си отговорност, ако се докаже такава и допълни че няма да коментира проблемите на Иванов и че не е имало информация за връзките му със съмнителни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
pep преди 16 години
Това го правят хора, които следят за спазване на закона....какво ли още ще лъсва ....
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Самото назначение на Петков за министър е скандал. Силно партийно зависим политик с няколко висящи дела, при това в някои от случките се е спречквал с полиция.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ники, аз може и да съм мухлясал и не защитавам никого, но сегашните бандити са нищо, просто палави немирни дечица в сравнение на онова, което беше при Костов! Тогава престъпността беше държавна политика и се подкрепяше ОФИЦИАЛНО от управляващите от СДС и от самия Костов лично! Той дори от обикновени бандити ги правеше обществени и политически фигури - ФАКТ! Самоковеца, Пилето, братята Илиеви - достойна стража и хранилка на СДС! Сега е обратното - от общественици и политице се превръщат в бандити! Нито първия нито втория вариант ми харесват, но като направя сравнение ей така - сегашните са просто чавдарчета и пионерчета в сравнение с костовите, вярвай ми! На 42г съм вече, но такъв ТОТАЛЕН грабеж като при Костов историята на България просто не помни! Ще поживеем - ще видим!
5
0
 
0
 
! Отговори
Само Костов! преди 16 години
При Костов ЕС не ни е спирал парите. По отношение на САПАРД бяхме на едно от първите места по правилно усвояване в Източна Европа. Тъпите *** по-долу да не реват на умряло, щото скоро ще им лъснат и истината че свалиха Костов, щото не можеха да крадат при него!
4
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 16 години
Абе, мухлясал комунистически мозък, чети по-добре! И виж за какъв бандитизъм говорим, не те ли притеснява фактът какви хора има в МВР? И че те управлява мафия? Изобщо не симпатизирам на Костов, но така не може да продължава...
3
0
 
0
 
! Отговори
4i4i преди 16 години
то,че Атанасов и сие не са стока си е ясно от преди, когато бяха на власт. НО !! за съжаление нещата, които разтръби по медиите са ВЕРНИ. Не знам има ли някой нормален гражданин ( с непромит мозък) в тази държава, който да е доволен от министър пЕТКОВ. Мисля, че не. За съжаление ако СерГей го смени, то ще се получи криза и правителството ще си замине, а това те няма да допуснат.. така че - кучето си лае - кервана си Краде .така е в България
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да бе, а друга манджа не щат ли тея бандити от ДСБ? А не щат ли пак правителство с премиер Иван Костов? А защо пък да не искат и президента да се смени? Или пък всички поголовно да влезем в ДСБ и това да е единствената партия в БГ? Сигурен съм че Станишев и Петков веднага ще се съгласят да стане както иска джуджето Атанасов и неговия отец Иван костов! Още днес им се урежда въпроса!
1
0
 
0
 
! Отговори
Румен Петков преди 16 години
Няма я дам пък