Разследват почти всички наши медии, тези в интернет - на прицел

Медиите - в специална разработка "Галерия", твърдят тъмносините Елиана Масева и Атанас Атанасов
1 окт 2008 15:48,
52
Разследват почти всички наши медии, тези в интернет - на прицел
Снимка: БГНЕС

ДАНС разследва журналисти от почти всички български медии, потвърди пред Dnes.bg Елиана Масева от ДСБ.

Според нея структурата на Петко Сертов изпълнява политически поръчки и "по много лесен, недоказуем начин, който граничи с постъпки извън правилата, събира информация, разпечатки и СРС".
 
Според източник на Dnes.bg в голямата си част следените медии са от интернет пространството.

По неофициална информация разработката за медиите носи името "Галерия".

По този повод Масева настоя възможно най-скоро да се създаде парламентарна комисия за контрол на ДАНС.

"Според нас е била поставена задача да се контролират медиите и спрямо тези, които работят срещу правителството и срещу управляващите, да бъдат предприемани определени действия", допълни тъмносиният Атанас Атанасов.

"Много сме притеснени от това, че със средствата и методите на Държавна сигурност управляващите се опитват да наложат тотален контрол върху медиите в България именно преди предстоящите избори, за да могат да работят в тяхна полза", категорични са Масева и Атанасов.

Тъмносините депутати искат още Сертов да подаде оставка, за да може спокойно да се извърши ревизия в ДАНС и институцията да бъде поета от професионалисти.

От ДСБ ще настояват на заседанието си днес вътрешната комисия да излезе с решение да бъдат изискани в парламента всички документи от ДАНС по дело, в което е събирана информация за журналисти.

Очаква се на него вътрешният министър да запознае депутатите с хода по разследването на пребития журналист Огнян Стефанов.

Според Михаил Миков по случая вече са събрани много данни, но част от свидетелите отказват да помагат на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
??????
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
абе тая зима някои ще гризнат дръвцето яко, няма да има само пеене на Къде си вярна ти любов народна
9
0
 
0
 
! Отговори
raztrevojena преди 15 години
много си прав!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Рос преди 15 години
Абе за какъв контрол, за какви глупости става въпрос?От колко години по канал 3 се изнасят факти с документи, по ТВ СКАТ се изнасят факти с документи,Асен Йорданов изнася години раред факти подплатени с документи и досега нищо, едно голямо нищо.Нито прокуратурата се е самосезирала, абе нищо и сега в един момент, започва едно голямо разследване, което се питам до къде ли ще доведе,дали няма да е до поредното нищо?
7
0
 
1
 
! Отговори
lidis преди 15 години
У нас няма сини и тъмносини.Всичко е зрителна измама на пребоядисани ЧЕРВЕНИ !И си проличава със всеки ден !
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Добре че са интернет-медиите и телевизия Скат да разберем за уволнения полицай в Бояджик.
5
0
 
1
 
! Отговори
Raztrevojen преди 15 години
Ккато вървят нещата много скоро ще се върнем в най-мрачните времена на партийната диктатура, полицията следи и коригира морала на нацията...но вината е само в нас, ние им позволяваме, ние им даваме и естествено те все повече и повече ще вземат...и нямаме прошка, защото на времето комунистите иззеха всички народни свободи със сила и алтернативата беше, смърт, Белене или отлъчване от обществото, но днес... днес ги оставихме на власт и апатията ни ги издига все по високо и по високо, там горе до недостъпните... мафията, държавниците и техните днешни жандари - тези дето бият под път и над път журналисти и малкото останали съвестни хораПреди няколко дни не можех да повярвам как офицер на служба говори за ДАНС и гражданския морал ?!?!?!Сталин и сие в едно.... ужас!
4
0
 
1
 
! Отговори
Булгар преди 15 години
Да ви п..к..я на прокажената власт, писна ми от ченгета работещи за корумпирани "политици", УУУ цял живот едно и също, умрете прогнили корумпаци, п..к..я на Първанов! Само масури, порно и пиратски mp3ки и филми и програми..ше ва е..а в контраБАНДИТИТЕ..УУУ!
3
0
 
1
 
! Отговори
Ян Лесневски преди 15 години
В Русия съм, в русия съм...
2
0
 
1
 
! Отговори
другар Сталин преди 15 години
новата демократична диктатурамоля, върнете Сталин и Хитлер, може би жертвите ще са по-малко, хохохохо
1
0
 
1
 
! Отговори
Edna преди 15 години
ама коя е годината? Внезапно се върнах някъде в седемдесетте... Ненормални смешници. Ама я по-полека, че току виж дръпнали шалтера на Днес заради нашите коментари. Ей, комунистическа пасмина значи, ужас.