БСП ще ни пази от всички световни беди

Няма по-успешно правителство от началото на прехода, което да е водило по-лява и социална политика, похвали се Станишев
22 ное 2008 12:00,
107
БСП ще ни пази от всички световни беди
Станишев обеща на българите да ги пази от всичко, което се случва по света. Снимка: БГНЕС

"Радвам се, че толкова от Вас успяха да стигнат, независимо от ремонта на трамвайната линия в София. Надявам се на добра реколта догодина и добър сезон за българския туризъм.

С тези думи премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев започна словото си пред 47-я конгрес на БСП.

„Гражданите на България трябва да са сигурни, че нашата партия ще използва авторитет и капацитет, за да ги предпазва от всичко, което може да се случи по света“, каза още той.

По думите му, конгресът трябва да даде перспектива за бъдещето на страната, "за да получим доверие за нов политически мандат и няма по-важна задача за БСП от предстоящите избори в средата на следващата година".

"...Смятам, че партията е обединена и единна около една идея - че ще подчини всичките си дребни и лични разногласия на политическата рамка за изборите, че партията се развива, има ясна представа за това как да изглежда обществото и това е свързано с нова програма на партията.

И още - че партията се обновява, че е дейна и способна да твори и реализира политика, БСП има бъдеще само като отворена и демократична партия и на тази цел служи новият устав на партията", каза още Станишев.

"За първи път партията е в края на пълен 4-годишен управленски мандат, осъществен в коалиция с НДСВ и ДПС. .... Няма по-успешно правителство от началото на демократичния преход, което да е водило по-лява и социална политика", каза още той.

Станишев посочи и постиженията на кабинета - предимно в социалната сфера, както и притокът чужди инвестиции.

"Не го правя, за да се тупаме по гърдите. А защото искаме да променим света към по-добро. Истината е, че България е все още много бедна и стотици хиляди българи и днес живеят в бедност.

Страната ни става по-богата, но хората не са щастливи и това в голяма степен се дължи на усещането за липса на справедливост, за това, че нямат усещането, че правилата важат за всички, че и днес се сблъскваме с грубо погазване на трудовите права", заяви той.

Станишев обърна внимание и на политическата ситуация в страната, казвайки, че опозицията в парламента е слаба, а тази извън парламента - агресивна.

"Политическият дебат, тъй като не може да се състои в парламента, се пренесе на улиците. Манипулациите стават основно средство за политика. Страната прелива от скандал в скандал.

Отделяме две трети от нашата работа, за да опровергаваме очевидни неистини. Стигна се дотам, че важни за страната документи се пишат по медийни публикации.

Целта на опозицията е очевидна - колкото по-лошо, толкова по-добре и няма значение, че ще оцапаме името на страната.

Можем да простим много неща, едно нещо няма да простим - съзнателното дискредитиране на България. И питам - какво морално право имат да управляват тези, които неуморно го правят?“.

За коалиционните партньори на БСП Станишев заяви:

"Много са нещата, които разделят поддръжниците на трите партии. Обединява ни само отговорността пред българските граждани.

Искам да поздравя НДСВ и ДПС, че издържаха на изкушенията и съблазните, на които се положени ежедневно и че заедно отстояхме коалицията.

И лична благодарност към лидерите Симеон Сакскобурготски и Ахмед Доган. Без тяхната подкрепа трудно щяхме да водим страната напред.

Всички ние придобихме реална коалиционна култура. БСП доказа, че е партия, която не предава. БСП, НДСВ, ДПС издържаха своя урок по коалиционно управление".

Гости на 47-я конгрес на БСП са омбудсманът Гиньо Ганев, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобурготски, представители на ръководството на ДПС начело с Лютви Местан.

Делегации от сродни партии като ГСДП, ПАСОК, Малта, Словакия, Френска комопартия, Чешка, Арменската, Виетнамската, Китайската, партия на Демократическото общество на Турция, Демократическа партия Черна гора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Repto Sapiens преди 15 години
Комунистите са полезни
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
na tova mu se vika podigravka s naroda te kradat nai bezochlivo no imat naglostta da kajat nie sme nomer 1 az neznam kak ima hora koito da im vqrvat i koito da im glasuvat qsno sa s promiti mozuci ili sa s dosta golemi oblagi
84
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
47-ми Конгрес на Българските Пeдaли.... Още 6 месеца гаври
83
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Бегай си изстискай пъпките от носа, бе...
82
0
 
1
 
! Отговори
losa преди 15 години
В сравнение с БСП останалите партии са несериозни и преходни. БСП ще се оттърси от мършите вътре и ще управлява още един мандат. Да не говорим, че Станишев е класи, ама класи, над мегакретена Боко Тиквата.
81
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 15 години
Отишъл Сергейчо в една книжарница и попитал : - Извинете имате ли книгата " Големите успехи на БСП по време на управлението на тройната коалиция" ? Продавачката му отговорила утвърдително и му подала .....тетрадка с бели страници . :-)
80
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ПОД ЗВУЦИТЕ НА,,ИНТЕРНАЦИОНАЛА'' ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ В ТРЕСАВИЩЕТО НАРЕЧЕНО БЪЛГАРИЯ
79
0
 
1
 
! Отговори
HAHA преди 15 години
haha imal pari .. imal tova imal onova.. kav si ti be palqk ? bay mile bil joro iliev nebil .. i ti si gladen kato tiq forumqcii ..
78
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
Майка ми и баща ми са по на 75 години и винаги са гласували за БСП. Казах им, че ако догодина пак го направят няма да им плащам тока, телефона, лекарствата, хубавата храна дори. Да отидат да просят от новосъздадените червени олигарси, замогнали се страшно много през тези 4 години управление на тези ***...
77
0
 
1
 
! Отговори
Bay Mile преди 15 години
БСП да изгниете в ада продажни *** .. за кво искате да гласувате за тях ве ?! За да грабите и вие нали ?! .. Аз правя големи далавери , големи пари , а с парите - ще ви изготвя смъртните присъди .. БСП-арчета , млади комунистчета , ченголяци и тнт. *** ..
76
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
to ne ostana za koj da se klasuwa,wsi4ki sa maskarinqma da glasuwam,te towa e
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
си заслужва управниците....държавата е пълна с *** и такива пак ще ни управляват най-вероятно. Можещите и знаещите млади хора отдавна са в чужбина.САМО ПСП-ДПС-НДСВ. Това си заслужаваме, да има заради кой да спират пак европарите след 7 месеца. Думи нямам от неориентирани .
74
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Най-добре за всички е коалиция межди АТАКА и ДПС.Поне цирк да има.
73
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЦАРЯ.ДАЙТЕ МУ ВТОРИ ШАНС - ОЩЕ 800 ДНИ.ТОЯ ПЪТ МОЕ И ДА УСПЕЕ.АКО НЕ УСПЕЕ ПАК ПО-ДОБРЕ - САМО ЩЕ СИ ЗЕМЕ ИМОТИТЕ,А ДРУГИТЕ ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ДЪРЖАВАТА
72
0
 
1
 
! Отговори
Росен преди 15 години
Ами ще гласуваме бре.. теб кво та .. САМО БСП !
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ама гласувайте за *** като тоя комсомолец още и пак ще гледаме подобен цинизъм на следващия конгрес ...
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев + царя = гей + крадлив чип = много сбъркан чипБойко + Костов = мутрите + ченгетата = мутрите * 2
69
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
По-добре коалиция между Станишев и царя отколкото такава между Костов и Бойко. При последния вариант можем да обявим края на България.
68
0
 
1
 
! Отговори
къри преди 15 години
Каква е цената на построеното през комунизма.Майка ми работеше за 80 лв на месец.Баба ми получаваше 20лв пенсия.Хляба беше скупони.Луканката ,12лв но я нямаше.
67
0
 
1
 
! Отговори
Потурчен Циганин преди 15 години
И за малко да забравя,много поздрави на сичкото *** от Столипиново братчето.....ааааа и за тебе Роналдо.