Няма споразумение между Русия, Украйна и ЕС. Няма и газ

Москва иска свои наблюдатели в Украйна, Киев се дърпа
8 яну 2009 20:29,
108
Няма споразумение между Русия, Украйна и ЕС. Няма и газ
Снимка: БГНЕС

Русия отказа да се споразумее с Европейския съюз за възобновяване на газовите доставки, защото Москва иска разполагане на руски наблюдатели в Украйна, които да следят за газовия транзит, съобщи еврокомисарят по енергетиката Андрис Пиебалгс.

Той каза това след продължили цял ден совалки и разговори с президента на "Газпром" Алексей Милер и с шефа на "Нафтегаз" - Украйна.

Еврокомисарят обяви, че са говорили за "възстановяването на газовия поток", но не са се споразумели на този етап кога ще започне това.

Според АФП руският премиер Владимир Путин е подкрепил изпращането на представители на ЕС, които да наблюдават газовия транзит през Украйна за Европа, даже изтъкнал, че Евросъюзът трябва да изпрати наблюдателите "колкото е възможно по-скоро".

Сега обаче обстановката е коренно променена и няма никаква яснота дали и кога газовите доставки за Европа ще бъдат възстановени, коментира АФП.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
EU experti pristigat v Ukraina utre, 09.01.2009. Puskaneto na gaza e vupros na vreme!!!
6
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Само не разбрах колега къде виждаш някой да люби Русия?! Или и ти като всички се хвръляш да ругаеш без да мислиш? Мислиш ли че на великите сили им пука за нас? :) Остояват си хората интереси, а на теб не ти е виновна Русия нито пък ти е виновна Украйна, а са ти виновни 240 дебелогъзовци в една сграда който не са направили нищо за да подсигурят гражданите си- по- просто от това няма как да ти го кажа!
5
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Като обичате толкова любимата ви Русия - МРЪЗНЕТЕ СЕГА ... *** .. и гласувайте пак за комунистите както винаги досега ... малко ви е тоя студ
4
0
 
17
 
! Отговори
natacha преди 15 години
Любите Россию....Да здравствуетъ болгаро-советская дружба!
3
0
 
17
 
! Отговори
Евала... преди 15 години
Еми първо да ги е.... и са нашите- няма как да не са знаели щом спора е толкова сериозен...Ама май и те играят роля в цялата работа...Добре че и на мазут става че да не умрем от студ, то явно че те не ги еня за хората и за 2 стоитинки биха ни продали на бройка роби някъде...Второ браво на Русия че си защитава интересите, ако и ние сме поне малко твърди колкото тях ще си пуснем реакторите, така хем сме в ЕС дето толкова го искаха нашите ш...ки хем ще си държим на националните интереси...Да...ама дали? Или...надали...
2
0
 
17
 
! Отговори
sam go putin преди 15 години
Nqma kakvo da se komentira qsno e 4e cqlata rabota q pravi bolniqt oligarh putin.Mn e stra6no kogato edin mn bolen 4ovek upravlqva takava golqma darjava no uvi taka e ustroen sveta
1
0
 
17
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Толкова бързо ли да се промени обстановката? Сега чух по новините, че Русия иска независими наблюдатели. Някакви спекулации ли са това?