Страх тресе и управляващи, и опозиция: Протестът е провокация

ДСБ, НДСВ и БСП за мирни протести без физическо насилие
14 яну 2009 14:25,
105
Страх тресе и управляващи, и опозиция: Протестът е провокация
Снимка: БГНЕС

Депутати от управляващите и опозицията се обявиха против насилието по време на протеста.

„Протестът беше компрометиран от агитка от деца на възраст видимо под студентската“, коментира Надка Балева от "Коалиция за България".

В отговор на въпрос тя каза, че е притеснена не за собствената си сигурност, а за посегателството на държавна институция, каквато е Народното събрание.

„Видях едни доста възбудени млади хора с маски, а според мен човек, решил да пази своите права и да протестира, трябва да застане с открито лице и да каже исканията си“, коментира и председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов.

"Разбира се, че политиците не са ангели. Всички трябва да подхождаме с нужната самокритичност към критиките, на които сме подложени. Насилственото налагане и боят върху полицаи за мен е недопустим", каза той.

„Лошото е, че имаше агитка от 20 души провокатори, които бяха толерирани от полицаите и това се видя с просто око“, каза Атанас Атанасов от ДСБ.

Веселин Методиев пък посочи, че одобрява всяка форма на граждански протест, включително желанието на млади хора и професионални гилдии да дойдат пред парламента и да заявят свои искания, но не одобрява физическото насилие.

„НДСВ каза, че по принцип подкрепя справедливите искания на студенти, еколози, земеделци, но това, което се случва днес, излиза извън рамките на нормалните протести“, коментира Олимпи Кътев от НДСВ.

По думите му не може митинг да бъде провокиран от агресивно настроени хора, които хвърлят бомбички, павета, снежни топки, камъни, има самоделни взривни устройства, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не правя никаква разлика между политиците от тройнатакоалиция и оозиционите патии ви извън парламентаВажното е че повокацията е направена напълно прозрачно за всички нормални хора.Може бидемокрацията езсъзнателно е нахлула в главите на политиците ни.Все пак колкото и да е трудно на политиците нив момента нямам вяра ,както студентите.
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каквото повикало такова се отзовало.Народът е суверен на тази страна и има право да действува,както поиска мнозинството му ,а не това във парламента и властта.Пушките имат лошия навик да стрелят във всички посоки,а войниците са също мислещи тревички.Те работят за парички ,а не за да им свалят главичките.Лошото ще дойде след като слезат от властта сегашните .Кой ще са седващите ? !!!!Само с махане , без переспектива за в бъдеще, няма управия.
102
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 15 години
NY Таймс е със снимка от протестите под рубриката "снимка на деня" и обяснение, че българската полиция за борба с безредиците се сблъска с участници в антиправителствен протест пред парламента в София. В резултат на сблъсъка бяха ренени 23 души от които 6 полицейски служители:http:// .nytimes.com/slideshow/2009/01/14/nytfrontpage/200 90114POD_index.html?hp
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** полиция, или умишлинж ***.Нормално беше хилядите полицаи и жандармеристи да отделят плявата от житото, т.е. тридесетината лумпенизирани младежи от редиците на мирно протестиращите. Това не го направиха. Видя се, съвсем умишлено, за да създадат впечатление за конфликт между народ и .......ци. Елементарно, тъпо, провокативно. Единствено в интерес на управляващите олигарси. Гнусота, паразитизъм, отврат. Дебели полицаи бият 40 килограмови момичета. Това го видя цяла България, видя го и света и всички се отвратиха.
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и управляващите, и опозицията ПОД НОЖА!
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес в края на предаването "Дискусионно студио" Енчев прочете едно писмо, което е получил минути преди предването.Ето какво каза войникаДобър вечерАз съм професионален военнослужещ в армията на Република Бългаия иискам да ви дам информация, че във връзка с протестните действия на площадНародно събрание сме приведени в бойна готовност първа степен, като оръжиятани са заредени с бойни патрони, а не с гумени патрони, каквито се използватпо време на действия за борба с цивилни граждани. Давам ви тази информациятъй като смятам, че правителството надвишава правомощията си и застрашаваживота на цивилното население на родината ни. Испращам писмото към вашатамедия тъй като знам, че само тя ще обяви тази иначе секретна информация и щепокаже истинската страна на продажното ни правителство. Не споменавам иметоси, поделението си и званието си тъй като не искам да застраша живота наблизките си.Явно другарите комунисти са се презастрховали срещу народа си
98
0
 
0
 
! Отговори
Nuri Djurin преди 15 години
Tova e dolna sgan, na koito maikite i ba6tite sa fra6kani s mangizi i kakvo li ne , az znam kakvo trqbva na tazi *** devetnaiset i 6est , pa togava da vidim , no vkli4itelno i na politicite ,no ima edno no koeto kara da predizvikva u men vazmu6tenie .Drogirani te za kakvo protestirat , sled kato mama i tatko pla6ta smetki za praznici orgii za droga .izkazvam grajdanskata si poziciq kato poet i rabotnik , koito ima dve deca , no vazpitani da uvajavat po vazrastnite i da dava6 vsi4ko ot sebe si za da pomognat na tozi koito e v beda , a tezi tam kakto gi nari4at antihristi i pro4ie i pro4ie , tova sa sganta ,izmeta na bg koito sa sviknali vsi4ko da im e nagotovo ta dori i jivota .i vsi4ki koito podkrepqt deistviqt na tazi sgan i te sa ot tqh vkliu4itelno i bat Boiko koito e silovist na koito sa pod4ineni to4no ei takiva toi da si pardi na lqvo i nadqsno 4e e edi koi si , nie znaem koi e i metodite mu sa6to , stra6no antipati4en mi stana tozi 4ovek koito ne jelae ni6to drugo osven da gepi kokala i da razdava samoopravlenie .a 6to se otnasq za babite i dqdovcite te samite ne znaqt ve4e kakvo iskat i kakvo tarsqt ne gi oprekvam 4e sa edni ot nai neoravdanite ,i az imam baba no tq ne se interesuva ot tova tq raboti makar i na tazi vazrast 81 godina , taka 4e Balgario do kato ima takiva otrepki v teb nqma da ima darjava , a na tezi tam maminite sin4enca 6te kaja zapretnete se da rabotite , a ne pla4ete na 4ujd grob kato p..........
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
полицаите биеха днес всичко наред ... извинявайте,но не може "органите на реда" да пребият едно момиче на възраст около 15 годишна ... това означава ли ,че родителите ще треперят за децата си и ще се молят да не видят някой полицай ,който търси кой да подкупи някой и пребива тези който не му дават пари
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
po nacionalnite novioni kazaha che sa fenowe na futbollni otbori , e ne e taka
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a kukite kat tragnat da protestirarat da se zamisliat , che 60 ooo saa po - malko ot 200 000
94
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
...........Точно така"Днес си подписаха политическата присъда" Отличен и на млдежите които я предизвикаха.
93
0
 
0
 
! Отговори
adolf преди 15 години
Големи революции не могат да станат в живота на народите, ако те не са предизвикани от една въпиюща необходимост.Не може да се извърши една революция, която да бъде действително дълбоко радикална, освен ако народът под натиска на своите вътрешни чувства е склонен да извърши такава революция. И ако дадени обстоятелства, ако мога тъй да се изразя, налагат тази революция.Лесно е да се измени външно формата на едно управление, но никога не може да се преобрази вътрешно един народ, освен ако един даден еволюционен процес не би се извършил сам по себе си, ако народът не би сам признал, че пътят, в който той би се ангажирал, беше лош, че този народ е разположен да напусне тоя път и да се отправи в друг, който му подобава. Дали тоя народ, в първия момент иска или не иска да се ангажира в този път, това е един въпрос на неговото вътрешно убеждение, на неговите чувства и предчувствия, че пътят, който ние му посочваме, е пътят, който ще го изведе към щастие. Преди да го въведем в тоя гигантски подем, той се луташе безсъзнателно и се оставяше на каприза на житейските вълни като една неподвижна маса без воля и без сила.Днес ние му показваме правия път.Този е, може би, най-ценният дар, който можем да им дадем.Понеже аз познавам тези маси по-добре от всеки друг, нескромно е може би от моя страна, но ще заявя, че аз съм винаги готов да поема ролята на законен посредник и съм честит, че съдбата може да ми отреди подобна мисия.Няма да има по-голямо щастие за мене в живота ми от това, да мога един ден, преди провидението да тури край на моя живот, да видя, че аз съм успял с моите усилия да съединя участта на българските работници с оная на държавата.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Целта на днешния полицейския побой е очевидна, както е очевидна и неговата демонстративност и несъразмерност. Просто властта, паникьосана в собствения си страх, се опитва да се спаси, като всее страх у останалите. Този инстинкт е добре познат в животинския свят. Сега може, поне за известно време, и да не последват други протести. Но това няма да означава, че управляващите са постигнали целта си. Защото така или иначе след днешния ден политическата им присъда е подписана.
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Веселин Методиев и Нено Димов са гнусни...абе такива като Станишев и съм готов да им го кажа в очите.Иван Костов няма нюха да се обгражда със свестни хора.Това е и една от причините за неговия провал.
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
utre pak sme tam!
89
0
 
0
 
! Отговори
Geri :] преди 15 години
Имам само един въпрос,след като сте били толкова подготвени и единни замислихте ли се ,докато пишехте лозунги от сорта на "долу правителството" или някоя подобна простотия какво говорите? Ако свалим това правителство кой ще дойде на власт? АТАКА? Партията пробила си път до министерството с безсмислени протести и шествия????? Много ще ни е добре да ни управляват диваци и ***,естествено ако целта ни е да живеем като такива...
88
0
 
0
 
! Отговори
Geri , 81 преди 15 години
Предполагам всеки,който не е съгласен с твоето мнение и възгледи ти е крив. Казвам истината. Превърнахте всичко в простащина. Протеста трябваше да е мирен,а не да изпонабият невинни хора,заради глупаците,които искаха да се направят на големите мъже и да посягат на властите,които по между другото само си вършеха работата. Само ги плюете,ами замислете се,те са на работа,какво да ви оставят да влезете в министерството ли? Разбирам да се държахте като хора,ама не...някои от вас с очевиден селски произход (по държанието съдя-не по друго) си показаха простотията....А тук сте седнали да ги жалите-били са ги,ами който си е седял в къщи не са го били!
87
0
 
0
 
! Отговори
DESITA преди 15 години
Абе я пък ти се научи да говориш на кирилица бе:(Какво е това изказване "добре че само ва биха".Някоя от думичките е гршна приятелю...открии я и после пиши ;)
86
0
 
0
 
! Отговори
DESITA преди 15 години
Анонимен ти си ми идол за коментара 58 ;) Евала за това!!!!!!!
85
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
На плебса му е хубаво да живее така,защото за него е верен лозунга : "Ние сме със вас,които сте на власт !"Плазмодии долни !