Костов се юрна на протеста

"Излизаме като обикновени протестиращи, не поемаме политическата организация на протеста", обяви Командира
15 яну 2009 12:30,
195
Костов се юрна на протеста
Снимка: БГНЕС

„Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях“, обяви лидерът на ДСБ.

По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.

„Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!“, категоричен бе Иван Костов.

Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона.

„Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори – изпратени нарочно”, каза Костов и допълни:

„Тогава управляващите няма да имат аргументи за приложената сила и ще остане само това, че министър Миков не различава мирно протестиращи от провокатори”, добави той.

След призива на Костов, депутатите от парламентарните групи на ОДС, БНД , Движение "Напред" и независими, напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
krasi преди 15 години
Rumene,ti koi nabor si?"kakvo otkradna Kostov?" Ne zadavai smeshni OTGOVORI molia !
13
1
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
бга балканмалко ли е?eх, руменчо, руменчо, няма да ти дойде акъля в главата
12
1
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
То е ясно кой ви плаща да защитавате доказано най-корумпираното правителство в Европа. Стигнаха ли ви поне парите да заглушите съвеста си, след като вчера се радвахте толкова много на пролятата кръв а днес зовете за нова?Явно ви харесва много това правителство! Сигурно добре ви плащат, за да го защитавате след всичкия студ, дупки по улиците, корупция и т.н. А колко ви дават, за да плюете по тези, които отиват да защитят България от комунисти, турци и царисти? За колко проадохте родината?
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Ванка!
10
1
 
0
 
! Отговори
РУМЕН преди 15 години
ЕЙ МНОГО ЧЕРВЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА *** ТУКА БЕ, ИСКАМ ЕДИН ДА МИ КАЖЕ КАКВО ТОЧНО Е ОТКРАДНАЛ КОСТОВ , КАДЕ ГО Е ЗАНЕСЪЛ И КАКВО СИ Е КУПИЛ И ПОСТРОИЛ.
9
1
 
0
 
! Отговори
Бат Сали преди 15 години
Ванката протестира щото не му дават вече да папкаот кокала, а не че е съпричастен към нечии проблеми
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
еми време беше
7
1
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
хъм....`опозицията напусна парламента за да са при протестиращите``седерарите от общината отидоха на протест`и изведнъж тук призивите за излизане на протест намаляха драстично.....дали няма връзка между двете неща? дали седерастващите депутати, вместо да си вършат работата, не седят във форумите и не пишат призиви да ходим да ни набият, за да останат пак в парламента? майтап....
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само ДСБ !
5
1
 
0
 
! Отговори
антиДС преди 15 години
след полицейския произвол въпрос на национален дълг е всеки да се включи в протестите срещу това престъпно правителство
4
1
 
0
 
! Отговори
krasi преди 15 години
shtial da izliza da protestira.......ta negovata"demokracia" ni dokara do tazi "demokrashtina".Kradec....krade ot naroda ,sega s naroda shtial da se sliva.***.
3
1
 
0
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 15 години
Що не идеш на психиатър,бе Костов!Нали ти с твоите "кръгове" и далавери ни докара до тук...
2
1
 
0
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 15 години
Споко *** , даже и да има предсрочни избори няма да гласуват за теб :D :D :D не бързай , че е поледица навънка да не паднеш да се убииш , че сичкото *** остана без теб :D
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не мога да повярвам, Костов пак на протест. Вместо да е в затвора с цялата седесарска шайка, той има наглоста да излезе на протест.