Не чух, не видях, ама сте жалка картинка

Според премиера има опити за политизиране на протеста, но „българските полицаи показаха много висок професионализъм“
15 яну 2009 16:00,
492
Не чух, не видях, ама сте жалка картинка
Снимка: БГНЕС

„Правителството остава отворено за диалог с всички протестиращи“, заяви Сергей Станишев и допълни, че винаги ще има желаещи политици, които да се възползват от протестите на гражданите.

„Вчерашните картинки на сблъсъци между полицията и част от протестиращите, по-точно – съзнателно организирани провокатори, действително заслужават голямо съжаление“, допълни премиерът, въпреки че точно в деня на протеста той отлетя на спешна среща с Владимир Путин, която завърши с неясен резултат.

По думите му българските полицаи са показали много висок професионализъм „от гледна точка на това, че стремежът беше да се осигури общественият ред“, каза той.

„Това е принцип, към който правителството ще се придържа винаги. Защото и в българските медии изтече достатъчно информация за съзнателно създавана организация за опорочаване на протеста и злоупотреба на протестиращите за съвсем други цели.

Днешното развитие е ново. Виждам една ясна тенденция за стремеж за употреба на протестиращите и за политизиране на протеста.

Това се върши от част от опозиционните политически сили, които са известни именно с тези традиционни похвати.

Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили. Стремят се отново да се възкачат на граждански протести.

Променя се динамично и съставът на протестиращите, защото очевидно се прави и политическа организация“, изтъкна Станишев.

По думите му основания за протести винаги ще има. Какво означава искането – качествено образование – за един ден да се преодолеят трупани проблеми 20 години, попита Станишев.

Как да отговори правителството на тезата: „Всички са боклуци, да ги изметем, при положение че идват демократични избори?”, попита още той.

А иначе днешният протест приключи.

Точно в 15,00 часа бе даден край, съобщиха го по мегафона, така както съобщиха и часа за начало на поредната акция на младите хора - утре, от 11,00 часа на същото място, на площада пред Народното събрание.

Всички полицейски части обаче разположени от началото на протеста, останаха по местата си.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
toi kato ne e jalak za6to vikna 1500 polica i naredi da biyat?
10
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Duhai
9
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 15 години
Жалка картинка са Станишев и другарите му от БСП,ДПС и НДСВ!!!! Дните ви са преброени, долни комунистически мафиоти!
8
0
 
0
 
! Отговори
AbJeCt преди 15 години
Не ги чухме, но ги видяхме свинете дето се крият в НС. ЖАЛКА КАРТИНКА БЯХА, ОЩЕ СА И ЩЕ БЪДАТ И ЗА НАПРЕД!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
ЖАЛЪК ПРОТЕСТ! БЕЗ ЦЕЛ И ПОСОКА! ПЛАТЕН ОТ ОПОЗИЦИЯТА И МАФИЯТА!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
daite da go prokalnem vsi4ki ukrainskia ***-moje da go nastigne prokliatieto
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Stani6ev pluh, gad mrusna dano te vidq v zatvora edin den pluq na teb i cqloto ti pravitelsvo
4
0
 
0
 
! Отговори
Просветен преди 15 години
"Няма нафта , няма газ , а Станишев - ****с!!!" Той народа го каза! Какво друго ... друго няма!
3
0
 
0
 
! Отговори
ei преди 15 години
a we maika ti deba svinio nahalna marsh u grobo pri dedite ti ot bkp i predai mnogo pozdravi na lukanov tapo kopelence
2
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
"ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"..."Член 25: Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " Синдикатите бяха честни и обявиха, че;- "Жизненият минимум" е 180лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. Всеки, който получава по-малко за труда си, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!Е И..., какво от това, ЗА ДА ПОПРАВИ ОБЩЕСТВЕНОТО ЗЛО..., ПАРЛАМЕНТАРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО НАПРАВИ ЛИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?...Отговора е НЕ!!! С което ТО узакони АХМЕД ДОГАНОВАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА политика на ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ..., е още по-зле...ОТ ИМЕТО НА Е.С., г-н Марк Грей каза: ..."...Мога категорично да заявя, че в ЕК няма никакви планове да се публикува последващ доклад във връзка с европейските средства за България през ноември..., ЕК има намерение да изпрати нови мисии в България... След това ще подготвим междинно, осъвременяване (на докладите). Кога точно, не мога да кажа.... Може би през януари, може би в началото на февруари..., А след това през лятото ще подготвим следващите "големи" доклади. За тях също не мога да посоча дата ... Но зная много добре, че през 2009 година ще се случат различни събития...(избори и ново правителство...)Човека Ви го казва в прав текст......"- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България( НО..., от 20 години се знае..., В КОЯ ДЪРЖАВА КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ)!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
alexxx преди 15 години
Чи как Много жалка каритнка са опозицията