Разлъката в ДСБ заради принципа "плащай и влачи"

Това никак не се хареса на Николай Михайлов, Нено Димов и Антонела Понева, които обърнаха гръб на ДСБ и напуснаха Командира
29 яну 2009 17:00,
91
Разлъката в ДСБ заради принципа "плащай и влачи"
Снимка: БГНЕС

Напусналите ПГ на ДСБ народни представители обосноваха решението си с аргумента, че са против принципа "Плащай и влачи" в проекта за коалиционно споразумение на десницата, както и че ДСБ е станало "стока, която се предлага на пазарището на политиката".

„Аз съм учредител и съм дала много от себе си за създаването на ДСБ като партия против статуквото, а сега тя се превърна в част от него и върши най-грозните неща“, каза пред журналисти в парламента Антонела Понева.

"Прегръдката, която тече от една година с ГЕРБ и с Бойко Борисов, също е много грозна, защото сме се обявявали категорично против този политик, използвали сме какви ли не епитети, за да определим и него, и партията му, а сега изведнъж се оказва, че компанията, която сключва споразумение "Cash&carry", ще се намести в управлението заедно с ГЕРБ", каза още тя.

Според Понева решението е обмисляно дълго и е взето трудно.

„До решението се стигна, след като медиите представиха документ, с който аз също съм запознат, в който ДСБ прекрачи граница, която не е прекрачвала никоя политическа партия, каза Нено Димов.

"Предлага се операция "Чисти ръце", а да участват се канят най-корумпираните според нас хора; предлага се схема "Плащай, за да влачиш" и с това да се бориш с корупцията, което досега беше удържано от политическата класа и удря в демократичните устои на държавата", каза още той.

Според Константин Димитров от ДСБ напускането на групата от тримата депутати е очаквано и не се предвижда други да ги последват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе има ли някой, който още да чете "Труд" и "Стандарт"?????? Трябва да си тотално изперкал, за да вярваш на тая помия.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пак ли си избягал от лудницата бе амсалак?
8
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 15 години
Какво прочетох?narod.ru, а?Браво, "българино"!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кога ще си подаде оставка тъпият Лостов!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България се движи към своя упадък, съгласно плана разработен по указание на Андрей Луканов. Ако имаш търпение ще го разбереш: bgsviat.narod.ru >> Костов активно участва!
5
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 15 години
Ех, ченгета. ченгета.Тази страна е пълна с *** и ченгета.Всичко, което е написано във вестник "Труд", е манипулация!
4
0
 
0
 
! Отговори
Pedro преди 15 години
Понамирисва ми, че НДСВ може да се изнизат от коалицията.Тогава освен партия" напред' ще трябват и някои и друг "независим". Щото ако Герб са отврат/според тях/, аз не виждам с кого друг могат да се коалират тия тримата, освен с другарите от БСП или Доган.
3
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
bai e eban pred parlamenta tva e dokat gazovete im sanat na kaima
2
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
vs sa taka izlizame 20000 4oveka s poedno pave ili bradva i gi bahtem i pred parlamenta drug na4in nqma mirno ne stava
1
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
Най-после някои и от близкото "бивше" обкръжение на Костов да каже - ЦАРЯТ Е ГОЛ. Вреден, по-вреден, най-вреден за демокрацията, за държавата (особено в последните години), Костов