Великият инквизитор ли? Не ми отива ролята, отсече Станишев

Премиерът определи мотивите за седмия вот, внесени от опозицията, като "налудничави"
25 фев 2009 10:13,
68
Великият инквизитор ли? Не ми отива ролята, отсече Станишев
Снимка: БГНЕС

Едно правителство винаги има за какво да бъде критикувано. Аз съм много далеч от представата, че правителството е безгрешно и че е свършила всичко безгрешно. Не греши този, който не работи. А това правителство работи“.

Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Сергей Станишев по време на дебата по искания от опозицията седми вот на недоверие към правителството.

Той допълни, че основният приоритет през първата година и половина работа на това правителство е била подготовката на страната за членство в Европейския съюз – тежка задача, която била реализирана благодарение на правителството, парламента, опозицията и обществото.

Според него в искането на опозицията има "налудничави" тези, като тази за отдалечаването на България от Европейския съюз и НАТО.

Не ми се случваше досега да бъда представян в ролята на великия инквизитор, както бях. Не мисля, че ми отива“, заяви премиерът.

Икономическото развитие на страната и подобряването на качеството на живота беше и остава един от водещите приоритети, зад които застанаха БСП, НДСВ и ДПС при формирането на това правителство. И честно казано, аз наистина недоумявам как можахте в мотивите на вота на недоверие да включите като един от основните водещи мотиви едва ли не провала в областта на икономиката? Сред вас има грамотни икономисти, с управленски опит. Поне това можехте да си спестите, за да не изглеждате комично в очите на българските избиратели“, скара се на опозицията Станишев.

Като единственото хубаво нещо на този вот той посочи факта, че ще има възможност да се отчете и направи обстоен преглед на всичко, което е извършило правителството през последните години.

Днес от дебатите по вота отсъстват лидерът на ДПС, както и народните представители от "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"..изглеждате комично в очите на българските избиратели..ти си смешника в случая
6
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Приятели,Премиера от правителството на Ахмед Доганов, който при вота на недоверие на кабинета Му, ПАК НЕ Е В ПАРЛАМЕНТА, твърди...:...Икономическото развитие на страната и подобряването на качеството на живота беше и остава един от водещите приоритети, зад които застанаха БСП, НДСВ и ДПС..."Нека не ходим на далеч, а да видим как е решен въпроса с парното отопление в България... От декември до сега международната цена на газа падна с 1/3..., и последното предколедно увеличение е незащитимо, следователно ЦЕНАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ С ПОСЛЕДНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ... Отказа на министърчето-комунистче, да намали цената на парното е нова КОМУНИСТИЧЕСКА ПОДИГРАВКА С ВСИЧКИ НИ...ВСЪЩНОСТ ПРОДЪЛЖАВА ПОЛИТИКАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД СПРЯМО НАЦИЯТА НИ...Истината е в тази фраза...:Действително цената на един киловат топлинна енергия(в сметките) се е увеличила с 35 процента спрямо януари миналата година. Потреблението пък е намаляло заради газовата криза с 12 процента..., отчете неизвестния комунист Иванов... НО КАКВО НЕ НИ КАЗВА!!!1. ЦЕНАТА НА ПАРНОТО И ИЗЧИСЛЕНА САМО НА БАЗАТА НА СВРЪХ ПРЕУВЕЛИЧЕНАТА "ПРОГНОЗНА" ЦЕНА НА ГАЗА - на какво основание??? Оказа, че работещо с мазут, цената му е с поне 30% по-ниска...!!!2. Защо не продължи да работи на мазут, след като екологичните норми не се нарушиха... ???3. Времето през което парното работи с евтин мазут, защо не е калкулирано...???4. Защо задържат НЕЗАКОННО ВИСОКАТА ЦЕНА НА ПАРНОТО, вместо да отменят предколедното увеличение...5. След като няма извънредни доставки на газ, ОТКЪДЕ ВЗЕХА ЗА ДА НАПЪЛНЯТ ХРАНИЛИЩЕТО В ЧИРЕН...ЗАКОНЕН Е ВЪПРОСА, "КЪДЕ Е "ДАЛАВЕРАТА", НА ЧЕРВЕНАТА КЛЕПТОКРАЦИЯ...??? А ЕТО И ОТГОВОРА:1. Скъп газ - огромна печалба - Р.Овч. - Станишев - БСП...2. Скъпо парно - огромна печалба Вальо Топлото - Станишев - БСП...3. Големи сметки към Топлофикация - голям ДДС - Мургина - Станишев - БСП4. Закон за енергетика/ДКЕВР - Фирми за дялово..., с огромни печалби - "Приятели" - Станишев - БСП...5. "ЧЕРВЕНИ ПАРИ"(нашите) - КУПЕНИ ИЗБОРИ - НОВ ГРАБЕЖ - ("червени" пари - прим, както казваше Маркс...)ЕТО НА ТОВА СЕ КАЗВА - ТРОЙНО - НЕ, ПЕТОРНО, ДА ТИ ГО...ПАРДОН, ДА ТЕ "ОБИЧАКАТ"(ПОВИШАВАТ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТА), ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ...
5
0
 
0
 
! Отговори
vesko преди 15 години
Върви се прегледай приятелю, наистина! Въпреки, че те разбирам...Някой от родителите ти е здрав *** и е бъркал у кацата с мед и сега ти промива мозъчето...Спокойно...Всичко ще се оправи..Време трябва да измре "лошия материал".
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dai pari da si varna kredita kato sa naludni4evi zaradi vaz iteglih za da moga da sa6testvuvam glupak s glupak
3
0
 
0
 
! Отговори
Просветен преди 15 години
Ей как е възможно да приказват такива работи! Дали пенсиите им вярват?!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смешника си ти! На Станишев, не може да имаш и една стотна от интелекта. Погледни, предишните премиери и дай за пример някой по-интелигентен! Пед..алчета! Добре, че има по кой да плюете!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***