Югоембаргото ни е виновно, отсече Станишев

В Брюксел има кръгове, които притискат правителството, без да знаят какво искат, смята премиерът
19 мар 2009 09:15, Красимир Ангелов
53
Югоембаргото ни е виновно, отсече Станишев
Снимка: БГНЕС

Главният виновник за проблемите с престъпността и корупцията в България е югоембаргото, отбеляза премиерът Сергей Станишев.

По думите на министър-председателя в Брюксел има някои кръгове, които притискат правителството за резултати, без да казват точно какво искат.

Според Станишев това отблъсква и демотивира професионалистите. 

Затова той предлага евроинституциите да ни заемат експерти, които да ни помогнат да се приспособим по-бързо, съобщава “24 часа”.

Станишев добави, че напоследък съдебната система се опитва да се промени, както и че са нанесени сериозни удари на подземния свят и са арестувани знакови фигури.

Въпреки това премиерът призна като грешка на правителството, че не е положило достатъчно усилия да подготви администрацията да работи с парите от ЕС.

“Ще са нужни много повече време и усилия и много скандали, за да се вкоренят в общественото съзнание и практика фундаментално важните за доброто функциониране на България в ЕС въпроси като конфликта на интереси и обществените поръчки”, завърши Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Оня, дето помни преди 15 години
Те цоциалистите най-добре знаят.Нали точно по времето на югоембаргото хванаха онова муле Добрев да носи с куфарче прането на др. Милошевич на Позитано 20.
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
калояне, момче, недей преиграва! В момента никой даже и не споменава Костов, нито Костовчетата му, така че не се нартискай да му правиш реклама! Но ако толкова искаш - моля! Сргей веднага ще ти каже, колко се радва, че десните най-после са сключили "брак по сметка"! Има си хас да не се радва - като знае какви троянци е законспирирал в това ново СДС! А Сергей да не забравя, че който плаща пиенето, той поръчва и музиката! Видяхме прехвалената българска икономика,кв която също с еизвършват революции до къде я докара: САЩ кохнаха, ЕС се разболя от грип, а ние сме в прединфарктно състояние! Сещайте се защо, след като банковата ни система е стабилна, икономиката - защитена от паричния съвет и фискалния резерв, а трудовите хора цъфтят и греят от щастие под плющаящите на вятъра червени знамена и отправения взор на Сергей към модерна България - с магистрали, достойни доходи за гражданите, и радващи пенсионерското сърце пенсии!!!!!!!!!!!!!
30
1
 
0
 
! Отговори
Black Sea преди 15 години
А бе я го вкарайте в къщата тоя да си поиграят с Малък Тошко като едно време, а после беж към Москва и двамата
29
1
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
***?
28
1
 
0
 
! Отговори
?? преди 15 години
?
27
1
 
0
 
! Отговори
Kaloian преди 15 години
Костов е виновен за всичко - това е пределно ясно и на децата!!! Кой мислите продаде пистолета на онзи германски студент - Иван Костов!!! Кой накара онзи американец да си избие родата - Иван Костов!!! Имам леки съмнения и за световната финансова криза /взимайки онези 200 000 долара/, но явно не е успял да предвиди последиците от нея, защото сега служи за идеално оправдание на този посеркьо на снимката. Чудно ми е какво ще правят всички мушмороци ако Бате Ваньо вземе та се гътне. Кой тогава ще "поеме политическата отговорност"? Шрек?
26
1
 
0
 
! Отговори
То преди 15 години
тази партия наистина се е променила !В годините на "развитото социалистическо общество" при някакви неудачи намираха причините - сушата, кишата и Гришата.Сега виновни са всички други - европейци, американци, австралийци, азиатци, африканци и извънземни.Това е болестно състояние! В това няма никакво съмнение !
25
1
 
0
 
! Отговори
NeСеДеСе преди 15 години
Ало, СеДеСе агитката, много сори, но не беше ли вашият Жалко жалев, който пръв освободи затворниците!?? Грачете, грачете, белким ви се отвори . Ние, които смятаме СДС за бандити, няма да подкрепим никакви десни-центристи.
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
... си избираме и търпим подобни безочливи мекерета да ни управляват!!!
23
1
 
0
 
! Отговори
CreatoR преди 15 години
Костов е панацеята за тази държава,искаме Гаргамел на власт,за да опоска всичко неговата синя команда
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Samo KOSTOV e vinoven !!
21
1
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
А бе какво Югоембарго ,другари !!! Иван Костов е виновен !Да се стегнем предизборно ,другари , та да вземем едни хубави 8 % !!!!
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Главният виновник за проблемите с престъпността и корупцията в България е твоята партия бе, ШАПШАЛ, СБЪРКАН, НЕНОРМАЛЕН....
19
1
 
0
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 15 години
Костов е виновен
18
1
 
0
 
! Отговори
buo преди 15 години
а къде са ни обещаните КОМПЕНСАЦИИ за югоембаргото??? нали такава бе уговорката? а вие ИСКАХТЕ ЛИ ГИ? или си траете за тях, съгласно една друга уговорка?
17
1
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Ха ха ха ха ! Да ти заемат експерти???? За следващите три месеца които остават до доклада???? И после ТЕ да са виновни!!! Абе ти в Брюксел за бавни ли ги взимаш? А? Я виж каква хубава причина си намери/югоембаргото/. Давай сега смело - гравитацията, магарето на чичо Кольо, четирите годишни времена и т.н. Само да не споменеш крадливата си партия, ей!Щото да не ти дърпат ушите после батковците. За Р.П. , Р.Овч. и А. Г. да мълчиш - зер избори идват, ако не развържат кесиите к'во правим а??? Да е.......смешника ти нагъл.........
16
1
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
На тези все някой им е виновен.Що се оплаква неговата партия добри парички направи тогава.Какво стана с Иракските изпълнения на БСП и президента Гоце..на тези всички са им виновни.Това тяхното икономика ли е,това тяхното иконимически отношения и взаимитношения ли са.Каде са им инвестициите ,къде им е енергийната ефективност,производство ...и т.н ,каква работеща икономика с такива за управленци.
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При такова положение и при такива изказвания - как да гласувам пак за БСП, въпреки че съм стар и убеден привърженик на червената партия? Как да гласувам за БСП повече, като виждам че хората, на които съм вярвал, превръщат България във феодално княжество и закрилят престъпниците и бандитите ? На тазгодишните избори БСП няма да получи моя глас!
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** е виновна, че те е родила!
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не, др. Станишев! Причината е в това, че престъпниците подят безнаказано из страната и живеят нашироко, плюят на законите и дори когато бъдат подведени под отговорност, твоята администрация и съда ги оправдават и ги пускат по живо по здраво да безчинстват още и още! Проблема е че не искате да се борите нито с корупцията, нито с престъпността, това е проблема! Не ти ли прави впечатление, др. Станишев, че ДАНС само играе театри и се щурат като циркаджии нагоре-надолу без да свъшат за 5 пари работа. Проблема е и че когото задържат от големите престъпници - после го пускат, че даже и го закрилят! Проблема е че защитавате забогатели от бандитизъм, че и в листите за изборите ги вкарвате и им създавате условия за безнаказаност и ги слагате над закона! Е това са проблемите, началство, пък ти ако си искал да ги разрешиш и ако си милеел за България, за реда и законноста и за смачкване на корупцията и престъпността - това можеш и за 2 седмици да го оправиш... ама не искаш, др. Станишев!!!