Подредбата за Страсбург: ГЕРБ - 5, БСП - 4, ДПС - 3...

Атака – 2, Синята коалиция – 2, НДСВ – 1, неизвестност за Лидер
7 юни 2009 21:19,
50
Подредбата за Страсбург: ГЕРБ - 5, БСП - 4, ДПС - 3...
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ печели изборите за Европарламент с над 6% преднина.

Това показват данните от паралелното преброяване на гласовете на социологическите агенции Сова Харис и Алфа Рисърч на база 90% обработени протоколи.

Сова Харис дава 24,68% от гласовете на ГЕРБ, докато процентите при Алфа Рисърч са 24,5 на сто.

Втори са Коалиция за България с 18% и при двете агенции.

Трети според Сова Харис са ДПС с 15,55%.
 

13,8 са процентите за хората на Сокола, дадени от Алфа Рисърч.

Още по темата

Атака получава 11,64 (според Сова Харис) или 12,4 (според Алфа Рисърч)

Двете социологически агенции дават почти еднакъв процент за Синята коалиция - 8%.

Идентично е положението и при НДСВ, които също гравитират около 8-те процента.

Една от големите въпросителни тази вечер, е дали Лидер ще премине бариерата от 6% и ще изпрати един евродепутат за Страсбург.

За момента подредбата на родните 17 евродепутати е следната:

ГЕРБ - 5

БСП - 4

ДПС - 3

Атака - 2

Синята коалиция - 2

НДСВ - 1

Лидер - (0-1)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
АЗЯ преди 14 години
Д - а *** дажеП - ак няма да можете да ни махнетеС - ъс грозените ви изостанали представи за света . ДПС ще живее завинаги.
29
1
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 14 години
тамън слушам Етем по бтвкакво глупости говориедин *** бг политик не си призна че се купуват гласовеа ДПС купува най-многоособено в чужбина 50 евро на глас за мангалитещото от ДПС чакали резултатите от другите странинай-вече Испания където ДПС купуваше гласове бг *** работещи там
28
1
 
0
 
! Отговори
pecata преди 14 години
До всички БЪЛГАРИ:***,гласувайте,няма значения за кой от всичките БУКЛУЦИ,но не трябва ШИ*АНИТЕ ТУРЦИ да вземат гласове,не можете ли да го усъзнаете!!!!!!!!!!!Е*АНИ ТУРСКИ БУКЛУЦИ!!!!!!!!!!!!!!!
27
1
 
0
 
! Отговори
ВАЙА преди 14 години
Леле- мале! Защо ли ми се струва това или онова - тотален кретинизъм!!! Никоя от тези други държави, които гласуваха за своите кандидати, не показаха такава простотия! Ние, наистина сме достойни за Гинес! Живейте!!!
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А на другите избори трябва да ихвърлим комунистите и резовете от властта ! Гласувайте , братя!
25
1
 
0
 
! Отговори
до Жалко преди 14 години
Ами като избирателната активност в София е най-ниска много ясно, че ще ви реши бъдещето...
24
1
 
0
 
! Отговори
реалист преди 14 години
Тия избори са позор за България. Нека на парламентарните избори изхвърлим завинаги от властта рушителите на България БСП, ДПС, НДСВ, лъжедемократите и всички, които управляваха 20 години плюс измислените популисти ГЕРБ. В противен кръг рискът да изчезнем е много голям.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Номер 12 то има начин да се избегне изборния туризъм , и тези които незнаят 1 българска дума да гласуват... И начина е 1-во се забранява на хора които не са живели в България последните 3 месеца да гласуват/включително и урните в чужбина/2-ро се забранява да се гласува ако нямаш завършен 8 или 12 клас примерно! и хоп какво става....няма да се продават гласове/от ***/ защото няма да могат да гласуват :) , но просто на много хора не им "отърва" да се приеме такъв закон!
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ka moje nqkoi da glasuva za BSP.tezi hora dovolni li sa ot BG.ot dohodi,samochustvie,lichni uspehi.Nqkoi ima li si na prestava kak jiveqt horata izvan BG.Chestito na saglasnite sas segaschnoto polojenie v BG.
21
1
 
0
 
! Отговори
Jalko преди 14 години
Gerb 29%, Sinite 23%, BSP 19%, DPS 1%, za sajelenie samo v Sofia. Baba Penka ot selo pak shte ni reshi badeshteto v cherveno i tursko lilavo.
20
1
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 14 години
Защо ли ми се струва,че има нещо гнило и в тези избори !!!! И нали "екскурзиантите" от Турция не трябваше да бъдат пускани през границата ! И как (както казва 3) ДПС пак си остава на 3-то място,а БСП на второ ! Май комунистите този път се подсигуриха ДВОЙНО !!!! Герб+БСП+ДПС - я помислете !..А и не вярвам за Атака да са гласували този процент ! Повече са били !.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
точно така браво на НЕГЛАСУВАЛИТЕ ТУРЦИТЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ
18
1
 
0
 
! Отговори
Киров преди 14 години
Ами на следващите избори, ако виждате, че желаната от вас партия няма да прекрачи бариерата от 4% дайте гласа си за следващата българска партия която е най-близо до вашите политически интереси. Така на следващите избори въпросът с турската-етническа партия вече ще изглежда маловажен и това ще лиши Доган от възможността за нови политически интриги.
17
1
 
0
 
! Отговори
ПЕШО преди 14 години
ЧЕСТИТО НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ БЪЛГАРИ!!! ТУРЦИТЕ - 15,55 %. КАТО ВИ МЪРЗИ ДА ГЛАСУВАТЕ СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ВКАРАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.
16
1
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
По принцип си прав. Обаче политиката на ДПС е насочена твърдо към тях, като едновременно ги изолира и плаши. Доган така ги е заградил, че хората буквално не виждат другите партии и политици. Проблемът не е в тях. Те са най-големите жертви, защото толкова мизерно никои други не живеят. Но за тях Доган е като Тодор Живков едно време за българите.
15
1
 
0
 
! Отговори
kuradon преди 14 години
A lider ako imat mqsto ot koi shte go vzemat???
14
1
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
А тези 3 мандата кой им ги даде? Ти ли ?!
13
1
 
0
 
! Отговори
avatar преди 14 години
турците не гласуваха защото... дпс ги излъга това е протест към тях.но те са тук
12
1
 
0
 
! Отговори
Умерен преди 14 години
Ами и аз естествено не се радвам че ДПС печелят толкова гласове, но изказкавания като на Номер 7 са леко пресилени. Турците които си живеят в България, приобщени са понеже тук са родени и расли и тука мислят да си останат, нека да подкрепят когото искат, пък ако ще и ДПС. Друг е въпросът че трябва да се намери начин да се избегне изборния туризъм, да се намери начин да не гласуват хора които не знаят една дума на български и т.н.
11
1
 
0
 
! Отговори
go6o преди 14 години
Истината е че тези 100 000 гласа отлив от ДПС са *** гласове купени от новопоявилите се партии!