Божидар Димитров аут от БСП, отива в ГЕРБ

Професорът в люта битка с червения Орешарски в Бургас
12 юни 2009 07:00,
240
Божидар Димитров аут от БСП, отива в ГЕРБ
Снимка: Булфото

Директорът на Националния исторически музей обави, че напуска БСП и се влива в редиците на ГЕРБ.

В писмо до медиите Божидар Димитров заявява, че винаги е бил против сродяването на червените с ДПС, защото „това ще завлече БСП в гроба”.

По думите му съюзът БСП–ДПС е "разушителен за България".

А иначе ГЕРБ вече започна да подрежда листите си за парламентарния вот и предложи на Божидар Димитров да е водач в Бургас.

Опонент там ще му бъде финансовият министър Пламен Орешарски, водач на листата на БСП.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и организационният секретар на партията Красимир Велчев пък ще водят пропорционалните листи в два от столичните райони.

Цветанов застава начело на 23-ти МИР в София.

Той вероятно ще бъде и мажоритарен кандидат във Велико Търново, където ще застане срещу Андрей Пантев.

Срещу лидера на ДПС Ахмед Доган в Кърджали ГЕРБ изважда Вежди Рашидов както за мажоритарен, така и за водач на листата.

Тук от БСП ще се бори местният лидер на червените Милко Багдасаров.

До края на седмицата ще е ясен и окончателният списък с кандидатите на ГЕРБ за НС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Качо преди 14 години
Божидар Димитров е като светулка, мести се където е по-тъмно, за да не го разберат!
59
0
 
0
 
! Отговори
idiota преди 14 години
Kam vsi4ki koito mu vikat BRAVO. Za kakvo e tova bravo.Na hora ,koito se krijt zad njkakvi krasivi dumi i vi govorjt sladki prikazki ne trjbva da se vika bravo.V4era po nova tv go pitaha 6te hodi li v GERB i toi kaza 4e edna partij stigala za cjl jivot napravo da ti se pripla4e ot umilenie Sled njkolko 4asa ve4e e voda4 na lista .Abe ne vi li omrazna da vi pravjt na maimuni.Jvno ne 6tom vikate bravo
58
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Не мога да разбера защо има хора, които независимо къде се местят пак са кандидати. Този елемент - Димитров - е бил хванат навремето със свалени панталони, докато секретарката му... На всичок отгоре този псевдоисторик се прави на страшен патриот. Той търси само топло местенце. Но как от социалист е станал за една нощ десен. Досега не му беше ясно, че БСП са на власт заедно с ДПС? Аре марш в рисайкъл бина, "професоре"?
57
0
 
0
 
! Отговори
анти СерДоган преди 14 години
От дясно се карат-ДПС и подразделението им БСП печелят.Замислете се докъто вие привържениците на дясното се делите на един куп знайни и незнайни партийки,кой печели от това.И аз не споделям на 100% политиката на ГЕРБ но съм наясно че всеки глас НЕвполза на Синята коалиция или ГЕРБ ни доближава до ново управление на ТУРЦИТЕ и КОМУНИСТИТЕ.После пак ще ревете.Ама защо,ама как!Семейната Атака е ясно,че няма да е във властта и още по ясно е че е създадена с основна цел да мобилизира турците.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не мога да разбера кой плюе Б.Димитров,неговите бивши съпартийци,македонските братя или атакистите ,които се уплашиха от силната кандидатура в Бургас на ГЕРБ
55
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 14 години
Мутрата от историческата наука отива при мутрата от охранителния бизнес.....Много съм доволен, ще гласувам за БСП.
54
0
 
0
 
! Отговори
gufs преди 14 години
Браво на човека. Така трябва, то червения контингент търпя, търпя, но е крайно време да види, че тая партия няма нищо общо с идеите, които прокламира, нито с онази преди 89г. Само обирджии и крадци са останали, които разчитат на носталгията по по-спокойните години у хората, които гласуват за тях.Браво на Божидар Димитров! А защо сега ли-ами явно след евроизборите човекът е видял, че БСП-ДПС вечна дружба и му е писнало!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕЕЕЕЕГАТИ И ДЪРЖАВАТА! КАК СЕ ПРЕБОЯДИСВАТ САМО, САМО И САМО ЛАПАЧКАТА ДА НЕ СВУРШИ1!УЖАС1 Е ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМЕ? ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЗНАЧИ ВСЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ СИ ГЛАСУВАМЕ, КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА САМО В ИМЕНАТА НА ПАРТИИТЕ ИНАЧЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ ***!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Един Луд преди 14 години
Браво на човека-енциклопедия Божидар Димитров!!! Той още преди изборите се беше махнал от БСП. Един човек, който заслужава да е министър, макар че в България винаги ще има злобни душици, на които целия свят им е крив :)
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бочка, да се беше сетил 2005та след изборите...
50
0
 
0
 
! Отговори
krivak преди 14 години
Пич прабългарите наистина произхождат от иранската група и ако незнаеш ираните са си арийци
49
0
 
0
 
! Отговори
БОЖО ЛЕКАТА ЖЕНА преди 14 години
Божидар можем да го окачествим вече с Данчо Ментата тръгна от партия на партия стига тя да е на власт . Аман от тоз пусти КЕЛЕПИР що не отиде в АТАКАмай трудно ще го огрее няма да *** толкова . Човекът не е ли на ясно че народът ще се отврати от него след като си дава така зверски *** за корупция и здрав слугинаж.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хехе,когато нямам настроение му чета писанията на Божидар Вейдър.Действат много добре.А,на някои хора им харесват,защото си избиват комплексите с тях.Та той наскоро заяви,че прабългарите са иранци и авганистанци,нарича ги народ с уникален произход.Мани,мани.Да ходи дето си ще.
47
0
 
0
 
! Отговори
леля Ема преди 14 години
Нищо чудно професор Божидар Хамелеонов да бъде избран от т.н. "герб" и, в случай, че не го направят министър, отново да се върне в БСП, ако до тогава не е създадена ГЕРБСП.
46
0
 
0
 
! Отговори
krivak преди 14 години
Дами и господа нали знаете няма бивши ченгета и бивши комунисти. БД е протеже на Гоце това е ясно като бял ден. Гоце го праща в Бургас от ГЕРБ за да спрат устрема на АТАКА в Б-с. Номисля че ще загуби.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ще напусне,де,нали затова отива в герб,да стане министър:)
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами иска му се да стане министър....бсп го прекараха,сега се надява на герб.като и те го прекарат,ще търси други и така,до края на света...ей такива *** са най-гадни...жалко,иначе като историк е свестен
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Напуска БСП,азащо не напусне и директорското място в НИМ осигурено му от БСП-то.
42
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 14 години
Тези политически хамелиони са най-отвратителните. Винаги гледат да са с тези, които са на власт. И ако не получат това, което искат, бягат при друга партия. Цялата ГЕРБ е сбирщина от такива екземпляри.
41
0
 
0
 
! Отговори
аЦки преди 14 години
Човека е добър, обаче от тран та на глог. От комунистите избяга и отива при ченгета. Не виждам голям напредак , чесно казано. Да подкрепяш ЧЕНГЕТА, абсурд. Явно гони кариера :)