В БГ лесбийки нямало, а само жени, които не са срещали Бойко

Шпигел за кмета: Показната мъжественост като политически фактор
29 юни 2009 21:54,
107
В БГ лесбийки нямало, а само жени, които не са срещали Бойко
Снимка: БГНЕС

"Бившият бодигард Бойко Борисов е считан за фаворит на парламентарните избори. Той уверява, че иска да се справи с корупцията в най-бедната държава в ЕС".

Това пише германското списание Шпигел в публикация, посветена на столичния кмет, съобщава Дойче веле.

Ето част от материала:

Броят на хората, които смятат корупцията за основното зло в България, се е удвоил през последните четири години до ниво от 64,7%. Цитиран е софийският Център за изследване на демокрацията, който констатира, че от влизането на страната в ЕС преди две години усилията по ограничаване на корупцията са се забавили.

Неблагоприятните въздействия от това се подсилват допълнително от драматичния срив на икономическия прираст през настоящата 2009 година - пише Шпигел и представя данни за големия сектор на сивата икономика в страната.

Властта на мафията все още не е пречупена

Българските олигарси контролират не само части от изпълнтителната власт, но и депутати, държавната администрация и съдилищата - констатира списанието.

Човекът, който обещава безпощадна борба срещу всичко това, се казва Бойко Борисов - пише Шпигел и го обрисува като бивш шампион по карате, бивш бодигард и "Батман на царя".

Показната мъжественост по маниера на Саркози във Франция или Берлускони в Италия и в София се е превърнала в политически фактор на медийната демокрация - отбелязва Шпигел, като цитира един от популярните афоризми за кандидат-премиера, че в България нямало лесбийки, а само жени, които още не са срещали Бойко Борисов.

Моралните му качества обаче са не така неоспорими - се казва по-нататък в публикацията.

За годините, в които Борисов беше шеф на частна охранителна фирма и после първият човек в борбата срещу мафията с ранг на генерал, писа авторитетното американско списание "Куортърли".

В публикацията се казваше, че Борисов е бил бизнес-партньор и бивш сътрудник на някои от най-важните гангстери в България.

Безпочвени или оправдани са обвиненията?

Европейски следователи публикуваха през май 2006 година - непосредствено преди приемането на страната в ЕС - статистика, според която в страната е имало над 150 поръчкови убийства, свързани с организираната престъпност и нито една присъда от 2000-та година насам.

Повечето от тези убийства били от времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар във вътрешното министерство.

Самият Борисов постоянно отхвърля тези обвинения. Шпигел цитира писателя Юрген Рот, според когото трагедията на днешното българско общество се крие в непречупената хегемония на преплетени политически, икономически и криминални кръгове.

Тази мрежа се контролира от тайните служби и е търпяна от наивните европейски политици - пише Рот в книгата си "Новите демони".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Евала, Mickey! Много си прав!!! Ама проблемът е и у нас, самите. Вместо през четири години да решаваме да се правим на граждански ангажирани, като изгоним поредните управлявали, трябва да помислим как да ги контролираме през ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НА МАНДАТА ИМ. Въпросът не е да намерим некви ангели, които да ни управляват, а да можем да контролираме управляващите, докато заемат избираемите постове! Това обаче не знам как може да стане...
45
0
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 14 години
Втора Част: .....Костов обаче, НЕ мисли така! Той твърди , че новия "десен" КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕРБАРСКИ СЦЕНАРИЙ (за когото сам спомогна), е "алтернатива" на "левия" КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТ- БСП! ПОЗОР за Костов, на когото вярвахме и се надявахме, докато не го активираха(както впрочем и 100тина "сини" "демократи" преди НЕГО, назначени също от от ДС-БКП!)ПОЗОР!
44
0
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 14 години
Първа Част: А защо Шпигел пропуска "подробностите"! Комунисическата Мутра не е просто БОДИГАРД, а бодигард на Първия, което въжможно само ако от НАЙ-ВЕРНИТЕ и ПРОВЕРЕНИ хора на Партията!Комунисическата Мутра имаше лицеза за първата МУТРЕНСКА фирма , с БЛАГОСЛОВИЯТА на Партията!Комунисическата Мутра, бе при царо, по ПРЕПОРЪКА на Бриго Аспарухов!Все пак похвално е , че чуждестрана медия казва и истини за Мутрата! Костов обаче, НЕ мисли така!.............Продължава
43
0
 
1
 
! Отговори
мала преди 14 години
Ами Тишо, брато, не си 'безроботен' заради управляващите '***'. Безработен си, щото си ***. Даже и това не е причината - по-скоро, защото си мързелив. В столицата например няма безработица. Има мързеливи люде, които предпочитат да си чешат орехите и да се оплакват, вместо да се хванат на работа.Тъй че кахъри се пред арменския поп, щото и на нас не ни се слуша.Жив и здрав да си!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко Борисов не чете книги. Той ги бие докато не си кажат всичко.
41
0
 
1
 
! Отговори
Не сме корумпирани 4 преди 14 години
На времето Любен Каравелов го спукват от бой в затвора, понеже е от Демократическата партия. Пред чуждестранни журналисти обаче той отрича за побоя. Казва гордо: "В Българските затвори НИКОЙ НЕ БИЕ!". Това е патриотизъм. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО. Много лесно е да си патриот като плюеш против слабите и бедните. Ако обаче се наложи нещо да жертваш, никога няма да стане, нали? БЪЛГАРИЯ НЕ Е НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА. Който ви говори такива неща, той е най-корумпиран!!!!
40
0
 
1
 
! Отговори
Траверст преди 14 години
Тази на снимката вече не е от остров Лесбос.То и пeдaли нямаше много доскоро, но се появи Бойчо и много уж мъж се феминизира и изпeдepaсти .....
39
0
 
1
 
! Отговори
Не сме корумпирани 3 преди 14 години
А най-гнусното у нас е, че хора, които мечтаят да бъдат корумпирани, да участват в раздаването, най-много плюят по т.нар. корупция у нас. Нещо повече - същите тези хора, които нито имат политически цвят, нито житейски принципи, са готови да вкарат България в гражданска война, само и само да се наредят и те на веригата за гепене от комисионните. Тези същите хора грачат най-много и най-обидно против България. ТОВА НЕ Е ПАТРИОТИЗЪМ. Това е цинизъм. На времето дядо Любен Каравелов в затвора
38
0
 
1
 
! Отговори
hehe преди 14 години
Тази статия е в стил : " Дядо мраз с големата гега "
37
0
 
1
 
! Отговори
Не сме корумпирани 2 преди 14 години
Да не би Жак Сантер-председателят на Европарламента отпреди няколко години да го разкараха от поста му, защото има криви очила, бе??? Махнаха го ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ *** франсе!!! Ако тия еврои са ви неясни, щото сте си невежи по принцип, разпитайте който и да е български тираджия какво се случва по пристанищата в Германия и Холандия. Как един и същ камион влиза и излиза от доковете с различни надписи, но с една и съща стока, т.е. как се краде истинско ДДС!!! От холандци и шваби.
36
0
 
1
 
! Отговори
Не сме корумпирани!! преди 14 години
Който пък вярва, че в България корупцията е най-голяма (по-голяма от тази във Франция, Германия или Холандия), е най-големият ***!!! Това е все едно да се казва, че най-корумпираните хора живеят в Куртуво Койнаре, а в София са чисти като сълза. Западняците и глупавите ни политици успяха да убедят целия народ, че сме корумпирани. спряха т.нар. еврофондове. И вместо да ни ги дадат навреме, те сега трупат лихви къде? пак в Западно Европейски Банки! Ало! опомнете се!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** и пак *** ***!Тук трябва само военно положение!На българина само от юмрук му се затваря миризливата уста.То и затова България може/недай си Боже!/да стане вилает!Ба си и червясалите душици!
34
0
 
1
 
! Отговори
Tisho преди 14 години
NQMA OPRAVIQ TYKA BRATLE AKO TOZ STANE PREMIER AZ SA MAXAM OT BULGARIQ . SEKI DA IZLEZE DA GLASUVA !!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
АКО С ТАЯ ХАРИЗМА ДЕТО Я ИМА МОЖЕ6Е ДА МУ ПОМОГНЕ ДА УПРАВЛЯВА ПО-ДОБРЕ, САМО 4Е НЕ СТАВА! ТО БОГ ВЗЕМА, БОГ ДАВА!!!! ЯВНО НЕ СТАВА ЗА ПОЛИТИК ИЛИ ПРЕМИЕР, НО ПЪК Е НЕПОВТОРИМА ЗВЕЗДА!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
КАК 6ТЕ СЕ СПРАВИ С КОРУПЦИЯТА ВСЕ ПОСТАВЯ НЯКАКВИ ПО4ТИ НЕИЗПЪЛНИМИ ЦЕЛИ И ДАВА ОБЕ6ТАНИЯ, КОИТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНИ, МНОГО 6ТЕ СЪЖАЛЯВАТ ВСИ4КИ, КОИТО 6ТЕ ГО ПОДКРЕПЯТ НА ИЗБОРИТЕ ЗА6ТОТО МНОГО СКОРО 6ТЕ РАЗБЕРАТ 6ТО ЗА СТОКА Е !!!
31
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
ЕЕЕЕЕ ТОВА Е ИСТИНА СИГУРНО, НО ЗА6ТО СЛЕД КАТО БОРИСОВ СТАНА ТАКАВА ЗВЕЗДА ЗА6ТО ГОНИ О6ТЕ ПРЕМИЕРСКИЯ ПОСТ!!! ВСИ4КИ СА ЛУДИ ПО НЕГО , НО ЗА ЖАЛОСТ СЪДЯТ ЗА НЕГО ПО ОПАКОВКАТА, А НЕ ПО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ И КАчЕСТВАТА МУ ЗА УПРАЛВЕНИЕ!
30
0
 
1
 
! Отговори
Tisho преди 14 години
SUJELQVAM LATINICATA PROSTO NQMAM DRUGA PROGRAMA NA KOMPUTURA ... GLASUVAITE XORA OT TOVA ZAVISI NASHETO BUDE6TE I NA DECATA NI . BOG DA PAZI BULGARIQ I VAS
29
0
 
1
 
! Отговори
Tisho преди 14 години
TOLKOVA MNOGO XORA VQRVAT SLQPO NA BOIKO NO AZ MISLQ 4E 6TE SA KOALIRA S BSP I DOGAN NAKRAQ .. DANO DA IZLQZA LOSH PROROK 4E 6TE SUSIPQT BULGARIQ TEZ *** . LI4NO MOQ SMENIE E 4E NAI DOBRE ZA PREMIER DA IZBEREM VOLEN SIDEROV DOKAZUL SE POLITIK UMEN , NA4ETEN , NEPRIKLONEN PRED NIKOI (TOVA GO E DOKAZAL PRI MNOGOTO ATAKI SPRQMO NETO ) NE ISKAM DA AGETIRAM PROSTO NE VIJDAM DRUG IZXOD I SUM NA 20 GODINI BEZROBOTEN ZAREDI UPRAVLQVA6TITE POMQRI .. NEISKAM DA JIVEQ KATO NEGUR V AFRIKA .
28
0
 
1
 
! Отговори
alonso преди 14 години
I nie Geiovete imame nujda ot edin takuv silen pojarnikar
27
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
Напоследък не е никак трудно човек да установи коя медия от коя партия се поддържа. Не че ме притеснява, че някой щял да каже нещо лошо за Бойко, той си е селянин и ние го знаем. Притеснява ме факта, че няма от къде да получа адекватна информация за това което се случва в България. Много по-интересно ми е как може Ахмед Доган да прави такива изявления и да няма една адекватна и остра реакция. Преекспонират се пълни глупости, а се отклонява вниманието от неща които минават всякакви граници...