ГЕРБ + Сините осигуряват дясното мнозинство в НС

116 за ГЕРБ, БСП с 40, ДПС – 38, за Атака – 21, 15 за сините, РЗС с 10 депутати
6 юли 2009 12:07,
209
ГЕРБ + Сините осигуряват дясното мнозинство в НС
Снимка: Булфото

 

116 са депутатите, с които ще разполага ГЕРБ в бъдещия 41-ви парламент на страната, съобщиха от ЦИК.

Това сочат данните при 100% обработени протоколи от страната и чужбина.

Едва 5-има народни избраници са нужни на кмета, за да се озове с пълно мнозинство и да състави кабинет без подкрепата на останалите фракции, попаднали в Народното събрание.

Изключително драматична е разликата между БСП и ДПС.

Червените вкарват 40 депутати, а Сокола – 38.

Волен Сидеров успява да вмъкне 21 народни представители.

Синята коалиция ще се задоволи с 15, а РЗС на Яне Янев – с 10.

Простата сметка показва, че ГЕРБ може да си осигури комфортно мнозинство със сините, ако към тях обаче се прибавят и синьо-оранжевите на РЗС, то новото дясноцентристко мнозинство ще може да разполага със 141 депутати от общо 240.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЯМА ПО-ДОБЪР ДЪРЖАВНИК В БГ ОТ КОСТОВ.ЕДНО ДОБРО ДЕЛО НАПРАВИ СТАНИШЕВ И ТОВА Е ЧЕ ПОДСКАЗА НА ББ И ИЗБИРАТЕЛЯ КОГО ДА ИЗБЕРЕ.
147
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен преди 14 години
Как ще се намерят 5 депутати? Единственият честен вариант е нови избор:) Другият вариант, който е незаконен, са машинации и нова покупка на гласове от Бойко Борисов, за да има правителство!
146
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 14 години
САМО ТОВА Е НАЧИНА ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ.РАЗБЕРЕТЕ: НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОГО ЩЕ СЕ ГЛАСУВА, ВАЖНОТО БЪЛГАРИНЪТ ДА ОТИДЕ, ПА КАТО ОТИДЕ, ДОСТАТЪЧНО Е ИНЕТЛИГЕНТЕН ЗА ДА ЗНАЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВА. ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ - ТОВА Е НАЧИНА ДА СЕ ЕЛИМИНИРА КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ И ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ. А до като станат задължителни НИЕ ГЛАСУВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА УБЕДИМ ОСТАНАЛИТЕ ДА ГЛАСУВАТ.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За! ;]но разбира се атака ще предаде коалицията защото само те имат принципи които всички нарушават
144
0
 
0
 
! Отговори
katrin преди 14 години
Не съм привърженичка на Атака, но мисля, ГЕРБ+АТАКА е най-удачно, за да могат да смачкат ДПС и да прекратят тяхното съществуване като цяло.
143
0
 
0
 
! Отговори
Боб преди 14 години
Много съм доволен от победата на ГЕРБ.Дано най-после усетим някаква положителна промяна.Надявам се силно на това.И все пак щеше да е по добре Бойко да има пълно мнозинство ама к'во да се прави!Може би има хора на които умишлено е било попречено да гласуват,а именно те да са били нужните за пълна победа!
142
0
 
0
 
! Отговори
alexs преди 14 години
КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ГЕРБ + АТАКА ???ИСКАМЕ МНЕНИЯ!
141
0
 
0
 
! Отговори
Андропов преди 14 години
ГЕРБ+СК+РЗС= нова тройна коалиция + нова катастрофа за България!
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българска работа!Защо не оставим човека Борисов на мира за сега?Дайте да видим какво ще свърши,пък тогава плюйте!Повечето хора показаха,какво искат.Дано този път не са се излъгали!
139
0
 
0
 
! Отговори
популист преди 14 години
ВСИЧКО КОЕТО КАЗВАШЕ СТАНИШЕВ СЕ ОКАЗВА ВЯРНО.БОРИСОВ+КОСТОВ=ПОРЕДНО БЕДСТВИЕ ЗА СТРАНАТА.НА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТАЗИ МАФИОТСКА КОАЛИЦИЯ,ЧЕСТИТО!ТЯ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ПО НИЩО ОТ ТРОЙНАТА.ХА-ХА-ХА!
138
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 14 години
И аз за това съм си мислил, но като прибавим и СДС, но ........ за съжеление не може да стане. От Европейската Народна Партия НЯМА да позволят на Б.Б. да се коалира с Атака, но ще го задължат поне да се коалира със СДС.От тези избори най-важното е: БЪЛГАРИТЕ НАЙ-СЕТНЕ РЕШИХА ДА НЕ ХОДЯТ ЗА ГЪРИ И ЗА РИБА ПО ВРЕМЕ НА ИЗОРИ. Този път успях да убедя само двама мои познати, които не искаха да гласуват, да гласуват сега. Следващият път ще опитам с още двама, па дано ДПС ДА ПАДНАТ ПОД 10%. САМО ТОВА
137
0
 
0
 
! Отговори
Заинтересован преди 14 години
"Казах на Волен да направи всичко Костов да не бъде правителството , дори ако трябва Атака ще поткрепи Бойко , без иска министерсва и областни управители." - чул те Господ:)))
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Закакво му е на Бойко да влиза в коалиция с Костов.4 депутати винаги ще се намерят.
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 131Така е, затова и комунистите се закрепиха толкова време
134
0
 
0
 
! Отговори
20497 преди 14 години
Казах на Волен да направи всичко Костов да не бъде правителството , дори ако трябва Атака ще поткрепи Бойко , без иска министерсва и областни управители.
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Притесняваме като гледам ДПС колко депутати имат, дано Бате Бойко вземе някакви мерки да се спре изборният туризъм. Доган боквално в турция го избират и ни го натрисат на нас. Иначе дано ГЕРБ с Атака се коалират.
132
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 14 години
Кой пък ви е казал,че БСП и ДПС няма да участват в управлението ?! Да сте чули от ББ,че ще ги забранява ?? Самият факт,че ще имат голямо мнозинство като депутати(не забравяйте къде се гласуват законите !),говори,че ще продължават да управляват ! А ББ нито веднъж не се е изказал остро срещу Доган !!Напротив,строежите на джамии и турското присъствие в медиите ни,никога не са го тревожели!Единствено Атака щеше да изкорени турцизацията и комунизацията!! ОТНОВО ВИ ПОДВЕДОХА,БРАТЯ БЪЛГАРИ!ДА ЗНАЕТЕ!И защо,питам,Герб ще се коалира със СК,щом тя е взела по-малко гласове дори и от Атака и е на предпоследно място по вот ???? Ами ще ви кажа : ЗАЩОТО ББ И КОСТОВ СА ОТ ЕДНО ЛЮПИЛО !! ГЕРБ Е РЕЗЕРВНИЯ ВАРИАНТ НА ПЪРВАНОВ,СТАНИШЕВ И ДОГАН ЗА ОТСРАМВАНЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПРЕД СВЕТА И НАЧИНА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ОЩЕ ЕВРОСРЕДСТВА! ОЩЕ ЛИ ВЯРВАТЕ НА СКАРВАНЕТО МЕЖДУ ББ И СТАНИШЕВ ??А ЧЕ ББ Е С ПЪРВАНОВ-НИЩО ЛИ НЕ ВИ ГОВОРИ ??
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
при *** народ всичко просто просперира
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Златни думи.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Турска рабата, ама намерила отлична почва в нашето общество. Впрочем, турската дума е ЧАЛГИЯ.....