България спира строежа на АЕЦ Белене?

Financial Times твърди, че страната ни няма 4 млрд. евро. за градежа
7 авг 2009 14:37,
256
България спира строежа на АЕЦ Белене?
Площадката на Белене. Снимка: Булфото

 

Проектът за строеж на атомната електроцентрала в Белене е пред провал, твърди немското издание на авторитетния вестник Financial Times.

Така стратегическият партньор на страната ни в изграждането на централата – RWE, няма да успее да реализира бизнес плановете си.

Според информация на вестника българското правителство няма да успее да осигури необходимото финансиране, което е в размер на минимум 4 млрд. евро. Така проектът, от който RWE притежава 49 на сто, няма да бъде реализиран.

Вестникът твърди, че през следващата седмица вероятно ще бъде оповестено окончателното спиране на проекта за изграждане на два реактора с мощност 1000 мегавата, определян като стратегически приоритет от предишното правителство.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
johnnie преди 14 години
Ми за какво да пълним гушите на RWE, след като Козлодуй си работи без проблем? ДОЛУ БКП!
15
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 14 години
Еми така е! Защо трябваше да се спират 3ти и 4ти блок на АЕЦ Козлодуй,която се води една от най-безопастните АЕЦ в целия свят!!! 4 млрд. лева! И по последни данни около 500 млн. евро за почистване са отишли по Белене,а като цяло е построено едно голямо НИЩО! Егати и лапаницата е щяло да падне,ако *** не бяха паднали!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Напротив нашите реактори в АЕЦ "Козлодуй" са руски тип ВВР и мога да кажа че това е най-добрата и безопасна технология ...., за разлика от румънските блокове които за кашмер тип "КАНДУ". Румъските имаха доста авари. доста проблеми с охлаждането и т.н.т да не влизам в подробности, за разлика от нашите. Така че мили ми господине мнението ви е много грешно. Що се отнася от икономическа гледна точка, по-добре е тези блокове да се построят в АЕЦ-Козлодуй!
13
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Рушвета от канадците не го искаха комунистите, а любимия ви цар!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Zlatko si e mn prav i vie mn dobre go znaete samo,che mrazite komunistite...az sushto gi mrazq...taka e ustroen 4oveka-vinagi gleda tova koeto ne e svursheno,a ne tova koeto e napraveno ! A sus zlobata,koqto vsichki vie taite v sebe si do nikude nqma da stignete zashtoto znaete samo da pliuete po forumite !
11
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Пак тръгвате да се разправяте с Русия.Съдбата на такива е еднаква-от Стамболов до Богдан Филов.
10
0
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 14 години
защото фрацузите не дават рушвети. нали беше станал скандал с едни канадци - нашите мили *** направо си искали пари под масата и онези естествено ги отрязали. така ще е - шайката на СърГейката иска само да богатее на гърба на народа.
9
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
А еколозите - в България ще ни учат как да си светим на свещи.
8
0
 
0
 
! Отговори
Еколог преди 14 години
Гадните енергетици - в Сибир. Там да си правят ток.
7
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Да ти таковам и здравия разум!Спрете и АЕЦ"Козлодуй", нали и той е построен от комунистите.То какво не е строено от тях в тая България?Разсипете всичко, затваряйте я тая държава и да се свършва!що Турция започва да строи ядрена централа бе, простаци?щото на турците им трябва ток, пък на балгарина му трябват въшки.Десничарите един клозет не сте построили в България,дай ви само да спирате и да рушите.
6
0
 
0
 
! Отговори
ГМ преди 14 години
*** да го спират тва комунистическо безумие - с 4 млрд. мисля ,че може да се инжектира икономиката ни доста по целесъобразно от колкото да се създават никому ненужни мощности!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По-добре да не я построяват,защото доколкото знам се изгражда по някакви морално остарели руски технологии и при тази мисъл ми настръхва косата!Защо ли не се строеше по френски технологии например....ех....
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има има пари само трябва да се изръсат от соцманаФити и ще построим две АЕЦ
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е са си е.а мамата.Иде голямата икономичска война.Ако беше жив Христо Калчев, щяхме да знаем кой е следващия...
2
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 14 години
abe tiq hora samo si pi6at i si pi6at ma nikoi ne znae to4no kakvo e polojenieto...
1
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
А дано! Здравия разум възтържествува! Дано не построят този последен паметник на мегаломанията на крадливите комунисти!