Конституционният съд захапа изселническия вот в Турция

ДПС прибави 7 мандата, а близо 94 хиляди гласуваха за Доган
13 авг 2009 17:00,
595
Конституционният съд захапа изселническия вот в Турция
Снимка: БГНЕС

 

Конституционният съд е допуснал за разглеждане дело по искането на "Ред, законност, справедливост" за оспорване на законността на избора на депутати, съобщиха от съда.

Жалбата е за нарушения, свързани с гласуването в Турция и искането да се обяви за незаконосъобразен изборът на 7 народни представители от ДПС.

Искането на РЗС е за касиране на депутатския мандат на Хасан Хаджихасан, Искра Михайлова-Копарова, Тунджай Наимов, Дюрхан Абазов, Елин Андреев, Емил Иванов и Лютви Местан.

Само двама от конституционните съдии са се подписали под решението с особено мнение.

По думите на Яне Янев изборите в южната ни съседка са тотално опорочени, след като много хора изобщо не са гласували, а са вписани в изборните протоколи.

Той твърди, че в повечето избирателни комисии в Турция са подадени протоколи с невярно съдържание и по този начин са подвели ЦИК.

Още по темата

“Практически не е възможно в тези секции да гласуват по 1500-1600 човека. Дори да им дадем по минута за гласуване – сами сметнете колко човека трябва да са гласували за минута”, допълни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

“Освен това процедурата там е още по-сложна – имената и ЕГН-тата се записват на ръка и това допълнително усложнява процеса”, добави той.

След обявяването на изборните резултати се оказа, че в Турция за партията на Доган са гласували 93 903 български изселници.

Почти половината от секциите зад граница на изборите на 5 юли бяха в Турция – общо 123, разположени в Анкара, Истанбул, Одрин и Бурса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Лавро преди 14 години
Калкулатор лесно се купува, виж, с акъла е малко по - трудно... Абе, ти да не си Делян Пеевски?:)))
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
lavrooo 4ETI I TI DOBRE!!!! Практически не е възможно в тези секции да гласуват по 1500-1600 човека.po ozna4ava sredno , a ne nai mnogo IDIOTEEE BALGARIO NE IM OBRA6TAY VNIMANIE!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
До БМ преди 14 години
А ти и калкулатор нямаш,а вярваш на всичко дето ти казват.93 000 делено на 123 е равно на 756 ,а не на 1500
32
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 14 години
Аз само не мога да разбера "песимистката" какво са и виновни комунистите за кризата? Те си заминаха 89-а и от тогава насам всичко е зле...
31
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Пиши на български бе ДОМУЗ!
30
0
 
0
 
! Отговори
само, че... преди 14 години
Яни Янев има предвид, че толкова са гласували за цял изборен ден, а не за час. Изборния ден беше от 6 до 19 ч. = общо 13 часа = 780 минути. Което значи, че във всяка минута са гласували по двама човека, което НЕ Е възможно.
29
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
ЗА ДА ИМА МИР - ДПС В СИБИР!
28
0
 
0
 
! Отговори
LILI преди 14 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ,И ДАНО СЕ ПРЕКРАТИ ТАЯ ПРАКТИКА ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧУЖБИНА
27
0
 
0
 
! Отговори
EDIN преди 14 години
alooo BM ne e 1600 na sekciq na chas , nau4i se da 4ete6 i da misli6 i togava spori smene selqn4e ..... samo ne si misli, 4e kato si v nqkoi grad ne si tapo selqn4eTI I DA SI KUPI6 KALKULATOR NE ZNAE6 KVO DA PRAI6 S NEGO :))))))
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До феса отдолу : що не си напраиш един дюнер от чурката и да си го хапнеш ???
25
0
 
0
 
! Отговори
do 7 преди 14 години
Те ли ще ги провеждат?
24
0
 
0
 
! Отговори
Lavro преди 14 години
До EDIN:Очевидно умееш да смяташ, но не и да мислиш. Кой е казал, че във всички секции гласовете са пили ПОРАВНО? А ако в някои е имало само по 100 - 200 гласа, а в други - цитираните 1500? Ти виждал ли си протоколите?Или смяташ, че е естествено в центъра на Истанбул и на Кандърма - баир да гласуват еднакъв брой хора?Аман от многознайковци ... То да мислиш е сложно, не е като да правиш "обръчи"...
23
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
България трябва да признае геноцида над турците. Ако турците не бяха систематично избивани и изселвани , то сега щяха та бъдат мнозинството в България.
22
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Подкрепям забраната за турците да не гласуват за месни и парламентарни избори в България
21
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Абе ***, казах ли ти да пишеш на български! Д`е`иш и необразованите апапи! Марш обратно в Азия бе ДОМУЗ!
20
0
 
0
 
! Отговори
EDIN преди 14 години
BUKLUCITE VZEHA DA SE IZDAVAT !!!! :))))
19
0
 
0
 
! Отговори
БМ преди 14 години
До yashinaki - какво да спориш с това просто ***,всъщност защо ли обиждам животните, тоя *** си мисли ,че като има калкулатор всичко е точно и по мярка да го *** в резания автомат
18
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Айде бе, видяхме ги как гласуват потурнаците дет` живеят на наша територия - по 15 минути се пулиха пред бюлетината и не можеха да прочетат к`во пише! Та к`во да си говоршим за ония шебеци в Анадола, дет` не знаят да кажат 1 дума на български, комо ли да прочетат нещо .... Само анадолските сюргюни да не изтърсят сега, че бюлетините са били написани на погански!
17
0
 
0
 
! Отговори
yashinaki преди 14 години
EDIN, Най-напред мислех да споря с теб с факти, защото иначе не би било коректно. Но не мога да не си направя това удоволствие, и вместо да си губя времето в безсмислен спор с теб, да ти кажа - абе, ти защо не си *** *** майна, и не изчезнеш в Турция, където явно ти е мястото!?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На един човек се падат 40-50сек.Като се има в предвид ,че там гласуваха само с една бюлетина и навсякъде имаше по 3-4 кабини може да смятате сами