Конституционният съд захапа изселническия вот в Турция

ДПС прибави 7 мандата, а близо 94 хиляди гласуваха за Доган
13 авг 2009 17:00,
595
Конституционният съд захапа изселническия вот в Турция
Снимка: БГНЕС

 

Конституционният съд е допуснал за разглеждане дело по искането на "Ред, законност, справедливост" за оспорване на законността на избора на депутати, съобщиха от съда.

Жалбата е за нарушения, свързани с гласуването в Турция и искането да се обяви за незаконосъобразен изборът на 7 народни представители от ДПС.

Искането на РЗС е за касиране на депутатския мандат на Хасан Хаджихасан, Искра Михайлова-Копарова, Тунджай Наимов, Дюрхан Абазов, Елин Андреев, Емил Иванов и Лютви Местан.

Само двама от конституционните съдии са се подписали под решението с особено мнение.

По думите на Яне Янев изборите в южната ни съседка са тотално опорочени, след като много хора изобщо не са гласували, а са вписани в изборните протоколи.

Той твърди, че в повечето избирателни комисии в Турция са подадени протоколи с невярно съдържание и по този начин са подвели ЦИК.

Още по темата

“Практически не е възможно в тези секции да гласуват по 1500-1600 човека. Дори да им дадем по минута за гласуване – сами сметнете колко човека трябва да са гласували за минута”, допълни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

“Освен това процедурата там е още по-сложна – имената и ЕГН-тата се записват на ръка и това допълнително усложнява процеса”, добави той.

След обявяването на изборните резултати се оказа, че в Турция за партията на Доган са гласували 93 903 български изселници.

Почти половината от секциите зад граница на изборите на 5 юли бяха в Турция – общо 123, разположени в Анкара, Истанбул, Одрин и Бурса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
такива като тебе трябва да бъдат изчистени във вашата родина мала азия
494
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ooooo moy chovek kade se zagubi? Kazah ti che idvam pri tebe, tarsih te... vij sega ne e rabota tova, koeto go pravish; dokato te nqmashe dosta go 'poizchistihme, metahme' tozi forum....... haydi ela ...... da se naakash na meteno, no vnimavay che sam za tebe iiiiii debna momenta !!!
493
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
***. в одринска тркия има доста българи направете някои от тях кмет на одрин
492
0
 
0
 
! Отговори
антидпс преди 14 години
Аз не споря, аз заявявам защото имам право да го правя, а ти който и да си нямаш право да говориш по тези теми - те са за българи, а не за провокатори.
491
0
 
0
 
! Отговори
до 489 преди 14 години
поредното доказателство че сте *** като 100горски хралупи! дори не сте способно да води носрмален спор!ТОЧКА.
490
0
 
0
 
! Отговори
антидпс преди 14 години
А коя е Магдалена Диманова? Това го казва Бойко Борисов а не някоя си Магдалена. А колкото до думи думи, абе кой е тоя толкова отворен дето само си отваря *** уста днес? Кой си ти бе ***? Ще се изказваме колкото си искаме националистически, защото сме българи, теб като не ти изнася изчезвай там кадето ти харесва. Аз ще съм първият който ще излезе на нож срещу всеки поробител в собствената ми държава.... нещо да ми кажеш по този въпрос? Можете да сте сигурни в крайният победител.
489
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ne se napavay mnogo, za da ne se naakash!
488
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Magdalena Dimanova - Dumi, dumi !
487
0
 
0
 
! Отговори
ViSitter преди 14 години
няма грижи, дай да изхвърлим отпадъка, който мрази българите
486
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
*** още ли си тука нали ти казах да ходиш в анадола
485
0
 
0
 
! Отговори
antidps преди 14 години
Министър-председателят казва, че са безпочвени обвиненията срещу него, че ще е етнически нетолерантен и декларира, че ще направи така, че отношенията на Балканите да са добри. "Шефът на стоматологичния институт г-н Зия, български турчин, съм го назначил за съветник в сферата на здравеопазването... Имаме министри, зам.-министри, съветници, зам.-областни, имам прекрасни отношения с г-н ЕрдоганАз не виждам какво повече искате.... това не е никак малко, даже е много.
484
0
 
0
 
! Отговори
Некроманга преди 14 години
Извинявай, не съм видял адреса!Не страдам от шизофриния!
483
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Az ne iskam zashtoto i s latinski bukvi moga da pisha bulgarski dumi, dori po-dobre ot 50% bulgari koito pishat tuk; i mene ne me e.e kakvo mislish ti, koy si i za kakvo se borish, samo ne mi se barkay; jivey si jivota!
482
0
 
0
 
! Отговори
ViSitter преди 14 години
Беше за "Momche", или се подписваш с няколко имена
481
0
 
0
 
! Отговори
Некроманга преди 14 години
Защо да не съм българин?475 иска и турски президент на българия, може да променим и конституцията ако искате да им е по лесно, направо от Анкара да избират президентите.БЪЛГАРИН съм!
480
0
 
0
 
! Отговори
ViSitter преди 14 години
А какво правиха турците 500 години бе момче или ти май не си българин?
479
0
 
0
 
! Отговори
Некроманга преди 14 години
Не искате ли да сменим и азбуката, защото така Ви дескриминираме?И 471, въобще не ме е.е какво си мислиш, твоето са страхове насъдени от промити мозъци като твоя. По - скоро те страх да не се отнесят с теб, така както би искал да се отнасяш с другите.
478
0
 
0
 
! Отговори
до 477 преди 14 години
Напъвам се много брутално и ти казвам че ти си доста умен. ДА нямате образовани и интелигентни. Така е и това е неоспорим факт. Ако искаш виж статистиката. Не задавай въпроси на които знаеш отговорите. А Аз как да се чувствам като вляза в общинска институция в Кърджали Шумен или Разград - не мога да се оправя със собствения си език. как се чувствам АЗ в собствената НИ държава.
477
0
 
0
 
! Отговори
До bg преди 14 години
Напъни се малко и кажи колко прокурори и съдии са турци.Колко шефаве на полицейски управления са турци.Колко областни управители са турци.Мога да продължа но това е достатъчно .И ако отговора ти е ,че няма образовани няма нужда да го даваш.Има достатъчно образовани
476
0
 
0
 
! Отговори
до 475 преди 14 години
Какво разбираш под градоначалници ??? Кметове и областни управители има, те какви са според теб.Висши МВР служители също има, един го резнаха за злоупотреби но не се сещам как се казва.А кандидат за президент не беше издигнат,защо ДПС не издигна питай тях.