МВР-шефът иска задържани бандити, а не обяснения

Не мога да допусна МВР да бъде регистратор на престъпления, каза той
21 авг 2009 15:09,
76
МВР-шефът иска задържани бандити, а не обяснения
Снимка: БГНЕС

 

„Основният приоритет, който стои пред МВР, е работата, свързана с икономическите престъпления, повишаване на бдителността за всичко, което се извършва в изпълнителната и местната власт“, заяви вътрешният министър.

Сред приоритетните задачи, с които ще трябва да се заеме Икономическа полиция, е разследването по случая с 77 милиона евро, усвоени по програма САПАРД за изграждането на „огледало“ в Кърджали, допълни Цветан Цветанов.

Ще продължат и проверките на нощните заведения в столицата, обеща той.

Вътрешният министър изрази неудовлетворение от досега отчетените резултати на МВР в рамките на този един месец, откакто той оглавява ведомството.

„Не мога да допусна МВР да бъде регистратор на престъпления, а не да противодейства на тежката и общата престъпност“, допълни той.

В рамките на 15-20 дни Цветанов ще проведе персонални срещи с всички директори на структурите на МВР, които ще трябва да представят пред него приоритетите си за задържане на лица от тежката престъпност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 14 години
Давай, Цветане! Много трудно ще накараш мустакатото шкембелия да си мръдне ***, но всички сме зад теб (ако това ти помага с нещо). :)
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Ще продължат и проверките на....... -обеща той." БОЙКО БОРИСОВ КАЗА ,ЧЕ НЕ ИСКА ДА ЧУВА "ЩЕ" от министъра.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дръжте ги бре, кво чакате ?
52
0
 
0
 
! Отговори
47 преди 14 години
До 50Имаха визия как се управлява държава.(Знам че в Бг всички разбират от всичко).До 51Ти без пари ли работиш?Да не би в къщи да ядете жълъди?
51
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
стига с тия пари ве промити кратуни, пари та пари. не парите вършат работа, а хората. налагай ги здраво и без пари ще бачкат, *** се и хленчи и никой няма да бачка, колкото и пари да даваш.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Предните крадяха но имаха визия"--------------------------------------------------------------------- - Имаха визия да крадат!
49
0
 
0
 
! Отговори
баба Лена преди 14 години
до 45: съгласна съм с тебе. Искам само да допълня, че когато ги извикаш да ти окажат полицейско съдействие тогава им става крайно неприятно и въртят, сучат и накрая те изкарват, че ти си виновен - затова, че си им развалил рахата
48
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Човека просто показва характер. Ако можеше да го комбинира е с малко пари наистина щеше да има доста бърз успех. Лощото е че няма ка да стане. Парите вече ги няма в държавата. Наскоро самият Бойко показа къде е отишла част от тях (теория и практика на вещерството :)). Тук наистина може би ще е добре да спрем да плюем полицията защото след като правителството е безсилно да направи нещо съществено, то смешното ни общество има да се надява само на добрата воля на отделния полицай.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така както върви скоро министерството ще остане без персонал.А новата власт много иска ама не знае как.Тези така ще разсипят България и то без да откраднат една стотинка.Предните крадяха но имаха визия,тези изглежда няма да крадът но ще епотоп след тях.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цветанов, как един полицай да задържи местната мутра, като знае, че мутрата си пие кафето с началника му?!
45
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Вече близо 20 години в тази система на МВР нищо не се прави за подобряване качеството на работа и по-специално за контрола над работещите в нея полицаи.Не им се държи сметка за това , че вместо наистина да отреаригат незабавно на всяка заведена жалба както трябва ,те с абсолютно нежелание се отнасят към проблемите на кражданите - било то за откраднато лично имущество от апартамент, къща, двор или за пряко посегателство върху личността им.Въобще не съм оптимист относно качеството на работата им
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щото трябва да се промени Конституцията. А и колкото пъти военните за нещо са се месили във вътрешните дела на нашата държава, след това е имало само сълзи и разруха! За справка, прочети някой учебник по история!
43
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Цецо се опитва да се бори колкото може. Хората му са зле платени и демотивирани тотално все пак се опитва. В Щатите ползват и армията си в борабата с организираната престъпност. Защо и тук не ползваме военните ? Платиха се толкова пари за тях. Заплатени са доста по добре, купиха им хубави джипове, кораби..... И за тях никои не казва че не си вършат работата ( дали имат такава е друг въпрос)
42
0
 
0
 
! Отговори
Ал преди 14 години
Цецоо! Твойте хомосапиънс под прикритието на униформата ходят и набелязват цели. После играят 6-ца на мутрите и след това осребряват плячката в заложната къща. След това ги виждаме с извършителите да пиянстват и дерибействат. Никой няма доверие в старите ти фусти. После що новия бардак не върви??!? Ами легализирай проституцията бе! Ще се похвалиш и със сериозен социален принос. Че и в бюджета ще се усети. Предложението ми е серизно пикло. Гледай какво правят богатите и няма да сгрешиш.
41
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Полицията не вкарва в затвора. Това е дело на прокуратурата. Между другото наскоро беше убит полицай. Какво обвзщетение плати обществото ни на почерненото семейство ??? Самите полицаи си ссъбират пари от време на време за децьата на загиналите им колеги. И като се видя как стоят нещата ще попитам има ли някои които да се хвърли срещу куршуми като знае че семейството му след него ще чака на помощи.
40
0
 
0
 
! Отговори
Тоня преди 14 години
Прав си напълно! И на мен ми е смешно, че г-н Цветанов май само се оплаква... от себе си ли?
39
0
 
0
 
! Отговори
ХЕИ преди 14 години
Не им вярвам, че ще вкарат голям престъпник в затвора. Окопаха се, сега ще подгонят дребните риби и ще продължат с медийният шум. Бойко Пушилката се приспа от многото подмазвачи около него.
38
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Цецо като си недоволен деиствай. ПШусни в отпуск за 2 месеца цялото МВР, за да видим има ли разлика. Ако няма или е малка ясно...
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МВР не прави нищо за ограничаване и ликвидиране на битовата престъпност, квартални мутри безнаказано дерибействат, на МВР е май по добре вместо да образува дела , да прехвърля топката на жалващите се към дела от частен характер, въпреки достатъчното данни за образуване на дела от Общт характер. Това е масова практика в малките РПУ.На кого вече да вярваме или още да се спотайваме докато дойде добрият чичко милиционер ли....
36
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
добре де, само на мен ли ми прави впечатление, че ТОЗИ, който трябва да ДАВА, ИСКА? той, като министър, отговаря за това, пък той ИСКАЛ... божеее... кокона ЦеЦа ептен се оля....