Трайков би вложил мъничко пари в АЕЦ "Белене"

Енергийният министър обаче още не е сигурен дали да се строи
25 авг 2009 15:55,
27
Трайков би вложил мъничко пари в АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

 

„При големите енергийни проекти е важна възвръщаемостта на инвестициите, например аз бих вложил скромна сума в проекта за АЕЦ "Белене".

Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отвори на въпроса дали вече е ясна съдбата на проекта АЕЦ "Белене", за който новите управляващи заявиха, че не се знае дали е икономически изгоден за страната.

Трайков не уточни дали под „скромна сума“ има предвид собствени или държавни пари и разглежда ли се вариантът делът на държавата в АЕЦ "Белене" да падне под 51%.

Министърът посочи, че продължават анализите за дългосрочните ползи от строителството на новата атомна централа и не даде конкретен отговор какво сочат те.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
15171 преди 14 години
Белене е поредната схема на мафиотите за ограбване на бюджета. Българсите и руските мафиоти - ръка за ръка през вековете - за бога, корупцията в Русия съперничи на тази в БГ - как ще дадем такива огромни капиталови разходи на мафиотите?! Това ще ни загроби окончателно - тия пари ще ги плащаме 100 години напред.
6
2
 
0
 
! Отговори
Мардик Папазян преди 14 години
Това не е министър на икономиката, енергетиката и туризма, защото Трайчо Трайков е от ръководния екип на ЕНЕРГИЙНИЯ МОНОПОЛИСТ EVN !!!За него по-малко и по-скъп ток е целта на EVN . Така. че мили ми простосмъртен българино, това което може да чакаме от този "частен министър" е да няма атомна енергетика а в замяна да има високи цени на тока!
5
2
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 14 години
Германия не иска да строи атомни електроцентрали, франция има много такива - изборът не е лесен. Ние нямаме пари за такъв строеж това е сигурно. Второ, никой не иска да ни даде пари (май само руснаците :-)С мизерните печалби на Козлодуй Белене не може да бъде рентабилен проект. Бъдещето? Ами в бъдещето Германия не иска да чуе за атомни ел. централи. Уранът е на привършване, дами и господа.
4
2
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
и колко време ще продължат тези анализи?4 години ли?
3
2
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Ако може да помоля г-н Трайков да ми обясни какво означава, ако делът на държавата падне под 51%. Това в интерес на българските граждани ли е или на някоя компания?
2
2
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Да вземат да вложат малко в народа! а не в банките и тези институции който ни ограбват!
1
2
 
0
 
! Отговори
НиК Каргонски преди 14 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ - "СМЕТКА,БЕЗ КРЪЧМАР"!