Ееех! Да си премиер, е 10 пъти по-лесно... отдъхна Бойко

Имаш телефон с копчета и министрите ти казват всичко
28 авг 2009 09:28,
350
Ееех! Да си премиер, е 10 пъти по-лесно... отдъхна Бойко
Снимка: БГНЕС

 

"Да си премиер, е 10 пъти по-лесно, отколкото да си МВР или кмет", обяви премиерът Бойко Борисов.

"Имаш телефон с копчета, всеки министър ти казва каквото искаш да знаеш, никой не ти пречи. Аз нямам претенции, че съм безгрешен, както направих с Агенцията по горите – назначих един човек в петък и ми беше достатъчно до понеделник, че трябва да бъде махнат", призна той пред Нова телевизия.

"Ако сбъркаш в избора дори на един човек, става много сложно, защото едното копче, ако дава червено и ако това е социалната сфера например, може да почнат стачки", допълни той.

"Не може такъв огромен апарат от министри, зам.-министри и т.н. да са идеалните хора. И аз няма да направя компромис, защото това е моят рейтинг, хората са ми повярвали", отсече премиерът.

"Хората искат да видят какво ще се случи днеска, а не какво ще стане след време. Но когато им кажем какво ще стане през пролетта, хората искат да знаят какво ще стане още по-напред.

Народът иска да се спре това наливане в каца без дъно. Аз не искам да наливам в каца без дъно", подчерта Борисов.

По повод на Божидар Димитров Бойко Борисов каза, че му е направил забележка за изказването за Македония.

"Всичко, което говори, трябва да съгласува с външния министър. Вече не е просто директор на НИМ, а министър", подчерта Борисов. 

Премиерът заяви и че има характер и няма да даде на никого да краде. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
1
 
! Отговори
тарамбукчо преди 14 години
Па тоа си еуемнтарен като налъм без каишка на,която и липсва подметката!
334
0
 
1
 
! Отговори
саманта преди 14 години
Колко ли трябва да си елементарен,за да кажеш всичко това,което е цитирано в статията!Звучат като забавни мисли и ти се иска да са само майтап.Ама май са чиста истина - накъде сме тръгнали......
333
0
 
1
 
! Отговори
Криста преди 14 години
Пази боже,сляпо да прогледа!!!!!!!!
332
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БОЙКО,НАТИСКАЙ КОПЧЕТО 'КАТАПУЛТ',ЧЕ САМОЛЕТА ВЗЕ ДА ПАДА,ГУБИМ ВИСОЧИНА!
331
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
toq dano ne otkrie i kasetofona 4e sega pone dokato spi ima malko tishina ..tiho tiho da ne 4ye
330
0
 
1
 
! Отговори
drug преди 14 години
до: ЛораОще една заблудена овца.Съжалявам мила.
329
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Хайде българи (особено безработните), редете се на опашка за премиери. Лесно е!
328
0
 
1
 
! Отговори
Vito преди 14 години
Лелелле - този ББ премиер ли е?.Това изказване е на обикновенно униформено полицайче, а не на премиер.Пълен резил - *** полицай е ББ. Как може да е премиер?!!
327
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разбира се заплатите им ще бъдат коригирани значително, но в това време ни занимават с глупости 9 с цени на супници, на маси, столове, коли ит.н. Властта винаги е живяла в лукс, и тези ще повишат своя стандарт и на работното си място и в личен план.И не това ме притеснява, защото то винаги е било така, а замразяването на доходите, лъжите и манипулациите,пошлата демагогия.
326
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Борисов извади заплатите на няколко чиновници, като ги умножи числата по две, защото по БНР Денчев, който е в тази служба от ГЕРБ каза, че не били такива заплатите, а между 3 и 4 хиляди. Защо Борисов отговори , че не знае каква е заплатата му като премиер ? Не е проверил? Измънка след това че е 2хиляди и била малка. Защо не я обяви, когато обявяваше измислените чиновнически заплати? За да не стане ясно, че Станишев е вземал малка заплата.Дянков също изнедоволства от ниската заплата на Орешарски
325
0
 
1
 
! Отговори
вальо преди 14 години
Трябва да сте глупави и мазохисти, за да определяте последното правителство като най-лошото! Доходите растяха, безработицата се сви, стабилност и развитие във всичко . Най-добрият мандат.Ако сте недоволни от онзи растеж, защо сега мълчите за орязаните доходи и пенсии? Догодина пенсиите щели да се вдигнат моля ви с цели 2%?! Растеж и социално управление. Знам, че сте отрезнеете от пошлия сценарий, който се играе пред вас - злоупотреби, харчили много, да ама не за себе си!
324
0
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Абе все едно досега мафията не си е имала премиер. Станишев, Доган, Първанов, Симеон какви са - борци за справедливост, хранители на ценностите, герои без облага? Викаш те осъдиха всички мафиоти в държавата.Смешки - по-зле от последното правителство трудно мога да си представя. Пък Бойко дали само говори ще си проличи скоро. Сменихме гадостта с нещо ново и сега друго освен да чакаме не остана.
323
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 14 години
"Не е правилно ние да излъчим послания към най-бедните и най-социално слаби хора, че това са реалностите и вие сте обречени, това ще ви е заплатата и пенсията и нямате дори шанс да се надявате. И никой лекар не отива и казва: "Виж какво, малко ще креташ и после си отиваш". Повтарям, нашето общество още не е дорасло да чуе истината и да му предпишем рецептата, за съжаление. Но това си ни е народът. Той затова и нас ни е избрал."Без коментар!
322
0
 
1
 
! Отговори
гербав преди 14 години
Аз пък съм доволен от всичко! Приятно ми е, че сиренето и кашкавала са без мляко, че в салама няма месо, че шункатае от желирани пушени гърди, че в гроздовата няма и следа от грозде, че на шосето ме спират фалшиви катаджии. Доволен съм и от лъжите на политиците колкото е по-нагла лъжата, толкова по-симпатичен ми е политика; от себе си съм доволен, че вярвам на тези лъжи. Че половината от дъщерите ни мечтаят да станат ***/чалгаджийки (според едно изследване); че половината от синовете ни (според същото изследване), желаят да станат охранители/мутри. Какво му трябва на българина, за да е щастлив? Евтини цигарки, евтин вестник, заради кръстословицата, евтина кабеларка, заради порното, евтина ракийка плюс салатка и к.бабчета и бира. Точка. А моралните ценности са, колко к.бабчета си изял, колко ракии/бири си изпил и колко пъти си из.укал жена си.
321
0
 
1
 
! Отговори
до 320 преди 14 години
Прав си - те ГЕРБерчета ще излязат по-ортодоксални от комунистите. То такъв култ към личността не е имало и по времето на Вълко Червенков и Тодор Живков. Мислех че живеем в демократична държава, а то - кво излезе - ДС пак ни управлява, този път чрез мутро-милиционера Бойко Борисов. Разликата е че преди народът недоволсваше като го стрижат и доят, а сега ще се радва и ръкопляска. Медиите не случайно толкова години създаваха образа на "Героя". Жалко за България ...
320
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nai maloymnoto e 4e gerber4etata si go zashtitavat i go vuzhvalqvat toq VUPREKI 4e NISHTO ne pravi za stranata (osven govoreneto tam e nindja) taka sa i komynistite i kostovistite (te sa precedent .toq gi razsipa te go imat za mesiq .mnogo tupi)az li4no sum za ATAKA no kogato burkat (i to 4esto) az go priznavam ne sum kon s kapaci i hybavoto e 4e ATAKA se razviva kum dobro .NE AGITIRAM .prosto 4ovek trqbva da precenq normalno da e kriti4en kogato trqbva i da aplodira kogato ima zashto
319
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Не очаквайте никакви присъди срещу МАФИОТИ, в държава където мафията вече си има и ПРЕМИЕР. На народа му дай само зрелища, а пък за хляба, някога по-късно.
318
0
 
1
 
! Отговори
би преди 14 години
Има една пасмина по форумите, според които всичко е червен, син, жълт или друг цвят ***. Ей, ***, *** винаги е шарен.
317
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mai ve4e samo zastarqvashti momi go podkrepqt tozi *** no te milite k.r ne videli ta samo s pyt...ata si mislqt
316
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 14 години
С риск да не ти хареса мнението ми. Имам "буржоазно-капиталистическо" мислене. Което означава, че вярвам единствено в самостоятелното и естествено развитие на индивидуума, на личността. Спасението става само индивидуално, ако всеки мисли за себе си, ще бъде мислено за всички. Държавата единствено трябва да осигурява рамки за всеки да се развива самостоятелно и сам и независимо да взема решения за съдбата си, и да си носи съответната отговорност. В този смисъл поведението на ББ не ми харесва. Той се стреми към някаква социалистическа уравниловка, към партийно-мутренско опекунстване и покровителстване. Не напразно той ползва предимно аз-гледната точка. От опекунстване се нуждаят само инфатилите. Физически и морално здравият човек сам трябва да е ковач на щастието си и да е с висока степен на самостоятелност и (финансова) независимост. Естествено, социално слабите, могат да получават помощ. И аз помагам на хора, които сами не могат да си помогнат. В този смисъл, човекът, който може да те спаси, мила Мила, си ти, а не някой министър-председател, както и да се казва той. Защото последният мисли предимно не за твоето спасение, а за своето!