Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко едва ли го прави нарочно. Просто е глупав.И от двете страни са нарушени правилата и са направили неща, които не е трябвало да правят. Нали затова има правила?Това че трагедията се е случила в Македония е без никакво значение. Просто този път те изтеглиха късата клечка.Виновни в България има!
15
0
 
0
 
! Отговори
чистач преди 14 години
На ББ не му хрумва нищо друго, освен да насъсква българите, този път не срещу Станишев, а срещу македонците. Познава ли ББ всички македонци лично, за да раздава такива оценки? ББ, само с омраза политика не се прави!
14
0
 
0
 
! Отговори
Съни преди 14 години
Българската държава тотално се провали в случая! Нелегални туроператори организират ексурзии, без проблем минават границата, официално не носят отговорност за сигурността на предложените от тях хотели, кораби и т.н.Новото правителство не носи пряка отговорност за случая, защото е от много скоро на власт, но отношението на Бойко показва, че нищо няма да се промени и за в бъдеще :-(
13
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 14 години
Мутрата БОЙКО Б. пак говори като в чалга кръчма. Че нали такива като теб - мафиоти, СИКаджии, ИПОНци и трафиканти са в туризма !!!Жалък премиер - жалко говорене ......
12
0
 
0
 
! Отговори
Лео преди 14 години
Трагедията е голяма и жестока. Все пак за първи път от 20 години имаме правителство и премиер, които реагираха провилно и отговорно в тази потресла всички трагедия. Като обикновен гражданин бих искал да благодаря да правителството си, като свеждам глава пред нелепо загиналите наши сънародници.
11
0
 
0
 
! Отговори
НиК Каргонски преди 14 години
Прав е Буров,който каза,че "по време на криза,всичко се пише на *** на беднияти на селянинът".
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МНОГО ДОБРЕ ГО КАЗА! ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ. ЕДНА МИЗЕРНА СТРАНА СМЕ,А ИСКАМЕ *** НА ЗАПАДНЯЦИТЕ. ДОКАРАХМЕ СИ САМИ МИЗЕРИЯТА ОТ МНОГО АКЪЛ. С РАЗНИ ШОКОВИ ТЕРАПИИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ. ОТ КОИТО НИЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ. САМО СТАНАХМЕ СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ. БАНАНОВА РЕПУБЛИКА. ХА СЕГА СЪРБАЙТЕ БОБЕНАТА ЧОРБА ДА ВИ ДОЙДЕ УМА В ГЛАВАТА. ОЩЕ "РЕФОРМИ" НЕ ИСКАТЕ ЛИ? КАЖЕТЕ ДЕ,НЕ СЕ СТЕСНЯВАЙТЕ! ЕХ СРАМЕЖЛИВЦИ!
9
0
 
0
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
А според мене точно ние сме си виновни.Какво са тези фантоми фирми дето правят екскурзии.Ходил ли е представител на фирмата проучил ли е на какво ще се возят.Не и не.Лицензи няма нищо няма.Така ли се организира екскурзия и то на възрастни хора.Доживот за тези които си играят със съдбите на хората тука в Бг.Естественно че фирмата без грам отговорност за организирането и провеждането на екскурзията е виновна.Ако въошще това е фирма доколкото разбирам от документите.
8
0
 
0
 
! Отговори
Съни преди 14 години
Бойко, не прехвърляй вината!!!!!100% е отговорносттта на българските власти и туроператори!!!! Аз имам малък частен хотел и всеки път когато ми идват немски групи трябва да покажа на туроператора, че хотелът ми притежава във всяка стая датчик за дим и достатъно пожарогасители. Ако не им представя документите немският туроператор просто не ми води гостите!!!Българския туроператор трябваше да бъде да провери разрешенията и капацитета на кораба и да не допусне нарушение на правилата!
7
0
 
0
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВОТО преди 14 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО реагира адекватно за пръв път от много години насам в случай на инцидент !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Наистина , адекватна намеса на управляващите! Оказаха истинска помощ. Браво на Бойко!
5
0
 
0
 
! Отговори
D преди 14 години
Eeee Boiko, i balgaria ne cvete v tova otnoshenie. Stari prevozni sredstva, patishta ubiici! Haide molia ti se, dai da si doidem na dumata ! Tozi , koito organizira ekskurzii, poluchava pari i triabva da se pointeresuva za sigurnostta na horata, koito vodi. Drug e vaprosa, che v sluchaia sa nai vinovni makedoncite.
4
0
 
0
 
! Отговори
бате преди 14 години
Бойко е *** , *** , та чак вдлъбнат !
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трябва ли да ни занимавате с мнението на Бойко Борисов по всякакви въпроси? Той още малко ще почне да се изказва и по колко пъти трябва да ходим до тоалетната!
2
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
То хубаво го казваш това и си е истина, но на приказки всеки може! Въпросът е какво ще направиш на практика?
1
0
 
0
 
! Отговори
зомбайо преди 14 години
Каквото и да се говори , а именно PR-акция, повишение на рейтинга и тн Този път ПРАВИТЕЛСТВОТО реагира адекватно за пръв път от много години насам в случай на инцидент !!!