Яне: Партия на верска основа е нарушаване на Конституцията

Парите за мюсюлмандемократическата партия идели отвън
27 сеп 2009 12:45,
158
Яне: Партия на верска основа е нарушаване на Конституцията
Снимка: БГНЕС

"Тези хора са минали всякакви граници", каза пред БНР лидерът на РЗС и председател на ПК за борба с корупцията и конфликта на интереси Яне Янев по повод създаването мюсюлмандемократическа партия.

"Първо разбрах, че те искат насилствено да променят властта и искат нова конституция. Да тръгнеш да образуваш партия в нарушаване на Конституцията - чл. 11 - на верска или етническа основа, е недопустимо", посочи Янев.

"Религиозните общности не могат да се използват за политически цели, както казва Конституцията. Тези действия нарушават националната сигурност на България.

Тези хора са финансирани от вън и трябва да се види от къде. Не само братя Юзеирови дават пари.

Ние сигнализирахме преди изборите, че има клетки на ислямски фундаментализъм", напомни лидерът на РЗС.

Надежда Тодоровска, член на ПС на РЗС, първа сигнализира за опитите за създаване на Червен полумесец в Търговишко.

Още по темата

"Ще сезираме веднага ДАНС, защо това е погазване на основни конституционни права и заплаха за националната сигурност", посочи Яне Янев.

От партия РЗС са изпратили всички документи по нарушенията в изборните секции в Турция за изборите за национален парламент на 5 юли.

От партията изискват от МВнР да им бъдат предоставени и бюлетините от секциите в Турция. Те изискват и анализ от страна на ЦИК за разликите в списъците и бюлетините.

"Разминаването е някъде двойно, което е фрапиращо", подчерта Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
Македонец, на, чети малкоНяма да те питам от фиромия, дето я има от 20 години, какви са доказите.
75
0
 
0
 
! Отговори
македонците преди 14 години
На целата територия на Балканот и пошироко изпод земята излегуват САМО Македонски историски докази и артефакти како Македонски ковани пари, Македонска градежна и битова керамика, Македонски мермерни споменици, Македонски златни маски и т.н. Музуите са преплавени догоре со Македонски археолошки и историски докази. Никаде нема найдено барем еден гроб на Прабугарски Хан или прабугарски докази.
74
0
 
0
 
! Отговори
Joly Roger преди 14 години
Как да си държи гащите като няма? То велика македония, е на гол *** чифте пищови, без патрони. И това най добре го знаят Шиптърите.
73
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
"Македонците" е титовистко ченге, не някой случайно попаднал будала.Не ги научихте тия работи и тва си е.
72
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 14 години
Значи ако сменим името от България на македония, вече не сме българи, татари, турци, руси, а чисти македонци, така ли? Има доста да четеш, цяла европа ви се смее на "дреболийките". Бъдете си отделна държава(така или иначе запада няма да остави да има голяма и силна държава на балканите), но сме един народ с общо минало и трябва да те е срам че не го познаваш и обиждаш предците си.Няма никакъв смисъл да се спори с вас на тази тема, ако продължавате да се изкарвате извънземни а ние да сме все лоши
71
0
 
0
 
! Отговори
до македонците преди 14 години
дръж си гащите дрипливи македонецо ,че докато пишеш тук албанците ви взеха смешната и измислена държавица и вече и албанският език е официален... !!скоро СЪВСЕМ НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ ОТ" великата македония "...!!!!нали знаеш ,че се разпадате ...
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес много от пишещите тук не са обядвали и затова спортно ядат л..на!
69
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Зъбльо, не ме карай да се смея - какъв мъж си тибе *** долна - хайде вземай си играчката иизчезвай от форума, че вониш...
68
0
 
0
 
! Отговори
македонците преди 14 години
Во 1878 год Русите си створия на Балканот нивен Руски протекторат за нивни Руски Имперски интереси назапад од Црното море со Руска войска Руски институции и Кнез Александар Батенберг Русите крстия Рускиот протекторат со смешното име "балхария" и дури История му написаа на народот во протекторатот демек "бугарите" са биле некое залутано Азиско племе дойдено на кобили преку Дунава од степите на Западна Манджурия со главатар Хан и со байрак Конска опашка Демек *** "Бугарите" и Русите са крвни бракя
67
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Много се пени Яне Янев все едно не знае. че не може да се създаде противоконституционна партия в наше време.
66
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
А познай от един път.Само ще ти кажа че "спонсора"им е един с обръчи от фирми и мечтае да си купи летяща чиния. Позна ли го?.......
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След тия прави думи само може да се каже че хората които днес в България се мислят за българи не са булглгари, те са македонци. :-)
64
0
 
0
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Какво лошо съм казал бе, поганец ефенди?Даже ви защитавам!Те туркинчетата са чистоплътни,правят си и клизма именно за да не се ***,щото отзад са по широчки.Но това си е от тяхната религия,понеже Аллах забранява на мъжете им да свършват навън,както и да ползват предпазни средства.Затова от зор и да не нарушават религиозните забрани са отворени на такива иширети -лупенгяз в задния двор,минети,турски *** между големите бомби и др.Евалла!...
63
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
КАКЪВ Е ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ НА ЮЗЕИРОВИ?
62
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 14 години
1300 годишна история не е дреболия. Българският народ 5 века се е борил за свободата си. Ама така е, в македоснките"учебници" едва ли е споменато че ако не бяха българите на Шипка, Русия е щяла да загуби войната.
61
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Жено, я бягай тук, темата е сериозна и няма да ти се понрави, я беж вънка да си бъбрите с комшийките за плетки и кройки, а и за силни мъже като мен...
60
0
 
0
 
! Отговори
do the knight преди 14 години
abe giaur kvo povtaryas kato papagal edno i sasto netili omrazna
59
0
 
0
 
! Отговори
македонците преди 14 години
Дури мегю "бугарските" Ханове ( Канове) и Цареви нема ниту еден "Бугарин". Првиот "бугарски" владетел од родот Дуло-Курт и неговите наследници биле УНОГОНДУРИ. Родовите Вокил и Угани биле ХУНИ. Крум и неговите наследници биле АВАРИ. Асеновци биле ВЛАСИ ,а Тертеровци КУМАНИ. Чака бил ТАТАРИН, а Шишмановци КУМАНИ. Зошто нема ниту еден "Бугарин" во древните Хроники? Пошто "***" како посебен етнос никогаш немало и не постоели.
58
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Зъбльо се е изпуснал и осмърдя форума...последица отновата му придобивка - вибратор, но както той сподели объркал размера......И сега смятал да основава нова партия: "Партия на разширените ануси"...
57
0
 
0
 
! Отговори
Joly Roger преди 14 години
Дриболиика имаш в черепчето *** такъв, монгото от днешните тУРЦИ в България са потомци на хора които са били готови да се отрекат от всичко само да запазят жалкия си животец.