Първанов реагира бързо: Не дискредитирайте ДАНС

Президентът разговарял с шефа на ФБР-БГ Цветлин Йовчев
24 окт 2009 21:15,
82
Първанов реагира бързо: Не дискредитирайте ДАНС
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов се обявява категорично против опитите за дискредитиране на ДАНС, независимо откъде идват те. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Първанов е провел разговор с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев и е поискал анализ на всички събития и факти, излезли в публичното пространство, свързани с работата на службата през последните месеци.

По-рано в събота на извънредна пресконференция министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че е получил секретен доклад на Държавна агенция "Национална сигурност" относно действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху министерски структури и държавната администрация.

Борисов е получил преди ден оригинала на доклада, изготвен на 8 октомври миналата година и изпратен на бившия премиер Сергей Станишев.

Борисов е получил доклада от Алексей Петров.

Секретният доклад е имал 5 екземпляра.

Екземпляри от доклада са изпратени до президента, председателя на парламента и главния прокурор.

Още по темата

Екземпляр номер 2 е бил занесен лично на бившия премиер Сергей Станишев, а първият екземпляр е все още в ДАНС.

В края на мандата на предишното правителство обаче този доклад отсъства от протокола на регистратурата в Министерски съвет.

От пресценъра на БСП реагираха бързо: Сергей Станишев в качеството си на министър-председател на Република България не е прикривал, нито изнасял информации и доклади, подавани от ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Я ГОЦЕ ТРИПЕРА преди 14 години
Я най-компрометираната личност без грам авторитет в държавата че и в семеиството си взе да се изказва . Абе Гоце гледаи си фолкаджииките в република ЧАЛГАРИЯ на която си ел президенте и не се появявай никъде . Видно е че до края на мандата немоем те бутна та си гледаи кефа па после дано да има видов ден за всите убосници дето ни заробихте . Да пукнеш дано и всичките болкуци от кликата ти
2
0
 
0
 
! Отговори
Фют преди 14 години
Гоце не се обаждай като не те питат, нали щеше да ходиш на лов за кенгура.
1
0
 
0
 
! Отговори
крали марко преди 14 години
Г-н Президента да не го е страх, че и за него ще "изкочи" нещо...........все пак да не забравяме, че и той е "продукт" на ДПС+БСП....може и да има за какво да се "притеснява"..........но.....както казва НАРОДА - "га яде кюфтетата убаво беше....".......когато се налага да ПЛАЩАШ СМЕТКАТА - усеща, че БЕЗПЛАТЕН обяд нямааааа