Войводски разкол тресе ВМРО

Вътрешната опозиция събра 3500 подписа за нов извънреден конгрес
31
Войводски разкол тресе ВМРО
Борис Ячев. Снимка: БГНЕС

Над 3500 подписа за свикването на извънреден конгрес на ВМРО, който да свали Крисимир Каракачанов от поста на председател на партията, са събрани от Националния щаб на войводите.

Недоволството идва от 200 структури на партията, които напуснаха със скандал конгреса на ВМРО през октомври и не признават неговите решения.

“Причините за искането за свикване на нов конгрес са манипулациите по време на последния, както и отказът на Красимир Каракачанов да поеме политическата отговорност за провала на ВМРО на изборите за европарламент и народни представители”, обяви бившият депутат от 40-ото народно събрание Борис Ячев.

Според устава на партията извънреден конгрес може да бъде свикан по искане на една трета от редовите членове на партията, които наброяват 6000 души.

До този момент са събрани подписите на 3500 души, които ще бъдат внесени в Националния изпълнителен комитет и ако той откаже да вземе решение за свикване на нов конгрес, въпросът ще бъде отнесен в съда.

Един от лидерите на войводите в Пловдив – Петко Атанасов, изрази мнение, че ръководството на партията и в частност Красимир Каракачанов носят вина за “безпринципните коалиции на изминалите избори, които рушат граденото с години”.

Още по темата

“Ние не можем да останем безучастни, когато определени играчи използват името на ВМРО на политическата сцена, а после просто го захвърлят”, допълни още Атанасов, визирайки последните коалиции на партията с “Лидер” и РЗС.

Според представителите на Националния щаб има поне четирима-петима души, които могат да оглавят войводите.

“ВМРО никога не е била лидерска партия, макар че в последните години имаше опит да се наложи обратното мнение”, обясни в заключение Петко Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
щщщщщщщ преди 14 години
Симпатизираме на ВМРО, само че Кр.Каракачанов се де повече от Живков и Ахмед Доган взети заедно...Искаме- Вальо Китанов председател...
29
0
 
0
 
! Отговори
ФЮТ преди 14 години
Тези партийни деятели от ВМРО последните години бяхя във властта но сега не са и се "ват" един друг. А най - големия "***" е този на снимката. Този е 100% досник, ама от най долните.
28
0
 
0
 
! Отговори
Yane Sandanski преди 14 години
na ami 6te se raz6irqva6
27
0
 
0
 
! Отговори
Jane Sandanski преди 14 години
abe tiytam ve vas kepavite bulgari vi koga 6te ni vra6tate Makedonskite teritorii koito ste gi otkradnali ot nas Makedontsite taka su6to i gratsite da ni vurnat Vartara pa nie maketotsite si ra6irqvame Velikata Makedoniq
26
0
 
0
 
! Отговори
ОМО "ИЛИНДЕН&qu преди 14 години
В България има само една Македонска Организация и тя се казва ОМО "ИЛИНДЕН"( Обединена Македонска Организация "ИЛИНДЕН").
25
0
 
0
 
! Отговори
?? преди 14 години
ти май си доста зле по история а ?
24
0
 
0
 
! Отговори
alfaom.dir.bg преди 14 години
ВМРО и ДПС трябва да се забранят в България.Както едната , така и другата е на етническа основа.Да , българи са, но не са избрали "българска" , а македонска, която въобще не е съществувала като нация.Те се определят като македонци с това име , а не като българи.Някои от бялото население на Земята са произлезли от българи и носят код в седмото клеймо 10.Македонците в "Македония"и някои други там,носят този код,който е доказателство за първи произход от България.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България на три мезета.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Войводски разкол във ВМРО, едва ли пък чак ги тресе, да не са БСП.
21
0
 
0
 
! Отговори
Egeia преди 14 години
IZMISLENA PARTIA NA IZMISLENI HORA.PALNA BEZMISLICA I ANAHRONIZAM.
20
0
 
0
 
! Отговори
Павел преди 14 години
по-скоро БЪЛГАРИЯ НА ТРИ РАКИИ
19
0
 
0
 
! Отговори
България над всичко преди 14 години
ПОМОГНЕТЕ НА еБЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗВИЕ И ДА ЗАВЛАДЕЕ СВЕТА - БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА ! РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ СЕГА И ИГРАЙТЕ! Регистрирайте се в София, за момента само тя е българска!!http://***.erepublik.com/en/referrer/vilyo
18
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Нерде Русе нерде Македонския край. Каракачанов да си направи там Буещки Явен Ченгесарско Предателски Комитет. Да не се обиждат Русенци.Става въпрос за Предателски към народа си. Непростимо е че търпим още ченгета!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми и ВМРО е генно модифициран политически продукт на ***,същите са като РЗС ,ама Яне поне не е агент на държавна сигурност..пък знам ли го и него..
16
0
 
0
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
Тоя Каракачанов обезличи тая партия.Никаква стратегия и поли тика за бъдещето!Безпринципни коалиций за да може да влезе като депутат в Народното Събрание.Трябва да бъде сменен и партията да заеме своето място в политическия спектър.
15
0
 
0
 
! Отговори
moto преди 14 години
ехаааа, а "македонско махало" искате ли? и двамата...а?
14
0
 
0
 
! Отговори
deso преди 14 години
Я да поканят Яне Янев.Той осиротя човечеца.Разбиха ми партийката и сега се оглегда за нова. Няма да организира друга, зер много труд ще се хвърли и пак някое мекеренце ще му я разбие.
13
0
 
0
 
! Отговори
Слави преди 14 години
от Крисимир Каракачанов по-противен ми е единствено Сергей Станишев
12
0
 
0
 
! Отговори
кандидат-войвода преди 14 години
А бе Ячев, ти май си поогладнял и пак дърпаш да докопаш нещо от софрата, зер 5 г. в парламента спа и не те чухме ни видяхме...А и с 300 000 лв за изборите изкара огромните 5 хил гласа... и още 300 бона глътна клуба за област Благоевград, построен от братовчед ти...Кво да правиш, пак ще трябва да те освиркат и обиждат, ама като си мазохист, какво да те правим.
11
0
 
0
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Я изберете мен, за водач на ВМРО. Не зная платформата, но все ще измислим нещо. А и много харесвам песните на Володя Стоянов и от "Пирин Фолк". Бивш музикант съм и ставам за партийната листа. Но ще трябва да се ограммотя, с партийните политически термини. Ще се справя, няма шега. Свирил съм и в ансамбъл, та камо ли да стана партиен водач.