Резил! Желева виси на косъм

Против българската кандидатура за еврокомисар са либералите, зелените и социалистите в ЕП
12 яну 2010 23:19,
320
Резил! Желева виси на косъм
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент (ЕП) ще проучва бизнес връзките на Румяна Желева – българския кандидат за поста комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

Заради проучването Комисията по развитието на ЕП отлага с 24 часа окончателното си решение за Румяна Желева.

В Европейския парламент има съмнения към кандидатката за еврокомисар от България Румяна Желева. Ще бъдат поискани разяснения от юридическата служба на европарламента и от Европейската комисия за обвиненията срещу Желева в нередности, съобщиха евродепутати, цитирани от Франс прес.

Евродепутати обвиниха Желева, че е укрила финансови интереси.

Ключът към решението на казуса в момента най-вече е в ръцете на шефа на ЕК Жозе Мануел Барозу – той трябва да реши дали наистина има конфликт на интереси и дали Желева е подготвена за поста.

Тежък удар срещу българската кандидатура е предстоящата процедура по анализиране на  всички документи за бизнес интересите на Желева от междупартийна група, коментира ДПА.

По време на изслушването пред Европарламента най-неприятните моменти за българския външен министър бяха провокирани от нападките на българския евродепутат Антония Първанова.

Още по темата

Вероятно това е една от причините, но не и единствената, за неубедителното представяне на Желева.

Представянето й поражда съмнения за недостатъчна компетентност за проблемите на ресора, за който е номинирана.

Против българската кандидатура са либералите, зелените и социалистите в Европарламента, отбелязва в репортажите си Euronews.

Популярният новинарски канал не пропуска да отбележи, че според публикации в българския и немския печат съпругът на Желева е свързан с организираната престъпност.

Парламентарният лидер на Европейската народна партия Жозеф Дол обаче остава категоричен в подкрепата си за Желева.

Той смята, че българската външна министърка е била нападната несправедливо.

Има слухове около г-жа Желева, отнасящи се до нейните финансови интереси в България. И аз наистина бих желала да изчистим тези слухове, коментира Ребека Хармс от групата на Зелените.

Надявам се, че тя е предоставила на г-н Барозу всички необходими данни за изясняване на това дали слуховете за финансовите й интереси се основават на реалността или само на идеите на някого, който не подкрепя г-жа Желева – каза още Хармс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Евреин преди 14 години
Аз се чудех защо Бойко така сърцераздерателно плачеше вчера пред Стената на плача, пък тя каква била работата.Плачи Бойко плачи!
224
0
 
0
 
! Отговори
KOCTOB-2 преди 14 години
Гледах наживо предаването и си мислех-какви ливъпроси щеше ба чуе Желката ако Бобисов я беше харизал на Енерго Комисията.представете си я кака осуква дръжката на микрофончето при сл въпрос: Румеее, а как ще стигна електроните от Грузиа в Египет за да цъкната лампите в шатрата на Манафската лезбийска Разпютника та кадифето да си почисти простатаната жлеза от заседнал секрет, ***?ето и преполагаемият горещ отговор: 1. лявата ръка извършва поканващо за танц движение към виртуален лезбо депутата облечен в прилепнало черно кожено яке2. дясната рука глади мунщука на микрофона, докато Румбата намигва с левото око на черното лезбо яке като леко отмята кичур под който блесссва бисер.3. благодаря за този толкоз актуален въпрос. Ние в българия за да принесем иликтрони от Стара Загора до нова Загора използвами дупките. У сека дупка тургаме по един еликтрон и кат га шибнеме от баира тръкуууул та у Новата. както е известно и на вас също ти се говори дека задади иликтронният въпрос, слушай бе, абе аз колко пъти сще питам аот къде зима тъз информация, нема, немаме и немат никои у БГ нема никакав афирма коиато аз съм притежавала, след което от грузия през близкиат средният и далечният Исток електроните ще стигнат Егихтев, пардон Ебихтеф, ти ко мъ пита бе нашия, аха Епокалифтев. БОррре мъ ти чуеш ли ко мъ питът бие, мъ даите ми хратичето да изчетем отговорът бие. нем апа нема па , Боре префръли мъ ф кумизията по хуйвариите, ебетвията и клатипрашните. искам там. точка, Бореее, я да внимаваш. да не земем да си отворим още по яко устата.
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съжалявам, но Румянка "Благодаря за въпроса" е с твърде ограничен кръгозор. Толкова ограничен, че е станал точка. Гледна точка. Всъщност тя и гледна точка няма.Quo vadis?
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чудесна реклама на България беше цялото прослушване.- Елате с мен в България и ще видите тогава...- No! Thank you!
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Срам и позор !
220
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 14 години
желева наистина е неподготвена и некомпетентна това се вижда от всеки средно интеигентен българин няма какво да се премълчава този факт
219
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 14 години
Абе вие ревете срещу комунистите, ама то Бойко са ще ви покаще що е туй комунизъм...
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Jeleva kopirashe pojarnikarqt tipichno negov stil ne otgovori na nito edin vupros .shte bytna barbekiyto nqma da go bytna za Aec belene-protiv aec belene za premahvaneto pravoto da se glasyva v tyrciq ...posle razmisli .ostavashe Jeleva da izrusi i kyltovoto TQ MAMA mi e kazala che veshticite...... samo che tezi tupotii minavat samo tyk sred promitite chalgari
217
0
 
0
 
! Отговори
да бе,да преди 14 години
Яне Янев коги ви разправяше че половината ГЕРБави *** са в нарушение,вие цвилехте кат *** *** против него....Ручайте еврочурката и гълтайте,да не се задавите....
216
0
 
0
 
! Отговори
АК47 преди 14 години
тройната коалиция
215
0
 
0
 
! Отговори
тома неверни преди 14 години
абе кво ни правите на канарчета бре??????провал за борисов,грандиозен.какво означава,че фирмата не деиствала??кандидатствала е за евр.проекти,да?мои приятел,съкратен от работа(всичко му е изрядно,осигуряван е надлежно),не можа да отиде на борса,заради регистрирана преди 15 г.фирма на негово име,но без стопанска деиност.И ЗАЩО ТАКАВА ФИРМА,ДА ГО ЛИШИ ОТ ПРАВА,А ФИРМАТА НА ЖЕЛЕВА ДА НЕ Я??????????
214
0
 
0
 
! Отговори
бесен преди 14 години
провалът е на борисов.тоя самовлюбен ***,я наложи напук(а и да бъдем честни,от липса на кадри).като сакскобурготски-онова мъдо никенцито василев,само министър на небесните тела не беше.САМО ЧЕ,ПОСЛУШЕН,НЕ ЗНАЧИ КАДЪРЕН.очакваите продължение(данчито фъндъкова бре)
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕХ БОИКО КАКВО НАПРАВИ,СЪБРА ОТ КОЛ И ВЪЖЕ ,НЕГРАМОТНО ТА ПО НЕГРАМОТНО,МАЛОУМНО ТА ПО МАЛОУМНО,САКАТИ МУХЛЮВЦИ И СУПОЛАНКОВЦИ,КОИТО СА РЕШИЛИ ДА СЕ ОБУ4АВАТ НА ГЪРБА НА БЕДНИЯ НАРОД,И ДА СИ ИГРАЯТ НА ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ.
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АДИОС ЖЕЛЕВАБАИ БАИ ДЕБЕЛА -ТЛЪСТА -ЕВРО ЗАПЛАТКААДИО РИО -АДИО БРЮКСЕЛНА СЕЛО ИМА РАБОТА И ЗА ТЕБЕ,ТИ СИ ОПРАВНА ЩЕ ПОЛЗВАШ ВРЪЗКИ,УСЛУГИ, *** И МАФИОТИ.БЪЛГАРИТЕ УСПЕШНО ТИ ЛЪГА,НО ЕВРОПА НЕ МОЖА .
211
0
 
0
 
! Отговори
do 221 преди 14 години
KOLKO SI PROST *** TAKAV. Kakvo moge da ograbi USA ot Bg. be glipak. Skasanite ni carvuli , Zamarsenite ni hrani, BOGESTVENA , COMUNISTICHESKA PROSTOTA.
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЖЕЛЕВА И ДЯНКОВ СА НЕВЕРОЯТНИТЕ *** В ГЕРБАКО БОИКО НЕ ГИ ИЗХВЪРЛИ НЕЗАБАВНО ,ТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ БЪЛГАРИНА ОЩЕ ПО БЕДЕН И ПО ЗАБОР4АЛ ,СЛЕДВАИКИ СЪЩАТА ГРАБИТЕЛСКА-ИЗМАМНИ4ЕСКА-ПОЛИТИКА И СИСТЕМА НА САЩ.
209
0
 
0
 
! Отговори
jar преди 14 години
абе ГЕРБ са ОК, поне са по-добре от БСП или НДСВ...Но Желева не е точния човек за тази длъжност!
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЖЕЛЕВА СЕ *** И *** , ПОКАЗВАИКИ КОЛКО Е КУХА В ТИКВАТА ,ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ С ПОСЕЩЕНИЕТО И В БРАТСКАТА ЗА НЕЯ САЩ ,С ПОКЛОНИТЕ И *** КОИТО РАЗДАВАШЕ НА МАЛОУМНИЯ ОБАМА И НЕГОВОТО МАЛОУМНО ПЛЕМЕ.ТОЛКОВА НИСКО МИ ПАДНА В О4ИТЕ , ТЯ НЕ СТАВА ЗА НИЩО ОСВЕН ЗА ***.
207
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
Желева скри редица факти при изслушването си. Глобал консулт е вече с името Ауто Спа-ООД. ЕИК 102223914 Всеки може да направи справка в Търговския регистър! На 09.04.2009 година тя, като едноличен собственик, е прехвърлила дяловете си отивате на сайта на търговския регистър и сами проверяване. после коментирайте герб изпечени лъжци и *** ли са или не :)
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пожелавам успех на бойкогъзоближещите копипейстери, за да могат да си изкарат надницата достойно :)желева лъже. бойко лъже. хванаха ги по бели ***. ама на бойкогъзоблизчетата пак комунистите им виновни....дерзайте....