Палец, показалец, среден. Гласувай

Пръстовите отпечатъци влязоха в действие в парламента
29 яну 2010 10:24, Красимир Ангелов
55
Палец, показалец, среден. Гласувай
Снимка: БГНЕС

След дълги закани пръстовите отпечатъци най-после са факт при гласуването на депутатите.

За първи път тази сутрин при регистрацията на кворума народните избраници изразиха вота си с новата система. Тя отчита биометричните данни и при пробата не показа дефекти.

"Моля, поставете пръст на сензора“, прикани депутатите председателят на парламента Цецка Цачева.

Тя даде кратко изяснение, че бутонът трябва да се натисне с един от пръстите, от които са взети отпечатъци.

Миналата седмица на народните избраници бяха взети биометрични данни от три пръста – палец, показалец и среден пръст.

Депутатите ще имат право на избор с кой да глусават.

Още по темата

Ако гласуването е минало успешно, резултатът се появява на екран пред всеки един от народните представители.

Същевременно парламентът продължава работата си с обсъждане на първо четене на два законопроекта за изменение в Кодекса за социално осигуряване, както и в Закона за животновъдството.

Във времето за парламентарен контрол на въпроси и на питания на народни представители ще отговарят министрите Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Божидар Нанев и  Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вот рускиии палецц за Герб БСП и А ТАКА
50
0
 
0
 
! Отговори
POLICIA преди 14 години
NFB, molia te kulturen anonimen u4astnik (4ka) si. temata e za prstite.Moeto mnenie e 4e Ceca ne e razresila da se glasuva sys sredniat pryst zastoto posle po gyzolatsti4nite sledi po klaviaturite ste se poznane koi s koe *** e glasuval.edna moderna policeiska partia nikoga NIKOGA niam da pozvoli da ii se vidaAAAt *** govniani s forma na Ako i miris na kizia piko4.a sega gi dipli komunetatat kostovetata i Boretata.az otivam na bira, ***, ako ne si mainata ti!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за съжаление НФБ е напълно прав(а)...и за още по -голямо зъжаление, този балон наречен "български лев" надали ще издържи още дълго. Тежко на онези , които получават заплатата си в лева, а са теглили кредити ( например за жилище ) е евро....
48
0
 
0
 
! Отговори
Жас преди 14 години
Ха ха, те в "Господари на ефира" ги бъзикаха много жестоко.Имаше някакъв, дето отваря едно куфарче и вътре е пълно с пръсти и си избра един, на който пишеше "Масларова" и отива и гласува вместо нея xD
47
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
който е гледал интервюто с Костов тази сутрин, ако е умен може сам да си направи сметката защо червените велможи и кардиналите от Дс предизвикаха жан виденовата "зима"кой скри храните..купонната система..срива на банките и защо го плюят чак до днес след като стабилизира страната!Ето ги червените велможи на които бе спряно кранчето за спекулации..Ето защо у нас не е като в сърбия и хърватско да се пазарува в евро и левове свободно!Ето ги истинските мотиви да сме против въвеждането на еврото!
46
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
Защото, и сега най-сериозно, кризата изправя пред много тежки проблеми българския бизнес. Особено по-едрия български бизнес. Идеята да бъде девалвиран лева, за да бъде облекчено положението на тези хора, бързо прониква в съзнанието им. Да не се заблуждаваме. Натискът върху лева зависи от степента на кризата. Натиск за девалвация на лева тези хора ще имат. Имаше заглавие вчера кредитни милионери. Ето ги кредитните милионери, ако се обезцени техния дълг, те ще могат да го покрият. Те искат да се
45
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Палец, показалец, среден...
44
0
 
0
 
! Отговори
среден пръст преди 14 години
Нещо не ми е ясно! Ако гласуват "против", среден пръст ли слагат на сензора?
43
0
 
1
 
! Отговори
Вили Борисов преди 14 години
Е ха дано... ""Моля, поставете пръст на сензора, прикани депутатите председателят на парламента Цецка Цачева.Тя даде кратко изяснение, че бутонът трябва да се натисне с един от пръстите, от които са взети отпечатъци." - обяснение като за ***, каквито всъщност ДУПЕтатите сами се изкарват. В един от предишните опити за контроли ги караха да въведат ПИН-код и те масово обясняваха, че е "изключително сложно", "накърняващо достойнството" и т.н. Хайде сега - вече подобаващо - като престъпници!
42
0
 
0
 
! Отговори
Pongo преди 14 години
Проблемът с гласуването с чужди карти няма нищо общо с ходенето на депутатите на работа, а и гласуването е само една част от задълженията на депутата. Депутатите би трябвало да гласуват лично и по съвест (до колкото това въобще е възможно), което очевидно не може се случи ако се гласува с чужда карта. Но дори при гласуването "по отпечатъци" ако депутатите не изразяват своята позиция, а такава снесена им "отгоре" каква изобщо е нуждата от тях?
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пирински едно време обеща, че ако не ги накара да не гласуват с чужди карти ще си подаде оставка :) Е не си подаде оставка
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
изяснение, глусават. Wtf
39
0
 
0
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Ти ако не ходиш на работа, шефа ще ти плати ли? Щото техните заплати са нашите данъци, тоест аз им плащам заплатата и като техен шеф искам да са там. Ако не ходят на бачкане, групата им губи гласове. Мен това напълно ме удоволетворява. 20 години го имаше този проблем, дойде ГЕРБ и го оправи за нула време, това също ме удоволетворява. На теб като не ти харесва, ей къде е омбудсмана. *** се оплачи, че искаш да си е пак по старому в парламента.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сега с камерите трябва да следят бсп и дпс дали не гласуват с "фалшиви пръсти" на доган.Няма съмнение че ще измислят такова нещо.
37
0
 
0
 
! Отговори
Pongo преди 14 години
*** ще викаш на майка си. Като не са съгласни колегите им да не идват на работа, няма да гласуват от тяхно име с техните карти. И като са си дотътрили дебелия *** до парламента какво от това? С какво се подобрява ситуацията освен, че ти ще си доставиш малко чекеджийско задоволство?
36
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
sega imame otpechataci ot vsichki kradci
35
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
до 31: как да няма значение бе ***?Съгласен ли си твоите колеги да не идват на работа и ти да им свършваш работата?За какво съм ги избирал тези депутати,да си седят в тях ли?Ако гласуват под команда то поне да станат сутринта и да си дотътрят дебелия *** до парламента
34
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Браво, това показва, че има воля да се променят нещата. Със сигурност ще има пач недоволни бесепарчета , ама на тях предварително ще им кажа -ТОВА ВАШИТЕ НЕ ГО НАПРАВИХА!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ситуацията у нас в момента е бедствена. Дянков е стабилизирал икономиката в точката на мъртвеца. Уж няма дефицит, уж всичко е стабилно, а същевременно цялата икономика е спряла, пари няма отникъде и правителството гледа да изсмуче и последната стотинка от най-бедните. Ако нещо не се промени глада и безработицата неминуемо ще доведат до гражданска война
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МИЛИТЕ НИ ДУШИЧКИ ДЕПУТАТСКИ.....НЕЩО МАРСИАНСКА ЖИЛКА ИМАТ ИЗГЛЕЖДА......ИЛИ СА БРАТОВЧЕДИ НА И-ТИ ОТ ФИЛМЧЕТО:))))))))))))))))))САМО С ТРИ ПРЪСТЧЕТА СЕ ЛЕГИТИМИРАТ ЗНАЧИИИ?:))))))))))