Р. Петков: Проституцията да се забрани, не пушенето

Депутатът: Ще изпуша кашон цигари, вместо да го продам
18 фев 2010 12:03,
122
Р. Петков: Проституцията да се забрани, не пушенето
Снимка: БГНЕС

"Коректно е да се даде възможност на собствениците на заведения да избират дали там да се пуши, или не", коментира депутатът от парламентарната група на "Коалиция за България" Румен Петков.

Той обясни, че от година и половина е отказал цигарите и добави: "По принцип съм противник на такъв тип ограничения, защото непушачите имаме права, но пушачите – също.

"Коректно е да се даде тази възможност, защото търговецът ще може най-бързо да усети дали когато разрешава пушенето на територията на заведението си има клиентела, или не.

Има неща, които трябва да бъдат категорично забранявани и криминализирани, примерно проституцията, и ние трябва да направим такива промени, които да криминализират както предлагането на тази услуга, така и ползването й. Но мисля, че случаят с пушенето не е такъв”, каза Петков.

Още по темата

По думите му собствениците най-бързо ще разберат кое позволява да им се пълнят заведенията, т.е. да печелят, тъй като затова са ги направили.

"Аз, в интерес на истината, от търговия не разбирам. На мен ако ми дадат един кашон цигари да го продам, по-вероятно е да пропуша пак”, пошегува се депутатът.

"В стаята на ПГ на "Коалиция за България" не се пуши - пуши се в отделна малка стаичка", обясни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами аз ако искам ще отида на ***,ако искам-няма,така че от проститутките има как да се скриеш.От цигарения дим обаче-не!В кафенета,по спирки,по ресторанти-все ще се намери някой да те осмърди!Ми като им се пуши-навън!У тях си повечето излизат по терасите,но на заведение-не могат,така ли?!
114
0
 
2
 
! Отговори
П. Хр преди 14 години
Този Р. Петков да вземе да се гръмне. Пълни глупости ръсят, а и Бойко- какво разочарование. Но виновни са най-вече непушачите, които не си търсят правата. Отиди и пробвай да запалиш цигара в някой ресторант в САЩ и гледай как хората сами си търсят правата, и не чакат някой пожарникар да наблюдава за тези неща
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За какво ще забраняват проституцията?!Ако проституцията се легализира, държавата ще събира данъци, хората ще са по-сигурни и защитени. Безумно е ,обаче, да оправдават пушенето на обществени места. Непушачите имат правото на чист въздух. Нарушение на правата им е , когато някой пуши срещу тях и ги превръща в пасивен пушач. И да не се оправдават, че и в Европа било така - пълна глупост. Освен Италия, която не е мерило
112
0
 
5
 
! Отговори
halfstoned преди 14 години
***! И на вид, и на акъл. Горката държава.
111
0
 
2
 
! Отговори
Greenpeace преди 14 години
Предлагам, да се обложат с данък или еднократни глоби всички пушачи, тъй като замърсяват околната среда и застрашават здравети на присъстващите. Приходите от тези глоби могат да са в полза на онкоболни деца.
110
1
 
4
 
! Отговори
кака ти преди 14 години
От къде на къде ще ме пращаш в онкото, само щото съм седнала около теб на някое заведение, м? Статистика чел ли си, за рак чувал ли си? Ми пуши си увас, трови си твоите деца...Иде човек да потанцува някъде и се връща вмирисан на селска кръчма от гадните цигари!Аз съм ходила на фризьор за 50 лв и съм се пръснала с парфюм за 200 не за да мириша на твоите ***! Мириши си на тракторист У ВАС! И кво общо имат *** и алкохол-за тях имаш ИЗБОР дали да ги употребиш, а за цигарения дим аз нямам!
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз не пуша
108
0
 
2
 
! Отговори
бау преди 14 години
по добре да се узакони и да се обложи с данък
107
0
 
2
 
! Отговори
raTka piraTka преди 14 години
Ta v Bg ako ne e legalizirana prostituciqta to kade e legalizirana na balkanite? To samo kurvishta po ulicite drugo nema, pa i pari si iskat redovno kakto si i trqbva..... pozdravi do BUGARISTAN :))
106
3
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 14 години
да забраним срането защото вреди на околната среда!глоба 100 000 лева или затвор до 10 години
105
2
 
5
 
! Отговори
Debnadaviebna преди 14 години
Точно обратното казвам аз, цигарите да се изкоренят, проституцията да се легализира.
104
4
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 14 години
най-справедливо ще е непушачите да плащат данък аванта пушене!аз ще си купувам цигари а оня ще ми пуши на аванта............
103
5
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 14 години
това не е демокрация след като непушачите са малцинство според статистиката а диктатура на свинете-мутро-милиционери!и те упорито следват девиза си:чрез насилие и ограничения към ново по-добро милиционерско общество!
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е вид дискриминация. Не мисля, че е редно да се толерира. Броят на пушачите в България е значително по-голям от непушачите.
101
5
 
0
 
! Отговори
пушач преди 14 години
Пороците са движеща сила и не мисля, че ограничения и табута биха били полезни. Чрез наложените бъдещи глоби и санкции, хазната няма да се напълни.
100
3
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 14 години
ами защо не предложат закон непушачи да не влизат в заведения!нали искат да живеят природосъобразно!какъв го държат по кръчмите?!да си стоят на село в *** при свинете и да дишат чист въздух!!!
99
1
 
4
 
! Отговори
Bob преди 14 години
Трябва да има пълна забрана за пушене на обществените места. Само така ще може да се налага реален контрол. Сега мерките са половинчати. Скоро бях в Македония (която винаги усмиваме). Там има забрана за пушене на обществени места от 1 Януари 2010. Бях в няколко ресторанта - забраната се спазваше на 100%. А ние уж сме в ЕС! Държа да отбележа, че обичм да паля по цигара от бреме на време.
98
0
 
2
 
! Отговори
stoian_ti преди 14 години
аз пък мисля 4е първо трябва да се забрани,Б.С.П.,но проституцията дори и да се забрани пак щесе практикува таино,по добре да се легализира и да си плаща данъците,а не рекет на полицията
97
0
 
4
 
! Отговори
Bob преди 14 години
Това е абсурд. През последните месеци съм бил няколко пъти на ресторант в София (от среден към висок клас) при въпрос - Къде са масите за непушачи? отговора е - Нямаме такива. А има закон за това, че всяко заведение трябва да има маси за непушачи. Днес сутринта имах среща в Онда кафе в Мол София. Масите за непушачи бяха на самия вход на кафето, където никой не сяда защото е много студено. От вътрешните маси пък, на които се пуши дима се стеле към входа - с други думи "залива" масите за непушачи
96
0
 
0
 
! Отговори
x преди 14 години
Предлагам, всички пушачи да се наврем в стаичката-пушком на "Коалиция за България" и без това нишо друго не правят там.