Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите

По-малко приказки, повече работа, призова Лазар Груев
25 фев 2010 10:53,
315
Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

"Ще стисна зъби за последен път и ще спазя джентълменското споразумение, което постигнахме с премиера Бойко Борисов преди 10 дни, да не коментирам действията и резултатите от тези действия на други институции".

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев преди днешното заседание на ВСС.

По думите му българските съдии нямат повече търпение да слушат непрекъснато безпочвени и немотивирани твърдения.

Още по темата

Груев призова институциите по-малко да говорят и повече да работят.

"И ако си послужа със спортни термини, за да ме разберат някои, всеки бяга по своята писта", каза шефът на ВКС.

По думите на Груев всеки честен български гражданин, каквито са мнозинството от съдиите, безрезервно подкрепя политиката на нулева толерантност към престъпността, "която някои наричат война".

Тази политика обаче трябва да се води само и единствено в рамките на закона, посочи Груев.

Той допълни, че няма и не може да има война между институциите, тъй като тя вреди на държавността и на честния и справедлив процес.

В заключение Груев каза, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е политик и говори като такъв.

"Аз говоря, макар и рядко, и сега, и винаги, единствено като професионалист – съдът няма друг език", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
1
 
! Отговори
2222 преди 14 години
MAFIOT SAS SADIISKO RASO ...ZASTRELQITE GO BE .....
219
0
 
0
 
! Отговори
WWW преди 14 години
PO NAGLA I KRADLIVA KOMUNISTICHESKA MUTRA S OCHILA NESAM VIJDAL,KAK DA GO OBARKASH ....
218
0
 
2
 
! Отговори
ввввввввввв преди 14 години
наглеци, крадци, престъпници със съдийски и прокурорски тоги. Знаете ли, че съгласно закона в България, съдиите отсъждат според вътрешното си убеждение? Нали е ясно, че това вътрешно убеждение има парично изражение!
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ШЕФЪТ НА МУТРИТЕ С БЕЛИ ЯКИЧКИ
216
0
 
3
 
! Отговори
Кодът на Стискащия преди 14 години
Кодът уж нулева, пък иначе толерантност към престъпността е зов и обет за максимална нежност и обгрижване на евентуално сбараните. Вътрешният министър обаче му пречи на инициативата на Стискащия зъби и той нескрито вдига пръст към "всички инсттитуции" - да си гледат работата. Съдът обаче ще си гледа ли своята, това е въпрос и грижа САМО на съда, нълтъй. А иначе въпрос съвсем НЕ с повишена трудност е защо Стискащия зъби нервничи, че НЯКОИ вместо нулева "толерантност" казват "война".
215
1
 
8
 
! Отговори
gazdow преди 14 години
народен съд за българските съдии.
214
0
 
5
 
! Отговори
Киреза Стирянов преди 14 години
на 267...Айде бе,били вкарвали престъпници в панделата...ще се пукна от смях..Затворите са пълни с ***-кокошкари,а истинските престъпници които са виновни за ужасяващата действителност се разхождат на свобода,уж болни,направо умиращи щом ги пипнат с пръст.Боже как не измряха до сега с тези им "болести",които никак,ама никак не им пречат да грабят и убиват като пладнешки хайдутяги,че още и министри да стават..Божеееее,защо си забравил вересиите си в България..Смехуранчоооооооо.......
213
1
 
4
 
! Отговори
зъл преди 14 години
А дали обвиненията са безпочвени? Всеки който се е сблъсквал със съдебната система добре знае за какво иде реч - корупция, далавери, безхабернос. Само претенциите са им високи! Крайно време е за радикална промяна в тази система. Тя беше бетонирана от Лукановата Конституция и е същата, каквато си беше преди 50 г. Време е и тя да бъде променена!
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
М А Ф И Я !
211
0
 
4
 
! Отговори
кодов преди 14 години
По принцип имаш право.Обърни внимание обаче,че това което пишеш се разбира за нормална съдебна система в нормална държава.Навярно обаче си проспал факта ,че нашата съдебна система е нпадната от едно раково заболяване,от което няма спасение.Надявам се не си забравил,за варненския съдия и адвокат,дето изнудваха и убиха рекетирания бизнесмен.Във всичките големи престъпления разкрити напоследък непременно има и някой от съдебната система ,който помага прикрива и сам участва в рецидиви.
210
1
 
4
 
! Отговори
Раз печки, раз кюнци преди 14 години
Всички съдии на кръст.. мамицата им престъпна *** ама и българина заслужава да го мачкат като е толкова наивен. Скоро в България само престъпници ше останат.
209
0
 
3
 
! Отговори
Бачо Киро преди 14 години
Че трябва да се разкарат тея съдии е ясно, но как да стане това. При мажоритарно избиране на съдии народа лесно може да бъде подкупен отново, как един човек да разбере кой става за съдия и кой не като не ги познава. По скоро закона така трябва да се промени, че съдът да има панс да бъде подведен под отговорност. Независим съд не може да съществува. Нека да е зависим но от народа
208
0
 
4
 
! Отговори
Dale Carnegie преди 14 години
Помните как беше написана конситуцията. Знаете как се назначават съдии. За какво говорим, стига приказка, нов съд и промяна на закона за избиране на съдии.
207
3
 
1
 
! Отговори
ЕДИН преди 14 години
Много от тук пишещите са малки и не помнят комунизма но скоро ще го видят когато ББ промени чл. 1 на конституцията а само това му остава и си е тато. Очакваите скоро да ви посети и Явор Колев защото всичко писано се знае от кого и каде се пише.
206
0
 
0
 
! Отговори
метла преди 14 години
Най-точното е : хвани едните, та блъсни другите ! Резултата е налице пияни *** пребиват ватманка ...
205
0
 
1
 
! Отговори
васко преди 14 години
Браво така е точно така си и става между другото!
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Полицай хваща престъпника по заповед на Батко обаче офертата на престъпника е прекалено съблазнителна!! Какво следва?ченгето представя лоши доказателства пред съда и съда пуска престъпника на свобода !! Ченгето хем хванало престъпника, хем взело парите, хем ДРУГ му е виновен***70 000 подобни елементи се расхождат и тровят държавата с подобни инсиноации. А народа едвам смогва да им плаща ЗАПЛАТИТЕ на 7 0 ХИЛИЯДИ душички!!
203
7
 
3
 
! Отговори
репресиран преди 14 години
Възмутен съм от това че Цветанов , Бойко и правителството не спират да се оправдават със съдиите и не спират да говорят срещу тях..-докато съдиите до днес мълчаха и пазеха благоприличие !!Всички имаме телевизори, всички гледаме американските серияли на полицейска тематика и виждаме как те провеждат разследване, събират с много жертви доказателства и как ги представят пред съда , как протича съдебният процес и какво уважение и респект показват те към съдиите !!! Какво е положението при нас ? 70 000 полицаи нямат и понятие от полицейско разследване ! Още по лошото е, че нямат и желание да изпълняват качествено задълженията си - за сметка на това те се оправдават ежедневно със съдиите, в очеизваждащите опити да си пробутат псевдо материялите събрани по най лошия начин, и докато това е така няма да имаме престъпници в затвора!Изпитвам тук огромни подозрения за амбицията на правителството да ПОДЧИНИ в краката си БЪЛГАРСКОТО НЕЗАВИСИМО ПРАВОСЪДИЕ!! Която амбиция народа не би трябвало в никакъв момент да позволи !!Не може и е смешно да се желае синхрон на съдиите и то с прокуратурата и полицията!!Те са Темида Те са НЕЗАВИСИМИ мерят КаНтара !!ДЕМОКРАЦИЯТА Не може да ги Тласкате в различни посоки!!! Как ще кажат че това тежи повече от другото след като КАНТАРА показва друго???ТРЯБВА СПЕШНА РЕФОРАМА В ПОЛИЦИЯТА !!! ТАМ Е ПРОБЛЕМА И ДЪРЖАВАТА НЕ Е НА МАФИЯТА!!!
202
1
 
4
 
! Отговори
ъхъм преди 14 години
вЕрвайте му, затова тука всички бандити се разхождат на свобода.
201
2
 
2
 
! Отговори
Asen Petrov преди 14 години
..Lazere, Lazere...,ni6to ne stava...