Нов край на края на кризата прозря Дянков

Ще излезем от нея в края на 2010-а, каза министърът
26 фев 2010 19:25,
279
Нов край на края на кризата прозря Дянков
Снимка: Булфото

След като през ноември обеща да изпълзим от кризата през май 2010-а, финансист №1 удължи срока й до края на т.г., а може и до началото на 2011 г.

Още по темата

"Излизането на страната от кризата ще се случи в три етапа. Първият е икономиката да излезе от кризата и това ще стане в следващите два-три месеца. След това е ред на хазната и данъците, като приходите там ще се увеличат след четири-шест месеца. Последно ще се реши проблемът с безработицата, като очаквам процентът на безработните да спре да се увеличава от шест до девет месеца“, обясни министър Симеон Дянков и отново повтори, че срокът е някъде в края на 2010.

"Трябва малко време да се стабилизира ситуацията в страната", подчерта той.

Според него първият етап на реформата в данъчната система е добър, но въпреки това няма да се бърза със следващ, тъй като не е нужно постоянно държавата да е в реформа. 

В момента отваряме т.нар. данъчни досиета, като се извършват проверки с 10-годишен период назад.

"Ако парламентът поиска от Министерството на финансите да отвори икономическите досиета, за които говори Георги Първанов и да бъдат проверявани приватизационни сделки, ние сме готови да сформираме екипи. До момента към министерството няма такъв иск", допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
13
 
! Отговори
Тъпак преди 14 години
Бибиткото отмени кризата през март, Лудия през май, а сега 2011? *** сме, че гласувахме такова доверие на пълни безхаберници и аматьори.
223
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Магарето си остава магаре, дори ако вози хазната на султана. - арабска поговорка
222
2
 
12
 
! Отговори
до 224 преди 14 години
ами така се получава - ние българите сами се закопаваме.вместо да купуваме българси домат, предпочитаме турски - защото бил 10 стотинки по-евтино.Нищо,че има вкус на хартия.Това се случва със всички производства - рано или късно те намалят и биват закривани или продавани.После имало 30% безработица.Ами ние сами си я правим тази безработица,защото парите,които харчим изтичат в чужди икономики и никога не се завъртат у нас.
221
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какъв е този кондом пък?Да не би да го обслужват с него?Проклето ***.
220
2
 
11
 
! Отговори
Доктора преди 14 години
Този "изхвъргач", искам да кажа ФУКЛЬО, си живее живота в Бояна и ние му плащаме разкоша.Какви осигуровки, та той е изтъкан от злоба и няма нужда от мидицинска помощ, защото си е директно за 4ти километър и дори за едно по-реномирано заведение, което се намира в Карлуково. ВРЕДЕН за БЪЛГАРИЯ откъдето и да го погледнеш!
219
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това правителство има добри намерения,обаче е факт,че това е най-некадърното правителство за последните 20 години.Само с желания не става,трябва и акъл!Дянков си мисли,че тука е като на Wallstreet - купуваш,продаваш и работата става.В една реална икономика се вижда колко е експерт.
218
0
 
2
 
! Отговори
МИРКО преди 14 години
ДО 224ХУБАВО ДЕ, КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ ? САМО КОНСТАТИРАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ. АЗ СЪМ ОТ РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА, ЗАНИМАВАМ СЕ С ПРОИЗВОДСТВО. ЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ВАПРОС. МОЛЯ ВИ ПРЕДЛОЖЕТЕ ИЗХОД.
217
1
 
7
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
206,не съм никак, ама никак фен на икономиката на САЩ, но шапка им свалям за това, как са организирали временната заетост по време на кризата1929-33година.Всички, които са били безработни от мъжете им е осигурена работа по инфраструктурни проекти.10 % от заплатата им остава при работещите, 90% пращат по пощата на семействата им.Тогава са построени мостове, язовири, пътища, обществени сгради и какво ли не, с минимален разход на държавата.А и народа се е научил на ред и дисциплина.
216
0
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
216-ти, мойте поздравления за бълзия и точен анализ на ситуацията.Мога само да кажа-излъгаха ни преди 20 години с хубави приказки за свобода и демокрация като шестокласничка късно вечер след дискотеката....
215
0
 
6
 
! Отговори
ааааааааааа преди 14 години
дали през последните 36 месеца Хер Флик си е платил осигуровките??и има ли право на медицинска помощ??защо мълчи НАП??въпроси,въпроси.И ако тои е от убавия материал на ББ,какво да кажем ние от лошия??
214
0
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
прод.на 224.Но си прав-трябва производство и износ.Като не можем да сложим защитни мита, можем да създадем условия на тези, които искат на работят и произвеждат да го правят!Данъчни облегчения, безлихвени и нисколихвени кредити срещу 500%гаранция,опрощаване на част от данъците при доказан износ и влизане на свежи пари в икономиката, търсене на стари връзки и пазари на държавно ниво.За какво са ни толкова посланници и аташето по целия свят?Само 20% от старите пазари да възобновим ни стига!
213
0
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
222, не претендирам да съм икономист, но това, което говориш, за баланс между внос и износ изобщо не го вярвам!!!Нащата държава живее от подаяния на ЕС наречени траншове по ...., от парите, които гастарбайтерите ни с кървава пот изкарват навън и пращат на семействата си тук, и от кредитния балон ,надуван щедро от банките.Какво производство, какъв износ?та ние даже доматите вече внасяме от къде ли не!!!
212
3
 
5
 
! Отговори
JIVKOV преди 14 години
така ви се полага даже е малко трчбва да се вдигне бечработицата трчбва да поскипнат всички стоки белким тогава се сетите да правите нешто сега само стоите и чакате да падне нешто нооо не готованковци тежик ште ви е живота от тук нататиккризата сега започва в бг нали знаете всичко идва от после при нас..
211
0
 
6
 
! Отговори
МИРКО преди 14 години
ДА ОКРИМ: КАКВО ПРАВИ ЕДНА ФИРМА КАТО НЯМА ПАРИ? ТЪРСИ ЗАЕМ. ДЪРЖАВАТА КАТО НЯМА ПАРИ , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИНЖЕКТИРА *** В ИКОНОМИКАТА КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ? ЗАЕМ И ПРЕЗ БЪЛГАРСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ И ПРЕЗ ТЪРГ. БАНКИ НАЛИВАНЕ ЯКО. ДАЖЕ И 30% ОТ ПАРИТЕ ДА НЕ СЕ ВЪРНАТ, ПОРАДИ КРИЗАТА, ПАК ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ПО ЕВТЕНО КАТО НАЦИЯ И ДЪРЖАВА. НАЙ-ЛОШОТО ЗА НАС Е ДА СЕ ЗАТВАРЯТ ПРОИЗВОДСТВА И БАЛАНСА ВНОС/ИЗНОС ДА СЕ ВЛОШАВА. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЛАГАМЕ МИТА И ДА СТИМУЛИРАМЕ ИКОНОМИКАТА.
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
216. Bankite sa 4uvdi - wzemat ot tam kredit s 2% lihwa i ni go dawat po 7-7%. Zelen4ucite gi wnasqt za]oto mutrite izkupuwat za vylti stotinki na[ite i selqnite nqmat smetka da gi proizwevdat.
209
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този дето е ударен по мъ...те ще ни докара такава беля че после не до2011 ами до2100 няма да излезем от кризата. жалко за командира Костов че играе по неговата *** но си мисля че това е умишленно немога да си преставя икономист като него да се съгласява с приумиците му и се насажда в мен натрапчивото усещане че гаргамел си отмъщава на народа ни че не избира него великия командир.
208
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЛИХВАТА НА БНБ рекордно ниска -0.18% от 1ви Мартзначи аз ако съм банка - вземам от БНБ на 0.18% и ги давам на обруления народ на 10% а Дянката гледа умно и раздава малки пици
207
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 14 години
В FR още се продължава затварянето на държавни и частни фирми,предприятия,намаляват държавните служители и чиновници,много промени и в здравното осигъряване в полза на държавата,така че още се ръши,след което ще трябва да започне да се гради,но кога ще стане никoй не знае.Разликата обаче е на Запад политиците са по малко крали и имат държавни резерви
206
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей,*** измислен.А върви си в Америката та и на нас да ни светне пред очите.Че откакто сте на власт само растеж на цени,закриване на болници и други такива.Вашта майка *** ***.
205
3
 
7
 
! Отговори
окрим преди 14 години
Откъде пари за наливане? От дефицита ли? Пише се сТимулира - потреблението зависи от платежоспособността. Дохода на безработните ли да увеличи от нямането Дянков? Структурата на икономиката ни е такава, че зависи от външни фактори. Банковата система е на чужденци. Производството ни е минимално. И плодовете, и зеленчуците ни ги внасят. Индустрията се сведе до смешни размери - отказахме се сами от нея, за да не правим конкуренция на тарикатите от ЕС. И кой е виновен? Ренегати и подставени политици