Али Юзеиров: ОТОМАН- това е съвпадение

Много хора сме, твърди пред Dnes.bg един от инициаторите на новата партия
1 мар 2010 20:34,
409
Али Юзеиров: ОТОМАН- това е съвпадение
Снимка: БГНЕС

От близо седмица във виртуалното пространство циркулират съобщения от Юзеир Юзеиров за учредяването на нова "политическа партия – Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък (ОТОМАН)".

Брататя Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.

През ноември те се опитаха да регистрират партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Към началото на март "партия ОТОМАН" е единствено виртуален проект за "силна държава, която насърчава толерантност, отговорност, морал и солидарност между своите граждани" (цитат от постингите на Юзеир Юзеиров).

Ще се опитат ли братята от Славяново да създадат нова партия или става дума за поредната медийна димка. Потърсих за разговор Али Юзеиров:

Ще участвате ли в ОТОМАН - новия проект на вашия брат, г-н Юзеиров?

Да, участвам в проекта. Много хора сме. Какво точно ви интересува?

Кога и къде ще бъде учредена партия ОТОМАН?

Този път, като се подготвим с всичките неоходими документи, ще направим учредително събрание. И този път нашите членове се разписват на декларации, всичко както си му е редът, и ги пазим като очите си.

Каква е разликата между Мюсюлмандемократичния съюз и партия ОТОМАН?

Вижте сега – разлика в устава и в идеите няма. Но тъй като българското общество, българският гражданин като че ли не беше готов да приеме една такава партия с думичката „мюсюлман“ и решихме...а и може да сме сбъркали нещо в регистрационните изисквания ... и не получихме до ден днешен някакъв резултат... и решихме да променим това статукво. След като обществото не е готово да приеме някаква такава толерантност, ние решихме да направим друго сдружение.

Вие смятате, че новото име на партията ще е по-приемливо за обществото?

Ние не търсим конфронтация. Ние започваме с думичката „обединение“, ние не искаме конфронтация с никого, ние искаме да се обединяваме. И това е заложено в цялото наименование. Много журналисти днес ми звъняха: ама „отоман, отоман, отоман“. Това е съвпадение. Кой както иска така да го вижда.

Още по темата

През октомври миналата година на официалния сайт на "Мюсюлмански братя" беше публикувана информация за вас и Мюсюлмандемократичния съюз. Имате ли някакви отношения с "Мюсюлмански братя"?

Нямаме никакви отношения с различни хора от български граждани.

Как ще финансирате новата партия ОТОМАН, г-н Юзеиров?

Повярвайте ми, че финансите, които влагаме, са наши доказани лични средства. Имаме някакви готови средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
9
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Какво да направим ние-гражданите на тази страна.Грешка ли е да се месим,грешка ли е да вземаме страна и да покажем на Доган и Юзеир Думуз,че свинщините им ,както и опитите да ни разделят на турци и българи,са нещо заради което,народа ще ги унищожи.След освобождението ни от турско робство,в БГ остават големи групи турци,защото това е бил дома им.Българите заживяват с тях и така до днес.Доган и Юзеир имат нещо против това и са нагли за да го показват и развяват постоянно,заедно със заплахите си.
98
1
 
1
 
! Отговори
ПОТИСКАНИЯ преди 14 години
ВЪВ КОСОВО СЪЩО СЕ ЛЕЕШЕ КРЪВ
97
1
 
7
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Абе службите за национална сигурност няма ли най-после да се намесят адекватно , това е партия на верска основа конституцията забранява такива партий и да вземат да проверят от къде са им парите за финансиране на такава партия, че утре Муамар ще каже джихад за ЕС и *** *** ще почнат да слагат боби тук там!
96
1
 
9
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Народа обаче трябва да го направи.Всички имаме приятели турци,ако нямаме вероятно сме на друга планета.Аз съм роден и учил в Силистра и до 20-та си година живях там,а там е една от големите турски общности.В у-ще учих с тях,в квартала играехме с тях,детството ми мина около турски приятели.Родителите ми имаха приятелски семейства турци и ме възпитаха в разбирателство с всички религии и народности.Сега някакъв ***-Юзеир Думуз иска да ни раздели с огради,а Доган го прави вече 20 години.
95
0
 
8
 
! Отговори
българче преди 14 години
защо ли не се учудвам,че ще правят нова партия,след като не им разрешиха да направят мюсюлман.....еди какво си.Може би защото живеем в толерантна България,която е тъпкана толкова векове от кого ли не.А може би защото в БГ вече не се учи и истинската история.Българино крайно време е ОСЪЗНАЙ СЕ
94
0
 
9
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Ако сме истински българи,не трябва да търпим,псевдо водачи на псевдо партии,като Доган и Юзеир да тормозят и ограбват труда на хората гласували за тях.Не трябва да оставяме нашите турски съседи на милоста на Доган-гада грабил и унищожавал собственноста,съзнанието,спокойствието,труда и ЖИВОТА на българските турци.България трябва да пази НАРОДА СИ,Доган не е България.Турските българи са под робство от 20 г.,а държавата не може да се намеси,заради заплахите от бунтове,отправени от Доган.
93
0
 
5
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
За жалост турците в БГ страдат и след 10.11.89г.За тях така и не дойде демокрацията,Доган се постара да им осигури нов тоталитарен режим-ДПС-РЕЖИМ.Доган 20 години тероризира турските българи и ги смята за собственост на ДПС.Турците в БГ са под ботуша на Доган и имат права,колкото един затворник.Сега Юзеир Думуз,се бута в краката на Доган.Дали за добро,или е поредния ТОТАЛИТАРИСТ,ИЗПОЛЗВАЩ РАБОТЛИВИТЕ И ПОКОРНИ НА ВОДАЧИТЕ СИ бгТУРЦИ,ЗА СОБСТВЕННА ПЕЧАЛБА?Скоро ще видим.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Повярвайте ми, че финансите, които влагаме, са наши доказани лични средства"-що ли не може да ме убеди в това?!?А пък за такава провокация в мюсюлманския свят никак няма да му простят,може и да се полюлее и на въжето дори,само тука дето политиците ни са такива заспали ......... че и на най-гнусния *** ще се надупят!На всички им омръзна от тези двамата!Дори и турците в БГ не искат да чуват за тях!
91
0
 
5
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Можем само да предполагаме,какви са мотивите на този ДУМУЗ Юзеир.Дали отвън ,някой му плаща за да саботира постигнатия преди век мир м/у живеещите в БГ хора с различни вери.Дали от тук,някой му казва,какво и как да прави за да разклати нормалното съжителстване на хората и да посее семената на страха и съмнението.Който и откъдето и да го командва,Юзеир Думуз не трябва да бъде търпян.Заради интересите на един Думуз,не може да съдим за цялата турска общност.Турците в БГ страдат и след 10.11.89,
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Още една дъвка за простолюдието.А то нали е простолюдие веднага *** кукичката.А това , че скоро не е взимал заплата и , че Доган не смее никой да го пипне са бели кахъри.
89
3
 
7
 
! Отговори
той преди 14 години
ако продължи тази глупост-ще се лее кръв! тогава стратегията за излизане от кризата се обезсмисля
88
3
 
5
 
! Отговори
сетих се преди 14 години
ааааа да вееее , това е дело на атака за да не бъдат забравени!!!щот с тия пиянски истории и с тези башибозушки истории по лифтовете се видя що за стока са ***!!!и сега с тези *** ОТОМАН си мислят , че пак ще излъжат простия БГ
87
0
 
13
 
! Отговори
Dan преди 14 години
СМЪРТ за ОТОМАН - Силен Мъжки Ъперкът и Равносилна Толерантост за Обединение за Толерантност, Отговорност, Морал и Алтернативен Напредък , ....просто съвпадение
86
17
 
1
 
! Отговори
Юзеиров преди 14 години
да живее ОТОМАН !!!
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако тази партия се регистрира лично ще ги убия и двамата барабар с кучето Духан.
84
6
 
5
 
! Отговори
Ataka преди 14 години
Ако не гласувате за Атака така ще стане. Нека всички да излезем на протест, да свалим това продажно правителство и продажния президент. След което най-великият българин Волен Сидеров ще поеме фунцкиите и на президент и на премиер, ще забраним всички политически партии, за да изчистим България от предателите и ще изгоним всеки който не иска да бъде българин.Атака победа.
83
2
 
14
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 14 години
...БОРИСОВ СТИСНИ ИМ ТОПКИТЕ ,НЕ ГИ ПОЧЕСВАЙ САМО..!!!!!!!......ПОЗОР ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......ПОКАЖИ ЧЕ СИ МЪЖ И БЪЛГАРИН.. .АКО СИ ..!!!!!!!!!
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако и тази партия се регистрира,наистина ще се убедим,че нямаме държава.Това е супер нагло вече!
81
2
 
10
 
! Отговори
zhikan преди 14 години
не се ли наигра вече този ***!
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма ли кой да ги спре тези?