Колко всъщност взимат Цецка Цачева и останалите

Депутатските заплати скочиха в условия на криза
4 мар 2010 12:35,
306
Колко всъщност взимат Цецка Цачева и останалите
Снимка: БГНЕС

„Да преживеем кризата в лукс” – такъв бил лафът на мутрите в началото на 90-те години според романите на Христо Калчев.

Нещо такова се случва с депутатите тези дни. Докато МВФ настоява за замразяване на заплатите, а финансовият министър Симеон Дянков говори колко е важно да се „върже” бюджетът, депутатите съвсем несимволично (по Симеон Сакскобургготски) си увеличиха заплатите.

Причината е, че според Националния статистически институт през последните три месеца заетите в обществения сектор взимат по 37 лева повече.

Още по темата

Понеже депутатската заплата е равна на три средни, увеличението за народните представители е точно 111 лева.

Всъщност не точно, а поне с толкова. Защото депутатите взимат пари и за участие в комисии, както и за ръководните постове в Народното събрание, които заемат.

Според Цецка Цачева няма интрига, защото начинът, по който се формира депутатската заплата, не е променян от Великото народно събрание.

„Категорично отричам всякакви спекулации за процентно увеличение на възнагражденията, твърденията за в пъти по-високи заплати”, обърна се задочно Цачева към независимия Яне Янев, който преди ден изнесе данните.

И все пак сумата, която Яне обяви, е същата, която Цецка призна, че получава – 3576 лева. Също толкова получават премиерът Бойко Борисов и президентът Георги Първанов.

Обикновен депутат, който всеки ден ходи на работа, но не участва в ръководството на която и да е комисия, получава 2307 лева.

Естествено, такъв депутат няма. Защо няколко месеца след началото на мандата на 41-вото народно събрание дисциплината не е това, което беше.

Малко след изявлението на Цачева, по време на дебат за закриване на болници, в залата присъстваха не повече от 100 народни представители. Както знаем, сме избрали и съответно пратили на работа 240.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
11
 
! Отговори
Илия преди 14 години
Абе народе мой, прави ли си още някой илюзия, че ББ, ИК, СС, ГП, ЯЯ, АД, Чоко, Боко, *** и Пульо... и прочее *** им дреме за вас и мен! В тази страна и на теория не се знае какво е почтеност, достойнство, уважение. Икономическият роб не е способен да мисли позитивно и продуктивно. Подхвърлят му се зрелища, пуска му се чалга, сипва му се евтина ракия... и така до следващите избори. Според мен от тая тюрма изход няма.
209
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нахални и нагли хора са нашите депотати....най добре е да си направят заплатите по 100 000 лв дано са доволни.
208
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Za uveli4enie na pensiite nqma pari,danacite se vdigat,samo,4e za deputatite vinagi 6te se namerqt.Mnogo rabotqt tezi hora,ei!Nqkoi daje ne idvat na rabota,kadeto se iska samo da stoi6 i da glasuva6 razni zakoni.Za tqh ne vaji kazanoto:"Az se pravq,4e rabotq,te se pravqt,4e mi pla6tat!"
207
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АНОНИМЕН ДОБРОЖЕЛАТЕ, добави си поне "л"-то накрая, или си знаеш, че не си доброжелател? Хайде, скрий се! Нали ти е много важна работата и печелиш толкова добри пари от нея? Какво се моташ тука, да дразниш хората. И от какво ги вадиш парите, да не си някой мазен магистрат, който си уговаря рушвети по скайпа? Или си наркотрафикант, от тези, които причакват децата ни пред училището?
206
1
 
13
 
! Отговори
aна преди 14 години
Как се сетиха да замразят и намалят заплатите в държавния сектор ,да си бяха променили и правилника в Народното събрание.....За едни е криза и стискайте зъби,а за други...Впрочем много ми се иска Премиера да го обясни....
205
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен Доброжелате преди 14 години
Младините им минаха в доволен и осигурен живот, всички с носталгия си ги спомнят.Деца са отгледали, сега да им помагат, нали така?Кажи ми един пример на действащ инж. , който "блъска" за 300 лева?
204
1
 
7
 
! Отговори
. преди 14 години
И ти най-вероятно си от "нашите" хора с хубавите заплатки. Отроче на "случайни" хора, уредено на сладка "работа" със сладка заплата.
203
0
 
6
 
! Отговори
. преди 14 години
Още ли си тук, кон с капаци?
202
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е добре бе по колко да вземат? По 250 или 300 лв?Тогава ли ще сте доволни?
201
1
 
3
 
! Отговори
ХАХА преди 14 години
ЗА ДА СПРЕТЕ ДОБРОЙЕЛАТЕЛЯ ДА ПЛЯМПА ПРОСТОТИ НАТИСКАЙТЕ ЗНАКА ВНИМАНИЕ МАЛКОТО ТРИЪГАЛНИЧЕ С УДИВИТЕЛНА!!! НЕЩО СЕ ИЗПОКРИХА ЗАБЛУДЕНИТЕ ГЕРБЕРИ
200
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен Доброжелате преди 14 години
Съпругът ми работи на смени и блъска, яко и то в отрови и шум - за 300 лева.---------------- Еми не моа да ви мисла тогава, аз за 300 кинта не бих си губил времето. По-добре да отида в Чуждестранния легион, да крада или да мия чинии в Германия, отколкото да съм горд специалист с 300 кинта доход. Пак твърдя, че ако стоиш втори месец без заплата, това си е твой проблем с работодателя, нали не си на държавна работа?
199
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кого виждате на снимката-Лъчо мозъка,който с вродената си доразвита през живота интелигентност успя да се прочуе с това ,че прбивал семейството си и пътувал на аванта срещу незнайно какви ангажименти в чужбина с приятна дамска компания, дъртата мома Е.Михайлова ,с чиято помощ беше разграбена България и другата БабаЯга дето все още си мисли че е в съда и открива и закрива съдебни заседания .Гнусни мръсни мекерета -тъй ли не се свършиха.
198
0
 
15
 
! Отговори
Читател преди 14 години
"Кучетата си лаят, керванът си върви." - народна мъдрост."По делата им ще ги познаеш" - библейски текст.Следващия път пребройте поне до 10 преди да гласувате. Един миг невнимание в изборния ден ще ти струва поне 4 години страдание. В края на краищата един много мъдър човек го е казал отдавна и това се доказва ежедневно вече повече от 20 години: "Всеки народ си заслужава управниците".
197
1
 
6
 
! Отговори
Кирил Петров преди 14 години
Типичен пример за човек наместил се добре в тесния заобикалящ го кръг от хора!И хората около мен взимат по2-3 бона но в същото време родителите ми с по 30 години стаж,с по едно не толкова незначително инж.пред имената блъскат в действащи, печеливши предприятия за по 250-300лв и то в град не на майна си райна!Не говори,че няма глад!Тези хора никак не са търкали бюрата и въпреки това с тези мизерни пари са изхранили децата си.Младините им минаха в мизерия и сега пак!А по-малките градове какво е!?
196
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен Доброжелате преди 14 години
За 240 лева какво се работи? Пазач на паркинг? Портиер? Да не би строителите или шофьорите да взимат по 240 лева? В България с 20 евро се купувала храна за един ден, а в Германия - за една седмица! Хайде, моля ви се... Стига изсилвания.
195
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наглите-вече обърках поредността на сериите !
194
0
 
7
 
! Отговори
kamyk преди 14 години
А бе тук има коментатори дето не са си взимали хапченцатаМиличък Анонимен доброжелател ако ти си излязъл от хралупката си някога надали ще говориш подобни глупости,та в любимия ти град има хора с заплати в пъти малки от нормалните.А да не говорим за специалисти дето ходят да готвят по кръчмите или за хора доволни и на малкото защото ако го загубят и него ..........е те няма да умрат гладни ще дойдат да поискат от тебе.СССМЯХ АМА СЪС СЪЛЗИИИИИИИ
193
0
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАА преди 14 години
НЕЩО СЕ ИЗПОКРИХА ЗАБЛУДЕНИТЕ ГЕРБЕРИ
192
0
 
14
 
! Отговори
до 191 преди 14 години
Не е необходимо да ме уверяваш, за неща които се случват в семейството ми. Като казвам "блъска" имам в предвид както в буквалния така и в преносния смисъл. Е аз съм икономист и съвсем не е маловажна работата ми.Работя минимум 9 часа, и втори месец стоя без заплата.Съпругът ми работи на смени и блъска, яко и то в отрови и шум - за 300 лева.За какво си говорим?
191
0
 
7
 
! Отговори
инж.Гилотин преди 14 години
Всеки депутат да си се вози в собствено возило със собствено гориво, ако ще да си наеме и шофьор. Цецка Цачева също. Може да се затъркалят и с колелета, като в ред цивилизовани държави. Като ще е криза, нека се вижда по поведението на лидерстващите. Не цецка да се прави на английската кралица, а да запретне ръкави и да ОТМЕНИ писмено "добавките" на парламента. Своята собствена - на първо място. Аман от свинщини след свинщини в тая държава!