Без РЗС импийчмънт няма, натърти Яне

Той не вярва, че изобщо ще се стигне до депутатска подписка
9 мар 2010 12:00,
105
Без РЗС импийчмънт няма, натърти Яне
Снимка: БГНЕС

Пред Dnes.bg лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че не вярва на твърденията за инициирането на подписка, която цели да събере подписите на 60 народни избраници, за да стартира искането за импийчмънт на президента Георги Първанов.

"Ама вие вярвате ли, че ще има такава подписка? Тези страхливци от ГЕРБ всеки ден си сменят мнението и се обръщат на 180 градуса. Те са наясно, че в крайна сметка, ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще се стопи най-малко наполовина. И при предсрочни избори си дават сметка, че ще имат служебно правителство и няма да могат да приложат замислената от тях милиционерска диктатура за узурпиране на властта чрез силови средства".

Ако все пак тръгне такава подписка, как ще реагира РЗС?

Очакваме от инициаторите и вносителите й да ни представят юридически мотиви.

Да разбирам, че сте отворени за диалог и може да подкрепите такава подписка за импийчмънт?

Ние сме отворени за диалог, дали ще подкрепим, зависи от това дали ще ни бъдат предоставени солидни юридически аргументи. До момента  в публичното пространство аз не съм видял нито един сериозен аргумент.

Да предположим, че 60-те подписа са факт. Как депутатите на РЗС ще се държат при гласуването в зала, където вече са нужни 160 гласа?

Без РЗС не може да има процедура по импийчмънт. Това трябва да е ясно. И ние затова искаме да видим всъщност какво точно предлагат вносителите на процедурата по импийчмънт.

Защо според вас президентът извади стенограмата, има ли скрит подтекст – да речем за бъдещ политически проект на Първанов?

Още по темата

Всичко е възможно, но ние не считаме, че от това ще произтече кой знае какво събитие, което ще обърне процесите и тенденциите в България. По-страшното е това, което ГЕРБ се опитва да потиска, това е състоянието на икономиката у нас. Данните за реалната финансова стабилност. ГЕРБ води безумна икономическа политика, в резултат на която държавата е изпаднала във финансов колапс. И се опасявам, че ако така продължават процесите, може да се стигне до финансов банкрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
56
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
Е, ако някога съм имал някакви съмнения относно господина на снимката, вече нямам никакви! Господина е ГМП /генно модифициран политик/ , само че основните БСП гени като по- силни започнаха да надвиват.
5
9
 
65
 
! Отговори
Даниел преди 14 години
Тоя БОБЪР нема ли да престане да плещи глупости не мога да разбера ?!
4
15
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЗИ ИМПИЧМЪНТ НЕ Е И НУЖЕН. ПРЕЗИДЕНТСТВОТО Е МОРАЛНА ИНСТИТУЦИЯ. ДОСТАТЪЧНО Е ТОВА , КОЕТО ГОЦЕ ПОКАЗА. ОСТАНАЛОТО ЩЕ Е РАБОТА НА НАРОДА.А ТОЙ Е МЪДЪР, ЩЕ СЕ СПРАВИ С ИЗВОДИТЕ. А ПЪК ЯНЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.
3
40
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво Яне! Радвам се, че гласувах за теб! Следващия път пак ще гласувам за теб.
2
15
 
65
 
! Отговори
Комедия преди 14 години
Този жалък комедиант пак се появи. Изобщо, защо журналистите му обръщат внимание. Толкова ли им е паднало нивото :)
1
17
 
66
 
! Отговори
ГЕРБ преди 14 години
не ни трябваш Яне