Божидар Димитров: Процесът срещу Спаска е политически

Всеки път ни отказват дипломатически представител на делото, сочи министъра
13 мар 2010 10:55, Красимир Ангелов
190
Божидар Димитров: Процесът срещу Спаска е политически
Снимка: БГНЕС

"Това е един политически процес, целящ сплашването на всеки, осмелил се да поиска българско гражданство и български паспорт и изявил своето българско национално самосъзнание”.

Това обяви министър Божидар Димитров пред БНР по повод процеса срещу Спаска Митрова в съседна Македония.

Преди два дни съдът в македонския град Гевгели присъди малката Сузана (дъщеря на Спаска Митрова и Воислав Савич) на бащата.

Съдът постанови още Спаска да плаща по 40 евро издръжка на детето месечно.

"Това не е първият случай, когато искаме на многобройните вече дела, които се водят срещу Спаска, да присъства български представител. Български, имам предвид дипломатически представител,  но винаги е било отказвано”, посочи още министър Димитров. 

Той заяви, че в петък за първи път е било ясно и твърдо заявено от външния ни министър Николай Младенов, че случаят "Митрова” ще бъде лакмус за отношението ни към напредъка на реформите, които прави Македония, за да се приближи до членство в Европейския съюз.

Още по темата

Министърът без портфейл добави още, че за да се промени негативното обществено мнение и езикът на омразата от страна на Македония, България е предложила договор, който предвижда двете страни да се въздържат от този език на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
2
 
! Отговори
Ty154 преди 14 години
стъпете им на тези макета на врата, че много взеха да летят и да ни се подиграват дори такива мижитурки като тях..докъде стигна нашата държава...от златен век до поср*н век. То с хартийки само не става...и сигурно след години първи пак ще подкрепим Македония за ЕС, както и 1ви им признахме държавицата и сега ето на: балгодарност! Храни куче да те лае.
55
4
 
1
 
! Отговори
Todorka преди 14 години
Dobre edno ne mi e qsno na men...Kak e vazmojno 500 000 makedonci da imat bg pasporti i na nito edin da ne mu pravqt problem...vs gi vzemat pasportite sreshtu nqkolko evra v period ot 2 do 3 godini,vzimat si pasportite jiveqt si v Mk i nikoi ni6to ne im kazva.Hodqt si v Evropa kupuvat si koli i nqmat nikakvi problemi..Taq Spaska navednuj ot 2009 godina stava Bg i vednaga makedoncite i pravqt problemi 6toto imala bg samosaznanie,togava kade sa ostanalite 499 000 makedonci deto imat pasport
54
1
 
2
 
! Отговори
... преди 14 години
NA VSICHKI E QSNO CHE E POLITICHESKI. MNOGO NI MRAZELI TIQ MAIMUNI.......OSTAVETE, NE SE ZANIMAVAITE POVECHE, SHTE IM GO VARNEME, MALKO TARPENIE.
53
1
 
1
 
! Отговори
не така преди 14 години
ми видяхме я статията, а и друго видяхме- в а1 половината им новини са или за България, или имат връзка с България.
52
0
 
2
 
! Отговори
така преди 14 години
Айде сега,като прочетохте какво казва Б.Димитров влезте (при желание разбира се) в електроното издание на Утрински весник и вижте статията- Бугарски договор или ултиматум
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като си гладен що висиш пред компютъра, а не работиш а? Работа има-на строжите и сега търсят работа-ако беше отишъл на строеж днес, а не да висиш пред компютъра, днес можеше да изкараш като минимум 30 лева
50
6
 
3
 
! Отговори
Борино преди 14 години
Абе вие не можете да се оправите с българите в България останахме гладни, тръгнали сте да защитавате и да докарвате някой от някаде наречен нов българин просто се скрий някаде не се прави че работиш нещо стар ***
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
след кратък престой при бащата сърбин, детето на българката Спаска Митрова, не желае да чува за майка си. Наистина феноменално! След кратък 80 годишен престой сред сърби, Македония не иска майката си България...Ай рест май кейс..
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако сте гледали 13-я войн, там бандерас имаше една много хубава реплика - минах през земите на араби, татари, българи, за да стигна до викингите. по онова време е имало само България в Източна Европа, никакви Румънии, Сърбии, Украйни, Молдови, Унгарии, Македонии, Гърции, Турции и прочие. Така си пишат и арабските хроники - на север, в цивилизована Европа,са българите, на запад от тях - племена...
47
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
до: разсъмване-Абсолютно съгласна,НО нито "българските учени" ,нито политическият ни елит правят нещо в тази насока. Политиката на България не е национално отговорна, а сервилна ! Пример-ФУРОМ!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
както и да се погледне, българите винаги са били в европа. и траките са от европа, и славяните, и куберова българия, и алцекова, и аспарухова. кубрат - днешна одеса; велика България, Украйна, Фанагория - в Европа, Чувашия, Татарстан, Кавказки републики - все Европа. Просто държават ни се е смалила 20 пъти, това е..
45
0
 
3
 
! Отговори
Хм.. преди 14 години
Е, добре де. Само се парадира със Спаска, това онова, съда в Мак постанови, ще обжалваме, туй - онуй. А за Спаска Мак ли единственото място където можеш да защитищ правата си ? Какво стана със Страсбург...? Като толкова много парадират политиците и медиите, че за загрижени, ей там дайте и 5000 евро и да започва делото където трябва. Поне ще знаем, че ако там отсъдят същото, то ЕС са срещу нас
44
0
 
3
 
! Отговори
разсъмване преди 14 години
Ще се наложи да я ревизираме, тъй като е започнал един всеобщ европейски процес за преосмисляне на национални корени, езици , традиции. Ако останем слепи и безучастни към тези набиращи сила процеси, ние ще се заличим от лицето на земята /не генитично/. И то в едно близко обозримо бъдеке от около 40-50 години! А борбата в Европа няма да се води на плоскостта "Християнство-Ислям", а полюсите ще бъдат АВТОХТОННИ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ срещу ПРИДОШЛИ В ЕВРОПА НАРОДИ...
43
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 14 години
до: разсъмване -Ти лично виждаш ли в обозримото бъдеще ревизиране на нашата история? Нали се сещаш на колко хора истината не им изнася-Русия,Гърция.....да не продължавам,че даже и на нашите пишман учени дето са защитавали научни степени с фалшификати :)
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тя спаска е *** и най обича да застава зад някой човек и да ахка и пуска негоако е достатъчно отворен отзад
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за какво ревем за македония не знам.ако се съединим тя само ще ни дърпа назад.
40
2
 
4
 
! Отговори
desso преди 14 години
как да ти се обясни, че си *** и заблуден, като незнаеш дори в кой век живееш. За да има репресии в Мк, значи има желание от хората там да са българи. Ако никой не изявяваше такова, просто нямаше да има никакви ответни реакции на властта. Политическата върхушка в Мк я е страх, а ти си само един платен драскач, който изказва мнението на 1% от Мк народ.
39
0
 
6
 
! Отговори
разсъмване преди 14 години
Руско-германската натрапена ни теза за нашият азиатски произход-та монголи ли не бяха, та татари ли не бяха, пък някакви балхи от Индия ли не бяха, после "откриха" уногондурско-чукондурския "произход"...Абе с една дума културно-цивилизационният геноцид, който се провежда над нашия народ от нечистите и безморални учЕни от близо и далеч е нанесъл много тежки поражения върху съзнанието ни и самочувствието ни на един древен европейски народ на повече от 3000 години. Гордейте се, че сте Траки!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хаххаха..скоро пак ще се наложи да се извинява този псевдо герой хаххххахаха
37
2
 
2
 
! Отговори
Tanas преди 14 години
Neznam kakvo e pitalo radio Erevan i koi kavo e otgovoril,no tova,che Makedonia krade ot nas NARODNI PESNI naistina e vic. Ne triabva da razchitame na tova,che kato povtorim edna laja sto pati,tia shte stane istina.Zablujdavame samo sebe si