Зам.-министър от ГЕРБ в "Цанков камък"?

"Арнаудов консулт" на Георги Прегьов надзиравала проекта
23 мар 2010 07:00,
55
Зам.-министър от ГЕРБ в "Цанков камък"?
Георги Прегьов. Снимка: БГНЕС

Фирма на зам.-министър от ГЕРБ е надълбоко в аферата "Цанков камък", твърдят от БСП.

Според чевените фирмата “Арнаудов консулт” на заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов е тясно свързана с хидроенергийния проект.

Още по темата

Справка в Търговския регистър показва, че преди да заеме поста Георги Прегьов е имал дялове във фирма „Професионал консулт" ООД - Благоевград и е бил един от управителите на фирма „Консултантска инженерна група", която в консорциум с фирма „Арнаудов консулт" изпълнява строителния надзор на проекта „Цанков камък”.

От МРРБ пък твърдят, че зам.-министърът е излязъл от всички фирми, в които е имал участие.

От "Позитано" 20 обаче настояват, че именно Прегьов надзирава строежа на хидровъзела.

Според левите прехвърлянето на управленски теми към прокуратурата се е превърнало в единствения инструмент на управление на сегашното правителство.

Атаката от БСП идва ден, след като стана ясно, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е взел като консултант по Цанков камък 1,5 млн. лв.

От ДПС вече отрекоха парите за услугите на Доган да са плащани от държавата, Сокола взел милион и половина, но от частна фирма.

В петък премиерът обяви, че от 2004 г. стойността на хидроенергийния комплекс е скочила повече от 2 пъти - от около 200 млн. евро на 460 млн. евро, затова и ще сезира прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
7
 
! Отговори
интересно? преди 14 години
Има ли топла връзка между Доган и ПРегьов ?Наскоро открития МОЛ"Сердика" се построи от турски фирми,а надзорна фирма е пак "Консултантска инженерна група" ,с "бивш" шеф Прегьов..............
54
4
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 14 години
Партията е права дори и да съгреши.Каква комунистическа наглост.*** и долна пасмина.Всички ще горите в ада.Бог забавя не забравя.
53
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПОРЕДНАТА ПАРТЕНКА НА КОМУНИСТИТЕ
52
2
 
17
 
! Отговори
ени преди 14 години
Ако и това правителство не вкара Доган в пандиза,значи че никой няма да може.
51
0
 
11
 
! Отговори
ьььь преди 14 години
Интересно,как това тарикатче се сдобило с такъв голям обект.Сигурно е голям " Специалист"
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ахмед Доган като каза , че около всяка партийка има обръчи от фирми .Всички се ядосаха , че не е така а е казал самата истина
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доган пак ги перецака :) Намери си оправдание за скъпия живот, които води и после накисна това тарикатче зам. министърчето. От цялата работа ГЕРБ пак със свалени ***, а Доган Паша ни се хили доволно. Няма да видим хитрия турчин в затвора, за съжаление ! Не и при това правителство.
48
6
 
24
 
! Отговори
бате Сашо преди 14 години
Няма случайни хора във висшите ешелони,то е повече от ясно и винаги ще бъде така.Аз не гласувах за герберите и сега пак им сърбам от супата...Не ги исках от самото начало,но волята на народа надделя и сега.................
47
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Скоро дали няма да стане ясно, че в този проект е забъркана и Цеци Секса (Цветелина Бориславова на Бойко Тиквата жена та)?
46
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От герп депотати и министри няма случайни хора,предизборно какви неща обещаваха,и се излъгахме че гласувахме за тах...
45
3
 
3
 
! Отговори
АТАНАСОВ-Варна преди 14 години
благоустройството Георги Прегьов е тясно свързана с хидроенергийния проект.Още по тематаИ ДПС се обяви за проверка на Цанков камъкАко ДПС смятат, че НЕК не е държавна, нещо не са наясно!ДПС: Доган е взел 1.5 млн. лв., но не от държаватаСправка в Търговския регистър показва, че преди да заеме поста Георги Прегьов е имал дялове във фирма Професионал консулт" ООД - Благоевград и е бил един от управителите на фирма Консултантска инженерна група", която в консорциум с фирма Арнаудов консулт" изпълнява строителния надзор на проекта Цанков камък.От МРРБ пък твърдят, че зам.-министърът е излязъл от всички фирми, в които е имал участие.
44
8
 
1
 
! Отговори
MiNiSTuR na Ma*ka vi преди 14 години
abe kvo vi e*e 6tom sa ni upravlqva6ti 6te kradat kolkoto si iskat...vas da va slojat na ministurski post i vie 6te kradete 100%no sega prosto im zavijdame...
43
0
 
22
 
! Отговори
hm преди 14 години
"От МРРБ пък твърдят, че зам.-министърът е излязъл от всички фирми, в които е имал участие."Това като го пишете постоянно за хора, които влизат във властта вярвате ли го? Прехвърлил е дяловете на жена си или дъщеря си или сина си и в краен случай на друг роднина или пък на много доверен бизнес партньор. Хора с бизнес влизат във властта точно заради това - да насочат поръчки към фирмите си, защото когато са в опозиция не могат да се вредят. Това е истината, колкото и да увъртате :-)
42
0
 
16
 
! Отговори
да-да преди 14 години
"Излязъл " от фирмата, влязло синчето. Резултат- равен
41
0
 
15
 
! Отговори
смех преди 14 години
"От МРРБ пък твърдят, че зам.-министърът е излязъл от всички фирми, в които е имал участие." ДА всички знаем какво значи "излязъл" от всички фирми, в които е имал участие.... сега проверете каква кола кара и колко имота има и ще видите дали наистина е излязъл!
40
5
 
18
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
Някой да е учуден - аз лично не съм - със сигурност ще излезнат и още хора от ГЕРБ в цялата тази работа - но въпреки всичко смятам че без доказателства всичко е прах в очите на хората-ИНАЧЕ ГЕРБ ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО
39
0
 
23
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 14 години
Хонорарът на надзорната фирма е от 5 до 8% от стойността на обекта. При разходвани досега над 250 милиона сегашния зам. министър Георги Прегьов е гушнал около 20 милиона. Ами ако е принципен Бат, Бойко трябва моментално да го уволни и да го даде на прокуратурата, както постъпи с Масларова.
38
1
 
17
 
! Отговори
Афера преди 14 години
Значи БСП призна наличието на афера? "Фирма на зам.-министър от ГЕРБ е надълбоко в аферата "Цанков камък", твърдят от БСП."
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
xora nikoi nee vinoven baba mi e vinovna
36
6
 
5
 
! Отговори
123 преди 14 години
е и - какво очакваш - може би учителка по руски ще е по-подходяща за поста. нали тия хора трябва да си разбират от работата. или според теб е правилно това че доган като философ консултира хидро проекти и взима 1,5 мил. за дзен - изкуството да направим язовир