ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови

Братята давали подаръци за учредяването на ОТОМАН
29 мар 2010 16:11, Красимир Ангелов
144
ВМРО зове мюфтията да спре Юзеирови
Снимка: Булфото

ВМРО поиска спешна среща с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

В нея ще се настоява за намеса на главното мюфтийство срещу новия опит на братята Юзеирови да създадат партия ОТОМАН навръх Разпети петък.

"Ние, от ВМРО, смятаме, че мюфтийството трябва да попречи на скандалните братя да се възползват от събирането на хора за традиционната петъчна молитва в Томбул джамия в Шумен, за да сформират новата "партия".

Недопустимо е подобно смесване на религия и политика. Ако мюфтийството не успее да спре злоупотребата с религията, ВМРО ще организира протест в непосредствена близост", съобщават войводите в екларация до медиите.

Още по темата

Според тях Юзеирови са наели помещение в хотел в Шумен, в който ще бъде осигурена почерпка за всеки дошъл.

"Така, с напълно случайни и незапознати хора, както и с цигани, срещу подаръци, те ще се опитат да учредят партия", алармират от ВМРО.

Според тях шумната публичност на техните намерения е "хранителната среда за елементарните провокации на братята Юзеирови".

Dnes.bg припомня, че Али и Юзеир Юзеирови планират да създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

В началото на март, в интервю за Dnes.bg, Али Юзеиров обяви, че целта на новото движение не е конфронтация.

"Ние не търсим конфронтация. Ние започваме с думичката "обединение", ние не искаме конфронтация с никого, искаме да се обединяваме. И това е заложено в цялото наименование. Много журналисти ми звъняха: ама "отоман, отоман, отоман". Това е съвпадение. Кой както иска - така да го вижда", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
uzi преди 14 години
всичко е пунта мара.... партия..... те не могат български да говорят та партия.... дават пари за членство на ***.... и ще прокопсат.... ще вземат парите и аиди бати ша гласуваме за теби.... те не могат *** да организират а само ***....гледаи сеир...
24
5
 
3
 
! Отговори
али преди 14 години
Мювтийството да не е върховен съд в България ? ВМРО запознатили са с законите и конституцията на държавата...
23
1
 
2
 
! Отговори
Tedy преди 14 години
1. Ne mislia 4e triabva da ima takva partia2. ako taka partia se suzdade, kakvo mislite 6te se slu4i? 3. ako se ogledate 6te vidite 4e turcia e 345 puti po dobre ot nas / govoria za razvitie ne govoria za strannite im na4ini na prilagane na religia kato zakopai jenata ako e vidiana da govori s muj..4. kx tova 6te bude interesno
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
naroda trqbva da se digne ne spete
21
3
 
4
 
! Отговори
23 преди 14 години
А ся какво ще измислите като това са гласоподавателите на БСП и ДПС
20
1
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Мюфтията Алиш Хаджи е НА ХРАНИЛКА ПРИ СЪЩИТЕ УАХАБИТСКИ ИСЛЯМИСТИ, които хранят и Юзеирови! ВМРО, можеха да се обърнат към арменския поп със същия успех!
19
2
 
11
 
! Отговори
българка преди 14 години
На мюфтията му е през оная работа за протестите на ВМРО.Че нали като ни сложат шалварите и фереджетата ще има повече "правоверни" за мюфтийството му!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
що бе нали герб са ви виновни ,що ви е страх от турците
17
1
 
6
 
! Отговори
До 13 от Гунчо преди 14 години
Ще подходи с АК 47 и РПГ, как ще подходи! Да не си и ти мюсУлманин, та намираш това за варварство? А не е ли варварство заради такива обесници да загиват невинни хора по света, само защото не са мюсУлмани? Аз мисля, че такива хора имат едно основно човешко право - да умрат и да не дишат въздуха на другите!!! Разбира се, не говоря за хилядите мирни и работливи мюсЮлмани, които от векове живеят в сговор и с българи, и с евреи, и с какви ли още не.
16
1
 
13
 
! Отговори
Мария преди 14 години
ТОВА Е ГАВРА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!! НЕ МОЖЕ ТАКИВА ИМЕНА ДА СЕ СЛАГАТ
15
4
 
9
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 14 години
КЪДЕ Е ГОЦЕ ДА ГО ЧУЕМ,ИЛИ И ТЯХ ЩЕ ГИ ВКАРА В УПРАВЛЕНИЕТО.БАЯ ПАРИ ИМАТ.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ква е тая партия отоман ,бе.Не мога да повярвам.Левски ,Ботев,хиляди български войници за това ли мряха ,сега ние да разрешим такав партия в България.Правителството да не спи,а да взима мерки.Това е висша форма на наглост и ние като българи не трябва да го допускаме.
13
3
 
14
 
! Отговори
Мария преди 14 години
Шумен,какво чакате ? Не се оставяйте на мюсюлманите да си развяват байряците във вашият град.Вдигайте се ! Срам за шумналий,срам...
12
1
 
5
 
! Отговори
До 11 от Гунчо преди 14 години
Ти пък откъде си мислиш, че симпатизирам на Гаргамел? Тия, дето могат да помогнат и за щастие познавам някои от тях, отдавна са зад граница, защото у нас ще ги затворят заради нетърпимост към други раси и религии. А тези, дето в България се правят точно на псевдофюрери, са оплетени като свински черва със Сокола, другите бивши, че и настоящите управници. Затова наистина няма спасение - следващия премиер ще е граблива птица, а цялата ни държава ще се прекръсти на Царството на дълбоките ***!
11
3
 
19
 
! Отговори
СТИГА преди 14 години
Коментара ми може да ви се стори краен,но след сутрешните страхотий в МОСКВА.ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН СЪЗДАВАНЕТО НА РАЗНИ ТАКИВА ПАРТИЙ.НИКАКЪВ МЮФТИЯ,КЪДЕ Е ДАНС,ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА.БРАТЯТА КАТО ИСКАТ ПАРТИЯ ГРАНИЦИТЕ СА ОТВОРЕНА ДА ЗАМИНАВАТ В ТУРЦИЯ И ТАМ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ.Дали ще им разрешат е отделен въпрос. И на който не му изнася границите са отворени
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и как ще подходи, ще отиде и ще се сбие с мюсулманите, мога да ти кажа че такива варваски постъпки са характерни за африка, за всичко си има начин, мисля че мюсулманите имат много права в държават и точно затова си кротуват, най-доброто решение на проблема е да се потърси помощ от тях
9
1
 
4
 
! Отговори
engin преди 14 години
интересно с какви хора ще се учреди бе няма кои да ги прегледа и после ги прати в лудница тия в карлуково за там са аве маи така като вдигат шум помагат на боико да си поеме глитка виздух иначе отадавна да ги е спрял някои а мювтията как ще ги спре все едно владиката да спре боико
8
1
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 14 години
Много са 10-15г за последствия , ако не се вземат мерки скоро ще стават и у нас атентати като днешните в Москва.
7
3
 
19
 
! Отговори
Zemevladelec преди 14 години
Аз лично ако има протест ще отида с тоягите за да провокирам !
6
1
 
22
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 14 години
ЗА УЧРЕДЯВАНЕТО НА ПАРТИЯТА ,ДА ПОКАНЯТ ИНЯКОЛКО ЧЕЧЕНКИ ,НО ДА НОСЯТ В ШАЛВАРИТЕ СИ ПОВЕЧЕ ВЗРИВ, ЗА ДА ИМА ПО ГОЛЕМИ ФОЕРВЕРГИ.