Депутатите се цакат с процедури, не могат да започнат импийчмънта

Народните представители на РЗС не влязоха в пленарната зала
31 мар 2010 11:38,
52
Депутатите се цакат с процедури, не могат да започнат импийчмънта
Снимка: БГНЕС

Дойде големият ден на гласуването на прословутия импийчмънт на президента Георги Първанов.

Досега в новата история на България такова нещо не се е случвало. Заради процедурни хватки може и да не се случи.

От сутринта депутатите не спорят по мотивите за импийчмънта, а по въпроса колко да е времето за изказване на всяка партия. Също така – обвиняем ли е президентът Първанов или е в процедура по обвинение. И така от 9:30 сутринта.

Първо, Михаил Миков от БСП поиска да дойде свидетелят – финансовият министър Симеон Дянков. „Идеологът, стълбът, символът на управлението” трябвало да заяви пред депутатите, че не е разбрал, че разговорът му с държавния глава се стенографира.

Искра Фидосова веднага защити вицепремиера. Тя обясни, че обвинението не е срещу него, а срещу Първанов. Президентът е поканен да присъства, но го няма, обърна се към лявата част на залата Фидосова.

След като не стигнаха до консенсус кой е обвиняем и кой - свидетел, депутатите подхванаха нов спор.

Опозицията поиска времето за изказване да е равно за всички. От ГЕРБ обаче отказаха с аргумента, че са им дали максималното време.

„Ако президентът дойде – ще говори колкото иска”, уточни председателят на парламента Цецка Цачева.

И така – до почивката. След това се очертават дълги дебати, а самото гласуване вероятно няма да има успех, защото РЗС не дойде в парламента днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 14 години
Гн-Борисов,предизвикайте избори за парламент.Ще спечелите....
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
днес не трябва да имат надник нищо не работиха
45
4
 
3
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Добре безумието на Боко, Цеца и Искрето свърши. Големият мерек на гербавите да ни занимават с тази глупост още месец очевидно няма да стане. Какво правим от тук нататък Боко? Сядаш и най-после започваш да правиш нещо смислено и рационално? Не ми се вярва. Измисляш някоя друга сапунка? Трудно нещо сценаристите се изчерпаха. Най-вероятно сега ще започнем да слушаме оправдания, че заради неминалия импийчмънт Боко не може да си свърши работата!
44
4
 
1
 
! Отговори
GENCHO преди 14 години
NEGRAMOTNI STE , NE MOJETE DA UPRAVLJAVATE , PONE EDIN IMPICHMAT NAPRAVETE KATO HORATA ! TOLKOVA TAPANARI GLASUVAHA ZA VAS !
43
5
 
2
 
! Отговори
Guru преди 14 години
Tози път Яне ги изцака ,защото в живота всичко се връща , като бумеранг г-да управляващи вие просто сте големи аджамии.....
42
4
 
2
 
! Отговори
мим преди 14 години
да се самозапалят всичките докато ние не сме ги запалили няма такава наглост просто подигравка с народа
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне е ЧОВЕКА, Депутата, само Яне,президент, министър председател, предтавям си го даже и като ЦАР - величествен, строг, но справедлив :)Не щракайте минуси, подкрепете ме, нека сбъднем тази моя мечта :)
40
3
 
10
 
! Отговори
илф и петроффф преди 14 години
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!!!
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
миутромилиционеско това звучи като мултимилионерско бе
38
2
 
19
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 14 години
стоят си там, не знаятдори законите, които гласуват и малките бебета разбраха, че този импийчмънт няма да мине, но работният им ден минава. Сега ще си починат 10 дни понеже много се преомориха, предполагам взели са си заплатите пък и нещо отгоре от разни комисии - да му мисли милият ни народ как ще посреща празника някои не са взимали заплати от месеци
37
5
 
16
 
! Отговори
Viktor преди 14 години
Яне може да е *** ама само той се репчи на Бойко.Всичко царедворничи с пълна сила
36
1
 
14
 
! Отговори
Додо преди 14 години
Знам,че пак от нашия джоб,но те сега си крадът повече,гледам парламента 240 мухлювци ни занимават с глупости,а аз 3-месец съм в неплатен!Поне искам всички да ги виждам по-често как се правят на маимуни по митингите и се потят около изборите!и 6-те партии в парламента са сбирщина ***
35
1
 
11
 
! Отговори
Додо преди 14 години
Искам нови избори и за Президент и за Парламент!Много промени се направиха(добри и лоши),много повече думи се казаха!Видяхме и гоце и боко,яне,сергей,волен,доган и гаргамел!Най-вече видяхме великите експерти дянков,фидоска,желева и нанев
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То ние сме тук за това да си чешем езиците и набиваме пръстите. Проблемът е, че същото правят и 240-те, от които се очаква да ни измъкват от кризата. Само с глупости ми се занимават.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ot cqlata dandania voivodata QNETO 6 bade nagy6en nai mnogooo.pak ot kakto se pomnq samo na 4ervenite im ostava tam obe6tanieto 4e 6te podobrqt ne6to.,pak defato sled tex ostavam samo ogrizkite za obiknovenia BG:(45 godini ni6to ne napravixa posle o6te 20 godini demokracia y6,i pak se nalapaxa,da se maxatt
32
1
 
7
 
! Отговори
ллл преди 14 години
Това е проблема ,че това като цяло беше един Анти-вот за да не гласуваме за старите , за добре познатото зло . За сега едисбтвено ДЕМОНСТРИРАт от 8месеца демонстрират какво ли не - ама освен демонстрации нищо още реално не са свършили
31
5
 
4
 
! Отговори
Кр преди 14 години
Абе, кво само си чешете езиците, или по-точно казано: си набивате пръстите?! Като плюете по това правителство що не дадете алтернатива?! Сигурно никой не е гласувал от любов към ГЕРБ, а от нетърпимост към тъпите, нахални, нагли и безочливи комунисти, които разграбиха държавата, изиграха народа и си повярваха, че са недосегаеми. Дано един ден си платят дълговете!ББ и компания може да не са експерти, но поне демонстрират политическа воля за промяна на корупционната схема...
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво потъпкал бе? Какви подли действия ти кой филм си гледала, май не същия. Кой ги почна тези подли действия пръв?А като от ГЕРБ искаха нас да подслушват и следят без разрешение, тогава не се и замисляха че ще потъпкват нашите права. Сега онзи *** хер Флик като го отнесе се сетиха че е потъкване.
29
2
 
6
 
! Отговори
*** преди 14 години
Вие г-жо изобщо виждали ли сте някога конституция за да ни кажете кой член точно от нея е "потъпкал" президента ? или просто на управляващите не им изнася някой да ги критикува и да ги правят поразии наволя .
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е, чак всички не. Но от 9 милиона население бяха 1 милион партийните членове. А в КПСС бяха, мисля, 19 милиона на 300 милиона население. А досиета на Първанов в ДС, впрочем, значи, че не е бил член на БКП, тъй като те не се вербуваха.