Найденов: Очаквам обвинения срещу Станишев и сие

"Такива данни сме дали на магистратите, че свят ще ви се завие"
6 апр 2010 13:54,
151
Найденов: Очаквам обвинения срещу Станишев и сие
Снимка: БГНЕС

"Станишев и сие, които са внасяли предложенията в МС за скандалните заменки, също имат отношение по въпроса. Аз лично смятам, че Сергей Станишев носи вина, но по това ще се произнесе съдът", обяви в Пловдив земеделският министър Мирослав Найденов.

Според него над Стефан Юруков е имало чадър и някой му е нареждал как да работи и какво да подписва.

Още по темата

Министърът бе категоричен обаче, че отговорността за станалото трябва да се носи колективно от тройната коалиция.

Той припомни, че през последните месеци на тяхното управление са правени по около 10-20 заменки на ден, извършвани с благословията на МС.

"Такива данни сме дали на магистратите, че ако ги оповестят публично, свят ще ви се завие", каза Найденов.

Той обясни, че онези от сключените вече сделки, които могат да бъдат развалени, ще бъдат атакувани в Административния съд.

"След заменките незаконният добив на дървесина е най-големият бич за българската гора. Затова предвиждаме в новия Закон по горите да създадем много силен и независим горски инспекторат, който ще има много големи правомощия. Надяваме се по този начин да отговорим срещу организираната дървена мафия.

Борбата срещу всяка мафия е доста трудна и затова държавата ще трябва да задели определен ресурс, за да се справи. Това е свързано преди всичко със законодателна промяна, обличане на горския инспекторат със съдържание, разписвайки му конкретни функции, със съответната екипировка. Така ще имаме конкретни резултати, които ще си проличат още в края на тази година", смята още Мирослав Найденов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
39
 
! Отговори
Дедка преди 14 години
Чакай малко, бе, жена.. Не може една държава да е била крадена, грабена, прецаквана и о*ирана в продължение на 60 години и после всичко да се оправи за няколко месеца! Ти вярваш ли си, че Господ е създал света за 1 седмица?!? Дори и така да е, Бойко не е Господ! Възстановяването ще отнеме още поне 10 години, ако изобщо... Дайте шанс на хората, да ви се не види.. Като ни крадоха разни царе и руски ***, си мълчахте, сега давате зор!!
15
15
 
16
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Да плюеш БСП е глупаво. Не малко обикновенни труженици, които живяха, работиха и умряха, почтенно, са били и са членове на това нещо, каквото и да има вътре. Но върхушката на БСП си е голям тарикатлък. А далаверите се вършат от такива хора. Е, може всеки да не е вършил, но по принцип. Познавам много порядъчен последовател на БСП, който цял живот си работи почтенно, не взема подкупи и си е стриктен. Но си е моралист, а не както пеят чалга-звездите "далавера, далавера...". Топката е, в Съда.
14
1
 
8
 
! Отговори
23 преди 14 години
До 13 То бива да ти толкоз хубава снимка ама искам Серго на тебе да заприлича
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко , като приключиш с последните 4 години , върни се и още 4 да видим преди това какво са мътили златните кокошки на НДСВ , ДПС и БСП.
12
5
 
39
 
! Отговори
jorkata преди 14 години
Трябва да се вземат мерки да не се разбягат зад граница.
11
5
 
31
 
! Отговори
23 преди 14 години
Реститут Кобург КОГА.Айде на опашката.За всички ще има място.
10
9
 
37
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Ако имахме закон за проституцията и на СериГейчо му сложат един касов апарат с фискална памет на халката, данъчните щяха пари да правят.Пачки. пачки.
9
6
 
28
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Резултата не винаги се вижда, веднага. Когато се разскрие една далавера, тя разкрива и други такива. Така, че всяко такова разкритие е от полза, за цялостната картина, на миналото и настоящето. А, дали ще осъдят някого, това Съда решава. Въпроса, за доходите е сложен. Това зависи, от работодателите, от печалбата им и данъчните тежести върху доходите и на работодателя и на работника. Тук вече, е въпрос на договор, с работодателя. Но по принцип, са ни ниски доходите. Нали ни искат роби от МВФ?
8
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
резултата е възмездие - БЪЛГАРКЕ. Най вероятно са ти бръкнали в джоба и сега се пениш тука. Бегай си оправяй документацията на фирмата, че като приключат със тия циркаджии от горе , ще метнат и тебе
7
11
 
48
 
! Отговори
чичо преди 14 години
ДЕНЯТ В КОЙТО АРЕСТУВАТ СЕРГЕЯ И ГОЦЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК---А СНИМКАТА ИМ С БЕЛЕЗНИЦИ ДА СТАНЕ ГЕРБ НА ЧЕРВЕНОТО ИМ ЗНАМЕ НА БСП(БЪЛГАРСКИ СУПЕР ПРЕСТЪПНИЦИ)
6
9
 
59
 
! Отговори
bg. преди 14 години
АЙДЕЕ СЕРЬОЖА--ТВОЙТА КОЖА--И ТИ ПОД НОЖА
5
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДАЙ БОЖЕ И ТАКАВА РАДОСТ ДА МЕ СПОХОДИ!!!УДРИ БАТБОЙКО,УДРИ БРАТОООО
4
9
 
25
 
! Отговори
Pfff преди 14 години
"ЮРУКОВ ГОРКИЯ" .... Я се скрии бе - всичките *** в затвора ! Ти си "Горкия", не Юруков ! *** :)))))
3
47
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 14 години
И какъв е резултатът от всичко торва ? Има ли някой в затвора ? Бюджетът ли се напълни, осигуровки ли паднаха или заплатите се вдигнаха? Да не говорим за работещия бизнес и нивото на безработицата.............
2
59
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
брех, много страх тресе герберитетолкова много лъжи за единица време, само и само за да не ги питаме що *** за осем месеца държавата....
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Юруков , горкия беше една марионетка , по горе да се търсят хората помагали за заменките