ГЕРБ: Няма да се съобразим с ветото на Първанов, искаме Борисова за министър

Според Цветанов президентът е бил подведен
13 апр 2010 20:16,
158
ГЕРБ: Няма да се съобразим с ветото на Първанов, искаме Борисова за министър
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да се съобрази с ветото на президента Георги Първанов върху текстове от промените в Наказателно-процесуалния кодекс.

Това съобщи пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов след заседание на ПГ на ГЕРБ.

С министъра на правосъдието Маргарита Попова ще поддържаме текстовете за резервния защитник и за анонимния свидетел да останат такива, каквито са приети от Народното събрание, посочи Цветанов.

Според него президентът е бил подведен за текстовете от промените, върху които е наложил вето.

Цветанов обясни, че резервният защитник влиза в действия само тогава, когато адвокатът, на когото заподозреният е възложил защитата си, не се яви.

Що се отнася до анонимния свидетел, той не е анонимен за съдията и тази норма не налага задължително съдията да се произнесе на базата на този текст, посочи министърът.

Той отбеляза, че съдията е този, който по вътрешно убеждение, съобразявайки се с представените доказателства, се произнася.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ стои твърдо зад кандидатурата на проф. Анна-Мария Борисова като здравен министър.

Отлагането на гласуването на кандидатурата е по технически причини, обясниха още от там.

Причината е, че проф. Борисова е поела ангажимент да участва в симпозиум по ендокринология като частно лице.

От комисията съобщиха още, че процедурата по представяне на проф. Борисова ще продължи утре с разговора й с депутатите от "Синята коалиция".

По-рано във вторник ПГ на ГЕРБ изслуша кандидата за министър на здравеопазването Анна-Мария Борисова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
1
 
! Отговори
МЪРТВЕЦА преди 14 години
НАЛИ, ВИ КАЗВАМ ,ЧЕ ГОЦЕ Е МЪРТВЕЦ!!!.ВИДЕХТЕ ВСИЧКИ ,КОЛКО МУ СТРУВА "ВЕТОТО"!..ХИЧ ДАЖЕ ,НЕ ГО *** И ЗА "ЦЪРВИВА СЛИВА"....КОМАЙ,ГОЦЕ ДА СИ ХОДИ.......Е НАЙ-ДОБРЕ!НЕМА КВО ДА СЕДИ ЗА УКРАШЕНИЕ НА РЕПУБЛИКАТА И ДА ХАРЧИ ПАРИ, НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тъй,тъй...Това Цветанов не беше ли министър?Сиреч от изпълнителната власт?А тая работа с ветото не беше ли проблем на депутатите?А коментарите по НПК не са ли по специалността на прокуратурата.А тя от коя точно власт беше,че вече не си личи изобщо?От цялата работа схващам,че от вчера в никакъв,ама в никакъв случай и по никакъв повод не трябва да гледам "Биг брадър",щото не възпитава в никакви ценности,както каза горния Цветанов.И щото по-малкия брат и той гледа,гледа...па после ще разкаже.
132
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
то остава и да се съобразите.. не е важен принципа за мнозинството а по скоро в коя посока ще поеме коча та овцете да го последват
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредния неразбрал интелект с пяна по устата. Ако ще правителство от Марс да дойде пак няма ни оправи с такъв народ.
130
1
 
6
 
! Отговори
Ha преди 14 години
Абе *** как няма да се съобразиш, то за тва е Вето. Да си оправите бакиите ако не е съгласна с нещо другата част от власта. Ако вие не се съобразите аз за чий трябва да се съобразявам с вашите данъци и такси които са сумарно повече от 54% от брутото на всеки един в таз страна. Май единственият вариант е да се спасяваме по единично или да последваме примера на Пьотр Парнесов и Павел Плеве демек да ви избесим по площадите. Ай сиктер.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лимоне, по нашите закони право на служебен защитник в момента имат само хора, които докажат, че не могат да си платят за такъв. Казано другояче - социално слабите. А защо е така - питай дупетатите...
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами да променят адвокатската етика. Има заседание на съда - не се явява, яка глоба. При повторно или потретено нарушение - хайдукатина си губи правата. Ако имаше контрол над лекарите (и съответна защита), това нямаше да се случва, а щяха да си ходят по нужда в затворническата болница... Проблемът въобще не опира до служебния защитник. Просто начинът на назначаване означава дела срещу държавата, защото презумпцията за назначаване на този защитник от обвинителя поставя съдебния процес под съмнение
127
1
 
2
 
! Отговори
иво преди 14 години
Не е служител само на Данс, но и на МУСАД. Когатто преди 12 год. Костов отказа да даде лиценз на Левси-Спартак- застрохователната фирма, Ал. Петров се свърза с Еврейски организации и обеша при съвместна дейност/ а тя влючваше, посещението на еврейски туристи в Българските игрални домове ,защото комарът в Израел е забранен / и при прането на печлбите,хората на Л. Петров, осигуряваха тяхната охрана. Тя се сигуряваше от доста яки мутри.Имам информация, че негови хора, щше се срещнат с Израелскя
126
2
 
0
 
! Отговори
иво преди 14 години
Отново не ми става ясно,проблемът с резервния защитник. Просто е необходимо на обвиняемия да му бъде предоставено правото да разпола с двама защитника,койтон той е длъжен да одобри. Ако не се яви основният по каквито и да е поричини, явява се резервния, одобрен от обвиняемият. Иначе на хората взе да им писва, как зрави и прави мъже, влизат в Съдебната палата с патерици, болни чинета и пр. И един съвет към най приятният ми Министър. Г-н Цветанов, Ал. Петров е служител на Данс, а МОСАД.Костов г
125
1
 
14
 
! Отговори
Таня преди 14 години
Даже като се замисля министъра на здравеопазването и ветото на НПК нямат нищо общо. Пък са на едно място и то с интересно заглавие. За повторно гласуване на промените в НКП никъде нищо не се казва. А ако Цветан Цветанов в прав текст е казал това пред медии не говори добре за него. Не може да си на такъв пост и да говориш такива неща без да се замислиш.
124
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е работа на правителството да решава кой и дали е бил подведен. Правителството НЕ Е Народно събрание и няма думата по законодателни въпроси. А работата на Народното събрание е ДА СЕ съобрази с ветото - това е конституционно задължение. Ние вече видяхме, че Народното събрание не е чело Конституцията и няма никакво намерение да я спазва, но това не е оправдание за демонстрация на несъществуваща власт - ветото на президента се отхвърля по точно определени процедури.
123
2
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Айде още една звезда в правителството ще свети със собствен блясък. Ще става министър, ще поема здравната реформа, обаче не може да се закълне в парламента, 'щото, видиш ли, има по-важен ангажимент - симпозуимче си била планирала жената. Дано някъде към шестия месец като министър поне се усети, каква длъжност е заела и какво се иска от нея, че не ща да ги мисля българските лекари и пациенти, как ще я карат, докато Бойко си реди пасианс с правителството - където му излезе - излезе.
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дръж те си я Борисовата тя и без това Ви е лика прелика !!!
121
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нямам и желание да те познавам. Гледам, че ти в блогът си направил доста персонални квалификации на базата на някакви размишления, но ще има доста да почетеш и поживееш докато мирогледа ти се увеличи до ниво на което да проумяваш как и защо се правят някой ходове в политиката.
120
3
 
4
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
И аз си го прегледах...и нищо невярано не намерих, така че, въпросът си остава! За какво съм излъгал?! Вярно е, голяма част от писаното е личното ми мнение, но фактите на които се основава това мнение са безспорни, според мен! Така че, ако имаш желание да водим дискусия, използвай поне някакви аргументи, а не се напъвай да правиш персонални квалификации за човек, когото не познаваш!
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За "нищо". Просто като ти прегледах блога стигнах до заключението, че или някой ти плаща за това или не си наред с глават. Предполагам, че не е първото.
118
2
 
1
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Що?!?!За кое излъгах?!?!?!?!?
117
4
 
17
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Таня,Ми че той законът е за простосмъртните, не за гербавите! Те със собствените си правила, за недопускане на доносници на ДС в ръководството на Народното събрание не се съобразиха, като назначиха доносник за министър, с идиотското обяснение, че министърът не е част от НС....та ти очакваш с някакво си вето?! Не се излагай! Цялото гербаво управление е такова! Основано на двойни стандарти и заобикаляне на законите!
116
1
 
6
 
! Отговори
Таня преди 14 години
Та прекалено ми се вижда гръмко да се каже такова нещо. Никъде не прочетох, че ще го върнат за повторно гласуване, заради ветото. Прочетох това:Отлагането на гласуването на кандидатурата е по технически причини, обясниха още от там. Тоест това си е несъобразяване, ако е така.Пак казвам твърде объркана и неясна статия, която внушава именно това, че се заобикаля закон.
115
1
 
4
 
! Отговори
Таня преди 14 години
Не ми е руса прическата и няма нужда да я мърдам. Явно статията е калпава. "ГЕРБ: Няма да се съобразим с ветото на Първанов, искаме Борисова за министър"Аз това го разбирам като няма да го върнем за повторно гласуване. Или няма да се съобразим.Има два вида: абсолютно, при което с отказа си да утвърди даден закон държавният глава окончателно го отхвърля, и отлагателно (суспендивно), когато държавният глава връща на парламента даден закон или част от него за повторно разглежда