Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт

Българската икономика излиза от кризата, каза финансовият министър
1 май 2010 19:03,
334
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт
Снимка: Булфото

"Няма да се кандидатирам за президент, финансов експерт съм и ще остана такъв." Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на въпроса той ли е кандидатът на ГЕРБ за президент.

“Моята роля е да изведа икономиката от тежката криза, в която я наследихме, моето амплоа е именно на експерт, а не да бъда президент“, обясни Дянков.

"Безработицата вече втори месец пада, в петък получихме сведения от Агенция "Митници", с 20% са се увеличили приходите от митниците"", припомни Дянков.

"Реформите работят, април ще е важният месец, България излиза от икономическата криза, виждам ясните сигнали за това, очаквам да се съвземе икономиката.

Безработицата вече е под 10%, за сравнение в Испания е 20%", подчерта министърът.

"Търсенето и потреблението се вдигат по малко и плавно, но се вдигат. Така че има няколко плахи сигнали, че икономиката почва да изплува.

Има такова правило – 6 месеца след първия месец, в който износът тръгва нагоре, и икономиката тръгва нагоре.

Още по темата

Октомври беше първото тръгване на износа нагоре, значи през април икономиката се съживява. Приходната част пък се очаква да се съживи през юли", обясни министър Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ей хора дайте да се молим да стане така както казава"малката пица",защото каквото и да си говорим засега няма алтернатива,не искам пак Дпс да управлява най-важните министерства на България!!!!
38
8
 
30
 
! Отговори
Уууууууууу на ГЕРБ преди 14 години
Дянков: Няма да се кандидатирам за президент, аз съм експерт------------------------------------------------------------------------------------------------------СМЯХ, СМЯХ, СМЯХ... Той бил експерт.Експерт е баба ми, че прави перфектно сладко от череши.А ти, Дянков, си ГОЛЯМ *** С ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ!!!
37
4
 
23
 
! Отговори
9 преди 14 години
абе бойко купи му една пицария на тоя да си върти там постните пици че ми е омръзнало да го гледам тоя
36
19
 
10
 
! Отговори
ishmael преди 14 години
Незнам защо не го харесвате Дянков човека е учил вижда се и макар че има леко мек глас това съвсем не означава че няма да се справи,ако е заради гласа даите да сложим един 2 на 2 и като проговори да се тресе земята,но ме съмнява да помогне.Не е ли правилно да се дават пари там,кадето е необходимо,защото като влезем в магазина не пазаруваме без да си правим сметката.Не е ли правилна политика това да се хванат крадците?или и ти,който четеш обичаш далаверата?
35
40
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво Дянков! ти си пич!Само ГЕРБ.
34
4
 
21
 
! Отговори
верт преди 14 години
алоо,луната вика марс,дянков слез най-после на земята бе,стреса ми е достатъчно голям че си ни икон. министър,ама и президент вече ще ни дойде много,не мога да си представя да ми започва новата година с тжоето фъфлене...тъпо някакси
33
6
 
26
 
! Отговори
ФинансистРеален преди 14 години
Свтетовната банка е инструмент за контрол на страните от трети святчерз заеми на корумпираните и правителства. ЗАТОВА:Няма как дянков да е експерт - нокога не е вършил нещов реална икономика. Той е оръдие за разруха - специалнообучен да руши. Ние сме най-нещастната нация, позволяващаподобна гавра.
32
2
 
31
 
! Отговори
Генов преди 14 години
Не мога да разбера, някой може ли да ми обясни как България излиза от кризата и в същото времи искат да вдигат ДДС с 3-4 %? Мола Ви обяснете ми!
31
7
 
21
 
! Отговори
ха-ха преди 14 години
Абе ти не ставаш за *** за зеле бе, само излагаш Бойко. Бойко, махни го тоя ***.
30
2
 
26
 
! Отговори
ПУТЕВ преди 14 години
що ми се струва че не си взел хапчетата / надрусан е вервайте ми/
29
24
 
4
 
! Отговори
супер преди 14 години
БОЙКО ПРЕЗИДЕНТ!!!
28
12
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 14 години
щом не живееж в България нямаш право на мнение по българските вътршни въпроси
27
3
 
20
 
! Отговори
:)))) преди 14 години
КВО ДЪРЖИ НА СНИМКАТА,НА ПРЕЗЕРВАТИВ МИ ПРИЛИЧА,ДА НЕ Е БИЛ НА РАБОТНА СРЕЩА С ГОСПОДАРЯ СИ
26
2
 
17
 
! Отговори
БРАД ПИТ ПРЕЗИДЕНТ П преди 14 години
ОБЪРКА СЕ,ИЗВЪНЗЕМЕН ИКОНОМИСТ СИ
25
7
 
16
 
! Отговори
Шматко преди 14 години
Дянков не лъжи ако ти кажат госодарите и космунавт ще станеш . А що за експерт си всички виждаме . Защо не казват обаче че с БТР са те возили до летището в Грузия инак си щял да станеш труп . Добре ще е да си намериш друго поприще за изява вижда се че като винансист си кръгла нула . Щаслив съм че не живея в парадоксалната държава България наричана от поданици живущи в чужбина ГЕТО
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко "жалко",че няма да ни е президент експерт-пицаря,а за "компетентните" мнения не ти вярвам,аре ходи ги разправяй тия на аборигените.След всяко твое изказване следват,умопомрачителни решения на кабинета--вдигане на ДДС,данък пенсии,намаляване срока на майчинствата.
23
3
 
11
 
! Отговори
Пернато преди 14 години
Правилно! Всеки си тежи на мястото. Е, щом се оправяме, тогава - Честит 1 май!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Такива митничари им трябват послушни не професионалисти. Другите естествено са корумпирани след като не са послушни. За да могат господа управляващите да лапкат на спокойствие. Да завземат икономически територии без съпротива. . Сега остава само да повярваме че приходите са се увеличили е Г-Н ЕКСПЕРТ НА БАЗА 2009 НО ТОГАВА СТАВКАТА АКЦИЗ Е МНОГО ПО МАЛКА А СЛЕД ОБЛАГАНЕ С АКЦИЗ СЕ НАЧИСЛЯВА И ДДС И ЕДВА СТИГНАХТЕ НИВОТО ЗА АПРИЛ 2009
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз пък си мисля, че президент изобщо не ни трябва!Няма значение кой е и какъв експерт е.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо размахва кондом