Бойко Борисов кандиса: ДДС няма да се вдига

Решихме да не вземаме пари от населението, каза той
5 май 2010 12:44,
253
Бойко Борисов кандиса: ДДС няма да се вдига
Снимка: БГНЕС

"ДДС няма да се вдига. Решихме да направим така, че всички лостове на държавата да бъдат включени и да не вземаме пари от населението", обяви в МС премиерът Бойко Борисов.

"Българинът по природа е пестелив и всичко носи в банките", коментира той.

Още по темата

По думите му от началото на годината над 5 млрд. лева са вложени от българи в банките.

"Тези пари не отиват за подпомагане на икономиката, а за пестене", съжали Борисов.

Премиерът посочи, че реформите ще са във всички сфери, където е необходимо – здравеопазване, пенсионна система, образование, армия и т.н.

Допълни, че напоследък се е наслушал на всякакви интерпретации, но обеща:

"От цигари, алкохол, горива и строително желязо ще съберем до 500 млн. лева повече до края на годината. Това е целта, която съм поставил. Всяка цифра по-надолу ще считам, че не са положили достатъчно усилия", каза той.

Според министъра на финансите кабинетът се е спрял на по-трудния вариант, като е решил да не вдига ДДС-то.

"Изчисленията на ведомството сочат, че 900 млн. лева приход в бюджета се получават с вдигане на ДДС до 25%", каза Симеон Дянков.

Финансист №1 призова още по-рязко да продължат структурните реформи.

"Второ – допълнителни икономии от 20% в цялата държавна администрация и трето – активна икономическа политика главно в сферата на инфраструктурата за създаване на повече работни места", допълни министър Дянков. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков, вдигни ДДС-то на 50% "и ще се прочуеш"!Малко ли *** има в България, та дойде и тоя навлек?
215
0
 
6
 
! Отговори
цък преди 14 години
25% ..лелеако бяха дигнали ДДС хората щяха да умират по улицата от глад
214
3
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
ДДС-то трябваше да се вдигне!Жалко че б.б. е нерешителен!Но и да се спрат договорите за модернизация на армия никакви курвети и бойни самолети!Това е разточителство и на никого ненужно!Никой не ни заплашва с война а и ние никого неискаме да плашим!Да се съкрати полицията!на 6.5 милиона реално живеещи в страната имаме 65 000полицаи!здравеопазване..пари няма и затова да се въведе доплащането за да се остойности реално цената иначе някой трябва да го дотира ..образование..да се въведат такси ...
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Namali dargavnite razxodi!!!Kakvi sa tiq luksove v moment na kriza.Nqma nakade pove4e da vzema6 ot naroda za da si poddargate avtomobilnite parkove;Sramota e Boiko!!!Naroda ti gladyva a ti si tragnal na vseki slygitel kola i to s 6ofeur da im dada6
212
0
 
10
 
! Отговори
777 преди 14 години
Маркел може да си позволи да се вози на Мерцедец,защото работи жената и осигърява минимъм 1800 евро на човек,а тия дето осигоряват заплата на народа си 280 лева,ами трябва да взимат и метрото,ама нали И метро са некадърни да направят-КОЛЕЛО...Всяка държава съкращава държавните разходи,а Бойко искаше да си живеят всички в лукце а народа да гладъва !!!Да българския народ гладъва!!БГ е 2 в европа по бедност,след Албания.Всички да си ходат,на народа започва да му писваNa kade pove4e da yveli4avte b
211
1
 
2
 
! Отговори
do 232 преди 14 години
i Boiko e ediiiiinnnnnnn................vidish li go s bodi gardovete imal uj cher poyas ama ne smee da se poakje sam i si ima sponsori ne mislish li che e toi e ot teatralnata scena????
210
0
 
4
 
! Отговори
... преди 14 години
Абе Николова, ти добре ли си ? Сериозно ли мислиш, че всичко това не засяга бедните? Не мога да повярвам, че сама си вярваш!
209
1
 
4
 
! Отговори
kreten преди 14 години
Офффф, писна ми от тоя бб, ако не е включен във всяка новина, какво ще му стане
208
9
 
1
 
! Отговори
НИКОЛОВА преди 14 години
БРАВО НА БОЙКО! ТОВА СА НАЙ-БЕЗБОЛЕЗНЕНИТЕ РЕФОРМИ ЗА БЕДНИЯ ЧОВЕК.НЕКА ВЕДНЪЖ БОГАТИТЕ НАПРАВЯТ УСИЛИЕ И СЕ СПРАТ С РАЗХОДИ ЗА КОЛИ КАФЕТА ЕКСКУРЗИИ И КАКВО ЛИ НЕ НА ГЪРБА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.НЕКА ПОРАБОТЯТ МАЛКО ПО-ВЕЧЕ А НЕ ДА СТОЯТ ПО 8 ЧАСА НА КАФЕТА И РАЗГОВОРКИ ПО КАНЦЕЛАРИИТЕ.БОЙКО Е ВЕЛИК! ХАЙДЕ ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДЕТО ГО ПЛЮЯТ ПОКАЖАТ ЕДИН ДО СЕГА ПРАВИЛ ТАКИВА РЕФОРМИ НЕ ЗАСЯГАЩИ НАЙ-БЕДНИТЕ СЛОЕВЕ ОТ НАРОДА.САМО БОЙКО СЕ ОСМЕЛИ ДА ОРЕЖЕ РАЗТОЧИТЕЛНОСТТА НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ДО СЕГА.
207
1
 
5
 
! Отговори
епикур преди 14 години
И тоя хвъ рли очи в париците на народа! Изгони ГЕРБ и АТАКА, спаси България!
206
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 14 години
Смее ли да вдигне ДДС-то като гледа какво става в Гърция и като знае, че и тук това го чака
205
3
 
6
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 14 години
Безбожници и предатели на Рода Български
204
3
 
9
 
! Отговори
jstanchev преди 14 години
Гледам и не вярвам на ушите си няма да тупат брашнения чувал, е това е популизъм. От къде ще пълните хазната бре да сте конфискували имоти по Витошка Граф Игнатие и пр. по морето да сте запорирали сметки на новобогаташите добре окрадени сме от кого и кога ще има справедливост да върнете окраднатото. Нее няма да стане затова тупайте чувала с ДДС 24 или 20% все тая като си платим сметките и уплезваме език.
203
5
 
7
 
! Отговори
ха преди 14 години
Истината е че този човек на снимката обърка плановете на серж.р.петков.р.овч и сие комунисти....аз съм доволен.....край....НАПРЕД И САМО НАПРЕД ГЕРБ...това е
202
2
 
5
 
! Отговори
Velizar преди 14 години
Silniq 4ovek mnogo ne govori,a vurshi deystvie.Dobre de pitat kude sa parite na Bulgaria,az znam kude sa G-ja Murgina 4rez Stanishev e prezfoila 2000000000 lv.I sega na Murgite izobshto ne i se 4uva glasa v presata.Iskame sud i zatvor na tiq bezdarni mutri i bivshi upravlqvashti!!!
201
1
 
2
 
! Отговори
за 220 преди 14 години
като си тръгнал към сокола, недей с дупето напред да не ти създаде храносмилателни затруднения :))
200
1
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 14 години
че то весникарите казаха, че ще се вдига, ББ каза че ще се мъчат да не го вдигат...........ама стадото е жадно за отрицателни новини, другарят Гьобелс е казал, че добрата новина не е новина........
199
3
 
3
 
! Отговори
Цветелина преди 14 години
Какви милиони, бе? Доган е крал милиони. Герберите имат прибрани милиарди. Нещастна държава с роби които само си играят на сини и червени...
198
2
 
4
 
! Отговори
Напред преди 14 години
Подигравка с нервите на народа! Сега излиза едва ли не, че не те предложиха вдигането на ДДС на 25%. Кога ще ги разследват тях за милионите им? Или техните са от добрите милиони и не трябва да се говори даже за тях? Оставка и съд!!!
197
2
 
4
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУ преди 14 години
Какво искаме от пожарникари и физкултурници? Божее, кога ли ще се махнат. Провалиха ми бизнеса за 3-4 месеца.