Не бих казал, че митниците не си вършат работа, но...

... в момента положението там не е това, което трябва да бъде, смята Цветанов
17 май 2010 09:56, Красимир Ангелов
35
Не бих казал, че митниците не си вършат работа, но...
Снимка: БГНЕС

“Полагат се максимални усилия от държавата да има ред и да се спазва законът. Срастването на организираната престъпност, корупцията и политическите партии е довело до това състояние, до което днес се намира държавата”, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНТ.

"Не бих казал, че митниците не си вършат работа, но важното е да има резултати и мерки", поясни вицепремиерът в коментар за провежданите от министерството акции.

По думите на Цветанов една част от цялата функционираща система и схема е била в ръцете на заловените престъпни групи, занимаващи се с контрабанда на фалшиви цигари.

"Оказа се, че явно митницата не е в състояние да направи това, което всъщност очаква държавата", изрази становище вътрешният министър и отбеляза, че в момента положението в митниците не е това, което се очаква и трябва да бъде.

Още по темата

Според него на първо място трябва да се очертаят краткосрочните мерки и след това да се мисли за дългосрочни такива.

"Всичко, което прави държавата трябва да е комплекс от мерки и комплексен подход. Ние можем да си свършим нашата работа, но ние не можем да осъществяваме функциите и на други институции, които трябва да го правят", категоричен бе Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
димо преди 14 години
върнете ревизоро ама не ви стиска че първо от вас ще почне
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да подходим така, искаше ни се цените на цигарите да са около пет лева кутията обаче излиза че пазара се върти около 2 до 3 лева. Ние сме твърди няма да сваляме цените, ше вкарваме в затвора.Искаше ни се заплатите да бъдат европейски ама не може да стане, твърди сме няма да вдигаме заплатите ще вкарваме в затвора тези с европейски заплати в България.СТРАННА ЛОГИКА СПОРЕД МЕН ...
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Интересно ми е че си говорим така за пазарна икономика, да всичко което е вредно против монопола в България е фалшиво и незаконно. Според мен е незаконно да определяш цени със закон където и да е.
30
0
 
1
 
! Отговори
за 30 от крис преди 14 години
анонимко .татко му бил шофьоор, той станал министър с авторите.....ами тебе кой те знае ?
29
0
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Проблемът с паспортите не е на Цветанов. Проблемът идва от факта, че баба Цуцка и леля Мицка не са ги водили на семинар, за да им обяснят, що е то "компютер", а този "Сименс" дето е изработил системата, въобще не са го виждали и не го знаят, кой е. :) За съжаление това е ситуацията в цялата държавна администрация и съдилища в страната. Но ако вземат да ги уволнят, Мицка, Цуцка и т.н.т. ще реват чак до Брюксел, че имало политически чистки и т.н.т.
28
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Вместо да се занимаваш с митниците, оправи си паспортните отделения по РПУ тата да не висиме като сополи пред тях.Не те е срам.Помниш ли другаря маяковски "Советский паспорт".Ама от сина на шофьора на Григор Шопов завършил ВИФ какво може да се очаква?
27
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Защо затворихте достъпа до темата
26
0
 
1
 
! Отговори
МО преди 14 години
Цветанов точно тези митничари и полицай който са се срастнали с престъпноста ще ти одрежат краката на стола на който си седнал.Докато не успееш да ги накараш да работят за теб.Или не ги разкараш от удобните им службички.Но за това не ти трябва спец съд.А инспектурат който да се бори с корубцията вътре в МВР!!
25
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 14 години
А,може би,точно заради цигарите без бандерол,правителството иска смекчаване на забраните за пушене на обществени места?! Едва ли всеки може да си осъществи нелегален внос на цигари,без необходимите протекции и съдействие!И,докато умните се наумуват,лудите ще се налудуват,ще си гледат лъвове и крокодили в палатите,ще се возят на коли за милиони и т.н.
24
0
 
5
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов и К преди 14 години
Безбожници и предатели на Рода Български
23
1
 
7
 
! Отговори
бранимир преди 14 години
Много е интересно това, че абсолютно на всякаде в страната, в големите и малките градове има фалшиви цигари.По интересно е че те неса спуснати с парашут, а са влезнали през наште митници.Някой е взел парите вече, както и това,че те вече са на пазара,което води до извода, че още някой е взел пари и накрая Цецко ще пусне ченгетата да арестуват продавач на павильон с 5 бокса и Бойко ще излезе по-всички медий и ще каже -Хванахме ги А ние глупавия народ ще ръкопляскаме с бурни увации
22
2
 
7
 
! Отговори
aaаааааааре преди 14 години
Цецо, зациклиха нещата много яко! Ама много, много яко! Ваньо Танов има голям принос в рухването на рейтинга ви! Дръжте го още на този пост и чакайте някой да гласува за вас на следващите избори. Много станаха неудачниците - Дянков,Н.Караджова,Танов,а под тяхното административно ниво сигурно са стотици.Заради рахата и безхаберието на тези хора,страдат милиони...Дали се вижда от високото било, на което сте се настанили вие от ГЕРБ и чакате държавата сама да се оправи???
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как се правят само на Ни чул ни видял ни лук мирисали !Л И Ц Е М Е Р И
20
0
 
9
 
! Отговори
Васко преди 14 години
И аз не бих казал , че не работи. Работи и то много добре. Проблема е , че не е е за бюджета. Всеки митничар работи за себе си и за по висшестоящите. онзи ден видях един митничар , който от А4 Ауди 94 госина е минал на S5. Ако това не е работа - здраве му кажи. Без да си мръден приста и без да рискува нищо - само за да си свърши работата (да пусне по-бързо декларацията) едим митничар изкарва мин. 300 лв. на смяна (за внос основно говориме) .15 дена по 300 лв. - ??? 4500 лв. на месец -мин.
19
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
От де да знам. Кажи защо ?
18
1
 
6
 
! Отговори
гост преди 14 години
В интерес на истината митницата от няколко месеца не работи ...., мобилните групи и акцизните отдели по региони по цял ден седят в кабинетите си....., защо ли ?
17
2
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Танов е много тежка артилерия, ако той не може да се справи с митниците, вярвайте ми, никой не може.
16
4
 
5
 
! Отговори
трафчо преди 14 години
Как да работят нормално след като важните постове се заемат от хора на бившите управляващи ,а те саботират по всякакъв начин ГЕРБ.Когато поикат да ги махнат Станишев и Първанов реват ,че има лов на вещици.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тва са студенти бе момче
14
3
 
4
 
! Отговори
Ланецо преди 14 години
И аз бацам за 300 лева...на ден.