Проверяват банките, които управляват държавните пари

Според премиера случаят е заварено положение
18 май 2010 18:39, Красимир Ангелов
150
Проверяват банките, които управляват държавните пари
Снимка: БГНЕС

На министрите на икономиката и финансите е възложено да проверят банките, които управляват държавните пари, и дали са спазени всички условия, обяви в Бургас министър-председателят Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че случаят с банките е заварено положение.

Борисов обяви, че ще настоява там, където не са спазени условията, да се спазят и повече да не се повдига тази тема.

Dnes.bg припомня, че според данни на финансовото министерство почти 2/3 от парите на основни държавни фирми към края на март тази година са позиционирани в 3 търговски банки.

Сред тях лидер е Корпоративна търговска банка (КТБ), която държи близо половината от парите на стратегическите държавни предприятия, които са в банкови сметки в кредитните институции.

Това показват данните на финансовото министерство за потока от средства на 18-те най-големи компании с доминиращо държавно участие.

Така към края на март 2010 г. в КТБ са били депозирани почти 48% от парите на предпрятията, или 408 млн. лв.

СИБанк пък държи близо 80 млн. лв., или близо 10%, трета е Централна кооперативна банка с малко над 60 млн лв. – 7,12%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
4
 
! Отговори
ад преди 14 години
аз ви подкрепям всички комунисти...ОТ ЗАД
70
2
 
2
 
! Отговори
ад преди 14 години
колко е червен Бойко колкото теб ли
69
3
 
2
 
! Отговори
************* преди 14 години
МНОГО УМНО !!! АЗ ТЕ ПОДКРЕПЯМ НА ПЪЛНО !!! ДЯНКОВЧЕТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е БЕЗ РАБОТА.ТИ С ТВОЯ КОМЕНТАР МНОГО СЪРДИШ герберчетата
68
3
 
3
 
! Отговори
ад преди 14 години
геноцида е срещу вас от БКП-то
67
4
 
2
 
! Отговори
RA преди 14 години
Това е авторитетна медия която го казва бе МИЛИЦИОНЕРСКО-ФАШИСТЧЕ!!!Ти сляпо ли си ,че провеждат ГЕНОЦИД с/у собствения си народ?
66
4
 
2
 
! Отговори
RA преди 14 години
Това е авторитетна медия която го казва бе МИЛИЦИОНЕРСКО-ФАШИСТЧЕ!!!Ти сляпо ли си ,че провеждат ГЕНОЦИД с/у собствения си народ?
65
1
 
5
 
! Отговори
люляк до ад преди 14 години
абе *** Боико и тои е 4ервен ... я ми кажи кога не е бил ... или изобщо кога някои от тях не е бил изобщо БКП ДС са си на власт и никога не са падали ако си мислите 4е тази псевдо демокрациа с псевдо опозициони партии последните 20 години хахаха а и преди това ужас ужас е имало :( наи сводобомислещите умните и независимите са били клани с лопати и телата им давани на прасета :( а на тия децата ни управляват ся биографиите им са ясни .... тря има забрана за техните родове до 9то коляно за власт
64
4
 
2
 
! Отговори
ад преди 14 години
червен мухлясъл домат
63
0
 
1
 
! Отговори
петров преди 14 години
Едно време за стари или *** вицове се глобявахме по 10 стотинки.
62
1
 
2
 
! Отговори
БКП ДС КПСС преди 14 години
да боико ма4каи народа с данаци и такси нека ние комунистите да ревем от кеф нека боико даваи а за *** ларш да им даваме 4е само те ходят на избори пък и нали един ден ще сме *** царе ние от БКП и без туи ни писна 30 партии напраихме въртяхме далавери скубехме българина 65 години опропастихме му културата и бъдещето ... нямаме цели ве4е
61
2
 
4
 
! Отговори
ад преди 14 години
и като остане Дянков без работа...ти домате червен..по добре ли ще си....същия царул ще си останеш
60
5
 
7
 
! Отговори
RA преди 14 години
Попитали Радио Ереван:Какво е рецесия? Какво е депресия? Кога ще свърши кризата в България?Радио Ереван отговорило:Рецесия е, когато съседа Ви остане без работа.Депресия е, когато Вие останете без работа.Кризата в България ще свърши, когато министър Дянков остане без работа
59
5
 
4
 
! Отговори
стамат преди 14 години
абе *** Евете се бе....БОЙКО МАЧКАЙ БРАТО
58
5
 
7
 
! Отговори
ПИТОН 357 преди 14 години
Сложиха маските,отидоха на избори и спечелиха!!!! Сега управляват с истинските си лица!!! С маскин бал започна - ще свърши с маскарад!!!
57
4
 
3
 
! Отговори
петров преди 14 години
Да беше прочел статията преди да плещиш тъпотии! Можеше и да разбереш, че една от трите проверявани банки е Сибанк.Ама, комуниста трябва да плюе без значение за какво.
56
2
 
2
 
! Отговори
РОБОТ-СРС преди 14 години
Интересното е друго че мвр служителите са към експрес и дск май пак има наши и ваши.То като системато свой-чужд при МО значи не се мешат айдуци и *** а само си преразпределят територията и процентите лихви по колко да заделят за тия който са на власт.ОТ ТАТО ДО ГОЦЕ А ПОСЛЕ ГЕРБ ЩЕ ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА НА ЕВРЕЙТЕ ОТ ИЗРАЕЛ-МУСАТ.
55
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Бате Бойко, какво стана с възмездието за "най-големият ми противник, който играе най-*** игра" ДПС и г-н Доган? Щяхме да го гоним до дупка, да отговаря, да влиза в затвора? А то какво - пак дослук.Барбекюто му баре да беше срутил!Държавните пари в Догановата банка, хвалят те Догановите вестници,Връщате ченгето Недим Хафъзибрахимоглу Генджев за гл.мюфтия.Нали щяхе да му вземете яхтите?Взехте му рязаната....пушка.
54
3
 
4
 
! Отговори
PENE преди 14 години
След проверките , които неминуемо ще са " обезпокояващи " , познайте къде ще бъдат преместени парите ! ПОЗНАХТЕ - в най - стабилната , най - чистата , най - стабилната и разбира се най - близката до ВОЖДА банка -- СИБАНК !Тоя Боко почна да става много предсказуем - всичко само в" НАШИТЕ " ръце !
53
2
 
3
 
! Отговори
омбре преди 14 години
На цветелина банката ще се проверява ли.Ами ачик далаверата с винетките ха Въпроса е кога банките ще плащат данък на държавата за дейноста си както е в САЩ и другаде
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А предизборно колко обещаваха, всичко е било лъжа,и цирк..