Яне зове сините за фронт срещу ГЕРБ

РЗС няма да подкрепят актуализация на Бюджет 2010
9 юни 2010 12:57,
132
Яне зове сините за фронт срещу ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Управляващи или опозиция са партиите от Синята коалиция? Въпросът е на определилия се като опозиция в началото на годината Яне Янев.

Сега лидерът на РЗС призовава колегите си отдясно също да го направят, за да се формира "силен десен блок, който да се противопостави на лявата политика на ГЕРБ".

Нито Иван Костов, нито Мартин Димитров взеха отношение по призива на Яне. Според него обаче позицията им ще проличи най-ясно при предстоящото гласуване на актуализацията на Бюджет 2010.

РЗС няма да подкрепят новото предложение на Симеон Дянков.

Актуализацията по думите му е "тотално грешен ход, който ще задълбочи финансовата криза, ще доведе страната до вторична рецесия и банкрут", убеден е Янев.

Той посочи, че преди седмица е разговарял с представители на Европейската комисия, които следят финансовата политика у нас. Депутатът отсече, че не можем да заблудим чуждите експерти.

Такива опити в актуализацията на бюджета обаче имало много. Най-фрапиращият пример са парите за общините.

В 87% от бюджетите на общините информацията за населението била изкривена. То е завишено изкуствено между 30 и 60 процента. 20% от данните на министерствата, на базата на които се правят новите сметки, също били "стъкмистика", твърди Янев.

Лидерът на РЗС смята, че бюджетният дефицит ще бъде много над заложеното. Той предупреди, че ще се стигне до посягане на валутния резерв, което пък щяло да постави под въпрос и борда.

"Няма да участваме в тази безотговорност", категоричен бе Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
12
 
11
 
! Отговори
tc преди 13 години
Абе кой пусна тоя хомосексуален в парламента бе?
92
3
 
9
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Този май се кани да покаже среден пръст! На кого ли?
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Drajte evrei4eto
90
13
 
8
 
! Отговори
ГОРДЕЛИВАТА преди 13 години
ЯНЧО ПЕДЕРАНЧО , СТОЙ СИ В ГАЩИТЕ И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ НИКЪДЕ , ИЗПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА ЗА СЪН И ВЪРВИ СИ БЪЛНУВАЙ! ОСТАВИ УМНИТЕ И КОМПЕТЕНТНИ ХОРА ДА СИ ОПРАВЯТ *БЮДЖЕТА* ТИ КАКВО РАЗБИРАШ ОТ СМЕТКИ, ВЪРВИ СИ ЧИСТИ НА КОНЕТЕ И СИ САДИ БУСТАНА . ИМА СИ ХОРА ЗА ВСИЧКО , НИКОЙ НЕ РАЗЧИТА НА ТЕБЕ..Е .Е Е . Е
89
8
 
9
 
! Отговори
росирос преди 13 години
Яне, Яне, видяхме те каква представляваш...
88
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Янееее,болен си бил и такъв си оставаш. Скрии се някаде защото който те срещне ще те оплюе,че си долен ***.
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горкия Яне, нервите му съвсем ги няма вече.
86
2
 
8
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 13 години
Оф, тоя таман беше ни оставил на мира с непрестанните си появявания от къде ли не и сега пак се е активизирал! Яне, пий си хапчетата и ни остави на мира!
85
5
 
19
 
! Отговори
АНТИГЕЙ преди 13 години
Яне ,Яне тъжно , смешно и срамно е ще ти показват физиономията! Този път липсва Семов доносника. Господи какви хора са влезли в този парламент и какво да очакваме от тях.
84
4
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРСКО ДЕТЕ преди 13 години
НЕ МИ ХАРЕСВА ТОЯ ЧИЧКО!
83
5
 
5
 
! Отговори
иво преди 13 години
Яне, само ми кажи кога и къде да дойда, за да мина по друг път и по друго време.
82
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тамлерче,гледа ли оня ден новата отсечка на околовръстното дето Бойко и резна лентата.Красива работа.Само едно ме притеснява-4 км за 90 милиона.А сега фирмата дето ще строи магистралата спечели на цена 4 млн на км.Малка разлика в цената виждаш ли около 5 пъти.Но никой не пита.Но когато Бойко каза за пътя от 21 км че бил златен за 200 млн какъв вой беше.Нищо ,че оня път е в планината и има около 2 км тунел
81
6
 
4
 
! Отговори
тампер преди 13 години
Гледам, че си разбирач... та можеш ли да ми кажеш нещо, за което не е трябвало да плащат? Да не би да са социалните плащания, да не би да са заплати... чакам да ми кажеш. При условие , че целият свят се гърчи, /нещо май и Белгия ще изгърми като Гърция/, та ние няма как да сме незасегнати! Единственото което беше добре при тройката беше строителството! И то защото имаше КРЕДИТИ!!! Сега се вдигнаха лихвите и строителството и съпътстващите производства СПРЯХА!!!
80
4
 
13
 
! Отговори
Крум преди 13 години
Янчо, моето момче, днеска изпи ли хапчетата ?
79
4
 
13
 
! Отговори
До тампер преди 13 години
В голяма грешка си .Още нищо не е разплащано по старите договори .И нищо не е спряно а се пренареждат "нашите фирми" дето ще стоят .И днес има европейски форум за АЕЦ-а ,където твърдо казаха ,че ще се строи централата.А Цанков камък се строи с европейски пари ,а не с пари от бюджета.Много си лесен за лъжене
78
6
 
10
 
! Отговори
тампер преди 13 години
Абе ти с коя глава мислиш? Парите вече са БИЛИ похарчени за плащанията на "правилните" фирми, за Белене, за Цанков камък... и т.н. МИСЛИ преди да пишеш! Ако Б. не ги беше спрял или накарал да си преразгледат сметките, сега щеше да си на свещи!!!
77
7
 
9
 
! Отговори
До джиджи преди 13 години
Явно в Гърция и Румъния пък и в другите страни от ЕС даже и магарета са нямали начело на държавите си защото тотално затънаха по времето когато Тройната трупкаше резерв-близо по милиард всяка година.Само за твое сведение за три месеца ГЕРБ профукаха около 2 милиарда и до края на годината ще профукат още толкова.Интересното ще стане през 2011 год когато вече няма да има резерв.тогава ще го ядем четвъртит
76
3
 
4
 
! Отговори
Десен патриот преди 13 години
Продължение: Скрийте им пропангадаторите! За някои наши журналисти все едно Берлинската стена не е паднала!!!! Заедно с комунистите и те дърлат чергата назад! Как ще вървим тогава бързо напред?! Бог да ни помага!
75
4
 
4
 
! Отговори
До тампер преди 13 години
понеже гледам ,че" разбираш "от хелихоптери да те питам кое правителство е подписало договора за тях и защо.За правителството си търси инфото в компа, а защо ще ти помогна- за да покриваме НАТО-вски стандарти тъй като членуваме там и сме длъжни да ги имаме.И все пак не разбирам защо крадливата Тройка не "усвои "ти я милиарди по схемите дето ги рисуваш а ги оставиха на Бойко.Защото и да похарчиш всичко не е незаконно-ние сме в борд и колкото съберем можем да си го харчим.Защо са спестявали?
74
1
 
15
 
! Отговори
джиджи преди 13 години
И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА НА ТАЗИ ДОЛНА *** яне янев ДОКОГА ЩЕ МУ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ...ТАКЪВ ЧЕРВЕЙ АКО ГО СРЕЩНА МОГА САМО ДА ГО НАСТЪПЯ И ДА СИ ИЗЦАПАМ ОБУВКАТА...