37 депутати мълчат като риби, най-пасивни – ГЕРБерите

Премиерът също се скатавал от депутатските питания в НС
12 юли 2010 14:52,
116
37 депутати мълчат като риби, най-пасивни – ГЕРБерите
Симка: БГНЕС

Общо 37 депутати са мълчали като риби и не са докоснали парламентарната трибуна през първата година от работата на 41-вото НС.

22-ма народни представители от ГЕРБ, 14 от ДПС и един от БСП  не са взели нито един път думата. В това число е и лидерът на ДПС Ахмед Доган, който много рядко се появява на работа в парламента.

Управляващата партия ГЕРБ не е особено активна и в отправянето на въпроси и питания към кабинета на Бойко Борисов, сочи справка на парламента.

От началото на мандата герберите са отправили само 23 въпроса и 21 питания. По-пасивни от ГЕРБ са единствено народните представители на ДПС – с 19 въпроса и 9 питания.

За сравнение най-активни са били депутатите от ПГ на Коалиция за България – 340 въпроса и 39 питания, следвани от  „Синята коалиция”  – 251 въпроса и 20 питания.

Хората на Волен Сидеров са задали 143 въпроса и 24 питания, от ПГ на РЗС – 21 въпроса и 5 питания, а независимите народни представители – 37 въпроса и 27 питания.

Най-много са разпитвани в парламента министрите Росен Плевнелиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Те са се явявали над 85 пъти в парламента.

Премиерът Бойко Борисов пък е отговорил само на 31 въпроси и питания. Най-слаб е бил интересът към министъра на правосъдието Маргарита Попова. Към нея са отправени само 26 въпроса и питания.

Най-активни народни представители, задали голям брой въпроси и питания, са: Иван Николаев Иванов от ДСБ – 93; Ваньо Шарков – 62; Лъчезар Тошев – 53; Яне Янев – 52; Петър Корумбашев – 28; Калина Крумова – 27; Димитър Горов – 24; Антон Кутев – 22; Корнелия Нинова, Пенко Атанасов и Мая Манолова по 21; Иван Костов, Михаил Миков, Цвета Георгиева и Димитър Чукарски  по 20.

От началото на мандата си 41-вото народно събрание е приело 150 закона, 172 решения и 3 декларации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
dddd преди 13 години
hodi se na u4ili6te ,ama ti mai nesi hodil a? parvo ako pi6e6 na Kirilica pi6i kato horata !!! ,vtoro ako si tolkova umen kaji razlikata ?? ili nqma6 tolkova akal a ?
109
2
 
2
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Горкия!Ми за товасе ходи на училище ,сладък?Виж ,ако си пропуснал урока за първосигналната система,Бог да ти е на помощ!!!!!!!!!
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Извинявам се за невежеството ми, но каква е разликата между питане и въпрос?
107
1
 
7
 
! Отговори
На дали преди 13 години
*** що бре, природни величия така не се сещате че трябва да решите нещо в полза на тия които са ви избрали?!ЕЙ,НЕ Е ЛЕСЛО ,ДА СИ ***!!!А,МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТАМ ДОКАТ Е ВРЕМЕ!!!!!!!
106
0
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
не е за вярване обаче е самата тъжна истина.До нова година може и МВФ да дойдат и да намалят заплати и пенсии и нещата изглеждат песимистични.Не знам кой може нещо да оправи в държавата.Обречени сме да сме комунистическо-капиталистическа бедна държавица
105
5
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
И да ги мразим колкото си искаме комунистите, икономиката е в техни ръце.Крупните фирми бившите соц. заводи са тяхна собственост. Могат да контролират безработицата, данъците и да нагнетяват социално недоволство по-най- гадния начин-оставят хората без заплати да не могат да си посрещат нуждите, и после да викат колко добре било при тях а при Борисов каква криза е.Пълен бойкот са му обявили на Бойко че чак има завод дето отказва поръчки само и само да нямат работа и пари работниците
104
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано! Не съм гласувала за Б.Б., но ако осъди и вкара в затвора поне част от типове като Масларката, Р.Овч., Сер-гея, Доганчо, Местанчо и други лапачи от всички партии , заедно с "бизнесмените"им и ако успее въпреки кризата да устои на руската инвазия, налагана от Гоце и компания,...... Обещавам на следващите избори да заведа 6 или 7 човека за да гласуваме за него.
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е от 20 години мастити ***, Сер-Гейовите дрегари и други "Мъртви души" от всички партии, които уж работят депутат, а са мнозинство, с което се прогласуваха какви ли не противни на логиката закони, в полза на разни престъпници, мошенници и кръгове, от Ванко 1 до Гоце-1, но на никой не правеше впечатление, а сега опозицията като се е активизирала, чак вида мъртавците в залата.
102
1
 
9
 
! Отговори
неутрално преди 13 години
Смеят ли да се обадят, ами ако кажат нещо не на място, какво правим тогава. Вожда така гие уплашил че не смеят да гъкнат, само трябва да гласуват каквото им се каже и без много приказки. Пък и на герберите и потенциала им е толко.
101
0
 
5
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Така е, защото заплатата им върви, без значение колко приказват. Но виж, ако им плащаха на брой изговорени думи- какви мелета щяха да стават около трибуните.
100
2
 
8
 
! Отговори
Лек Коментар преди 13 години
Да си кажем истината - можещите и знаещите са на дъното на социалната структура по съвсем разбираеми причини, а БКП/БСП, протежетата и сателитите си управляват държавата. Защо Премиерът не си е върнал партийната комунистическа книжка? Защо всичките му министри са със сиво "бизнесменско" минало? Защо ги сменя без никакви проблеми? Защо няма приятели?
99
0
 
9
 
! Отговори
фил преди 13 години
Аз лично не съм гласувала, понеже ГЕРБерите не бяха алтернатива на комунистите. В интерес на истината не мога да ти посоча нито една партия, но със сигурност няма да е ГЕРБ
98
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 13 години
ха-ха-ха
97
16
 
5
 
! Отговори
Истината преди 13 години
ББ ще изведе България от кризата.
96
1
 
11
 
! Отговори
гошко преди 13 години
Май и аз вече съжалявам че гласувах за герб,но нямаше и за кой.И тези назначават свои по митници спират предавания и какво ли още.Старите пък абсолютни престъпници.Е а кажете ми какво мога да направя и за кой да гласува човек?
95
4
 
2
 
! Отговори
БР преди 13 години
Фил аз не мисля просто ги помня предишните управляващи,аз не сам гласувал за ГЕРБ кажи ми ти е сега се внася вот на недоверие свалят правителство и за кои да ходя аз да гласувам,посочи ми една партия която е готова да управлява?
94
1
 
9
 
! Отговори
фил преди 13 години
ти така си мислиш - никой няма да спори с тебе братле, но си много далече от истината. Какво, трябва да благодарим на Б.Б., че ни управлява ли - неее, направихме тази грешка преди една година , че се хванахме за маркуча му
93
14
 
2
 
! Отговори
БР преди 13 години
Всички които викат Боко,Тиквата,Пожарникаря,Мутрата,Физкултурника и други такива сте ми ясни платени червени *** драскачи,Искате си пак Станишев и Доган Р.Овч и Р.Петков *** тц няма стане вашата,аз помня и Луканов и Беров и Виденов и точ Прач дето викаше за бога братя не купуваите всичките тия докараха национални катастрофи
92
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
zaplatadjii.....
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как, говори и "мисли" само Тиквата, поръченията изпълняват само няколкото избранници, останалото е баласт!