Царят поиска да се извиня на Милен за яхтата, иначе падаме от власт

Бойко Борисов разкри подробности от "яхтения скандал"
26 юли 2010 10:47,
388
Царят поиска да се извиня на Милен за яхтата, иначе падаме от власт
Снимка: БГНЕС

„Царят каза: Извини се на Милен за яхтата, иначе правителството ще падне“.

Това разкрива в интервю за в. „24 часа" премиерът Бойко Борисов. С този пример той отговори на въпроса дали като главен секретар на МВР се е сблъсквал с липсата политическа воля – МВР иска да прави нещо, но не му дават отгоре.

„Веднага давам най-известния случай, заради който си подадох оставката. Значи имаш контрабандист №1 Иван Тодоров – Доктора, имаш финансов министър, парламентарен шеф, транспортен министър и перач на пари Амигото. Играят карти на яхта в Монако и гледат заедно състезания."

Не можеш да кажеш, че тези хора случайно са се събрали там. Като отидох при тогавашния премиер и докладвах всичко, думите му бяха: "Ами трябва да им се извиниш, защото иначе ще падне правителството".

Аз отидох и си дадох оставката, обяснява Борисов за т.нар. яхтен скандал.

Яхтеният скандал избухна през 2003 г., след като в медиите бяха публикувани снимки, на които тогавашният финансов министър Милен Велчев, министърът на транспорта Пламен Петров и депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски са на яхта в Монако заедно с Иван Тодоров – Доктора. Според една от версиите снимките са намерени от НСБОП в колата на Доктора при разследване на атентата срещу него, извършен на 18 април 2003 г.

След бурна реакция от страна на засегнатите, тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов подаде оставка. По-късно това направи и финансовият министър Милен Велчев, но и двете оставки не бяха приети.

„Имаше изказване на Иван Тодоров, че това пожарникарче първо ще го свалят, после ще го бият. Ето това е липса на политическа воля. Ако това сега на мен ми го докладват, не дай Боже, да ми се случи, всички по веригата незабавно ще бъдат най-малкото отстранени и възложено разследване кой им е платил билета, защо са там, случайно ли е, как са се организирали, кой ги е завел. Защото има и версия, че е случайност, подведени са. Разследване до края. Ето един случай, защото е известен на медиите", допълва премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
6
 
! Отговори
хихи преди 13 години
иначе се обръщам към Него с Ваше Величество...а ние ги ядеме кюфтаците с колчета :-)
337
0
 
5
 
! Отговори
заКОН преди 13 години
Като не искате да е така - мажуритарни избори и единна власт, а не да влезнат 6 партии и да излезнат 15!Докато не се ПРИНУДЯТ "управляващите" да се смени изборната система, няма да последва нищо повече от 3-4 "глави" и остатъчен пълнеж, който слуша главчовците!Всичко друго е следствие ;)
336
0
 
7
 
! Отговори
заКОН преди 13 години
КОлко и да се жалват някой, истината е една - народа не е народ!ДКОНСТИТУЦИЯ на Република БългарияГлава първаОСНОВНИ НАЧАЛАЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
335
6
 
13
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
*** той самовлюбеният огнеборец как ги разбирал народните дела!Царят му казал,кой цар бе ***,България е република след референдум 1946г. и като такава е член на ООН.Човек с морал си подава оставката и обявява на народа кои са причините.Морал нямаш самовлюбен огнеборецо.Така и сега няма да си подадеш оставката водеики страната към пропастта!
334
10
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 13 години
Позора на СДС/ДСБ - Иван Костов, Атанас Атанасов, Мартинчо Димитров, Фил Димитров, Стоян Ганев, Косьо Мишев, Ал Бож/лека му пръст/, целия син кабинет до 2001 Стефан Софиянски.Позора на НДСВ - Милен Велчев, Ники Василев, Антония Първанова, Дедо Цар, Гошо ***, отново Стоян Ганев, Валентин Церовски, коалицията с комуниститеПозора на БСП - всичките и "вождове" от 1994 г. до сегаПозора на ДПС - -------"--------- от 1990 г. до сегаПозора на България - ГЕРБ и АТАКАИ кво праим сега?!?!
333
1
 
9
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Много тъга и смях има във форума.Ако не си стегнем редиците , пак ще ни гази мечка и на другите избори.
332
1
 
5
 
! Отговори
дори преди 13 години
Честната Мара. Всичките са маскари, пък той чист като сълза и честен, честен, направо да се умилиш. То, че не е така, ами дано свърши поне някоя работа, че, ако и той се издъни, пишете ни умрели.
331
0
 
12
 
! Отговори
ТРАЯН преди 13 години
ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ КАТО ГОВОРИШ ЗА КОМУНИСТИТЕ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ ИМАШ ПРЕДВИД И БОЙКО БОРИСОВ КОЙТО СЪЩО Е ЧЛЕН НА БКП, МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И ТЪСТА НА БРАТ МУ (СТОЯН МАРКОВ) УПРАВЛЯВАШ И КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ ВСИЧКИ СЪЗДАДЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА МЕЖДУ КОИТО СЕ МЪДРИ И ЕДНО С ИМЕТО "ТЕМПЕЛА". ТО Е НА ДР. РУМЯНЦЕВ (АТАНАС ТИЛЕВ) И БОЙКОВИЯ ЦАР. ЗАВЪРШВАЙКИ ЩЕ ТЕ СВЕТНА, ЧЕ ОТ АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ ДО СЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ ПАРТИЗАНИТЕ ОТ СЪЗДАДЕНИЯ ОТ ГЕШЕВ ОТРЯД ЧАВДАР.
330
2
 
13
 
! Отговори
ТРАЯН преди 13 години
"Царят поиска да се извиня на Милен за яхтата" И ТИ ПОСЛУША ТРОЯ ЦАР - ИЗВИНИ СЕ И НА МИЛЕН И НА ТЪСТА НА БРАТ МУ (СТОЯН МАРКОВ). Защо да ги закачаш и сега когато си на власт. Всъшност кой си ти Борисов ??? Министър председателя на България или послушника на един цар, който ни оправи по мъжки за по малко от 800 дни. ОТНОВО ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ БОЙКОВИЯ ЦАР НИ ПРЕКАРА - ПОВЯРВАХМЕ МУ ЗА 800 -те ДНИ, ПОСЛЕ ПОВЯРВАХМЕ НА НЕГОВИЯ *** ОХРАНИТЕЛ - ПОЖАРНИКАРА БОРИСОВ. наистина сме много наивен народ.
329
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, ами защо не ги арестува бе, джанъм? Защо първо ходи да питаш духовния си водач? Ако утре петима вземат да таковат щерка ти - пак ли първо Дедо ще питаш? Айде тогава още си бил зелен в политиката.... ами сега защо не ги опандизи бе - давността още не е минала... Какво пак не ти стига, какво пак ти пречи.... власт имаш, с никои не я делиш, мнозинство имаш в парламента... а пак никакви не ги вършиш, пак ги хващаш - пак ги пускат... Е ама нали си чувал за лъжливото овчарче..
328
9
 
12
 
! Отговори
Мара Бедъровава преди 13 години
Бойче кажи си кака да ти олекне миличък . Ама като си казал А кажи и Б защо не прати на съд бившия здравен министър и Лъчко мозака и те са в подобна но много по-страшна далавера . Бизнесът с донори и ОРГАНИ принаиси кака па си вземи капата (ФУРАЖКАТА) и ви варви с здраве МРАЗИМ ТЕ ШУТ ТАКЪВ . ВИЖДА СЕ ЧЕ СИ ЖАЛЪК ***
327
10
 
4
 
! Отговори
Чоко преди 13 години
Боко пак пърдиш шишко такъв, стига с тия кюфтета бе *** такъв. То бива бива ама твойто - егаси ПЪРДЕЛА
326
1
 
3
 
! Отговори
на мама сладурите преди 13 години
че си много ама много *** е ясно само кажи за кой си или чакаж указание от позитано
325
7
 
7
 
! Отговори
Ти много прост преди 13 години
Ами и ние сме против БСП бе *** скапан. Но сме и против Бойко. Понеже Бойко е червен дебел селски кмет.
324
5
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
ГЕРБ - Граждани Е.ани и Ритнати от Бойко
323
4
 
14
 
! Отговори
на мама сладурите преди 13 години
хм интересно ми е тия един двама *** дето пишат тука срещу герб наясно ли са с факта че на хората им е през *** за червената им мижава партийка и че 100000 поста да напишат срещу герб станишката ще види власт само в клуб спартакус
322
13
 
4
 
! Отговори
Зоопарк преди 13 години
Намерете 10 прилики между Бойко и горилата. Открийте 7 разлики между Боко и дебел месарин. (не съм комунист)
321
10
 
7
 
! Отговори
5511 преди 13 години
голям циркаджия е тоя Б.Б.
320
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зимата като няма хляб, ще нагъваме магистрали.
319
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Синедрионът приема със симпатии и камунисти и демократи. Кого не приема? - Българи.